reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

My wczoraj byliśmy na zakupach. Dołączyli moi rodzice. Moja mama- spec od aplikacji: "pokaż, jakie tam masz kupony, to się wymienimy", a u mnie: pieluszki lupilu :( Smutek lvl hard 😭
Mnie wkurzają spersonalizowane reklamy, od groma dziecięcego kontentu.. skasowałam tez aplikacje do śledzenia ciąży, została tylko Premom, testów pozytywnych nie wyrzuciłam, zawinęłam wstążeczką, to było jednak piekne wspomnienie, tylko teraz jest bolesne 🥹

reklama
Witam witam

Ja obudziłam się z porannymi Mdłościami zwróciłam kolacje 5 razy i nadal mi niedobrze,chyba wyłapałam znowu jakiegoś wirusa. Jutro ma być @,waham się czy zatestowac dzisiaj,jak doradzacie? 😏 wiem ze i tak nic z tego nie będzie,mam takie przeczucie

Muszę jakoś do 15 się ogarnąć bo mam roczek chrześniaka 🙈 i głupio by było nie pójść,a wymiotować na imprezie jeszcze gorzej,jakieś rady?

Mnie wkurzają spersonalizowane reklamy, od groma dziecięcego kontentu.. skasowałam tez aplikacje do śledzenia ciąży, została tylko Premom, testów pozytywnych nie wyrzuciłam, zawinęłam wstążeczką, to było jednak piekne wspomnienie, tylko teraz jest bolesne 🥹

Sytuacja sprzed chwili , z moją znajomą jesteśmy na zakupach w biedrze bierze pampersy i mówi do mnie " masz szczęście że nie masz dzieci ,tą kasę co ja na pieluchy wydasz sobie na coś dla siebie " wtf 🙄 zabolało serduszko nie powiem.

Wrrr... A ja się zirytowałam, zamówiłam psie żarcie w środę koło 5 rano. Paczka dalej nie nadana, a nr ma od środy.
Moim ulubionym daniem na zakupy była niedziela. W niedzielę, zakupy i sprzątnie. I tak mi zepsuli wszystko tymi zamkniętymi sklepami. Sobotę miałam tylko dla siebie, bo luby w pracy, więc ja odpoczywałam. Czasem coś ogarnęłam jak miałam chęć.
U mnie okres teoretycznie 13. Zobaczymy jaka długość tym razem. Coś mnie kręgosłup tak okresowo boli. Jakoś się nie nastawiam na inne zakończenie cyklu niż @.
Ja za to w niedzielę nie lubiłam robić zakupów, a gdy już musiałam to czułam się jakbym zabierała ekspedientką dzień wolny, który mógłby spędzić z rodziną.

Sytuacja sprzed chwili , z moją znajomą jesteśmy na zakupach w biedrze bierze pampersy i mówi do mnie " masz szczęście że nie masz dzieci ,tą kasę co ja na pieluchy wydasz sobie na coś dla siebie " wtf 🙄 zabolało serduszko nie powiem.
Gdyby tylko wiedziała ile kosztuja medykamenty, suplementy, wizyty, paski owu i seks na zawołanie (koszt psychiczny) 🤯🤯
Mi się przez starania trochę seks z mężem nie tyle co znudził, co zabrało mi z tego radość i chęci🤦‍♀️

Cytuj / Edytuj / Zgłoś

Dzień doberek 🌻 u mnie Lipton, 13dpo i ani cień cienia, temperatura oczywiście ani drgnie 37,05° aplikacja sugeruje @ za dwa dni a ja nie czuje nawet ćmienia. Straciłam nadzieję, bo już powinno coś lekko widać testy mam 10 czułości 😮‍💨 czy coś może być nie tak z moim progesteronem że tyle dni po owu nie ma spadków i ciągle powyżej 37°? Nawet jak nie spadnie przed @?
Ale ta temperatura jest wysoka.

Generalnie u nas na przestrzeni lat wyniki były różne, raz wchodziliśmy w normię w wielu parametrach, potem znów spadały. Ale ogólnie rzecz biorąc, leży wszystko. W ostatnich wynikach ilość 8mln/ml, ruch chyba 26&, morfologia 3%. Jedyne co nie leży, a było 3x badane to fragmentacja i HBA. Był raz też zrobiony test MAR i też dobrze. No ale co z tego jak podstawy leżą. Znaczy, nie leżą, ale są obniżone. Dlatego szczerze mnie trochę to dziwi, patrząc po wynikach nasienia innych, zaciążonych dziewczyn, ze naprawdę nam się chociaż raz nie udało tak przypadkiem. (no dobra, ta beta 8 ale co to ma byc.). I wydaje mi się, że możemy mieć jakieś genetyczne lub immuno przeszkoday.
Sorry za przydługi post.
Powiem tak - gdybym wcześniej sprawdziła immunologie (i w ogóle wiedziała, że warto i jest sens, zamiast sądzić że mutacje w kierunku trombofilii załatwiają wszystko), może właśnie miałabym wielki brzuch, a za miesiąc bym rodziła, zamiast być pół roku po poronieniu.

My razem badaliśmy kariotypy, hla-c, cross-match i allo-mlr, a do tego ja kir i immunofenotyp.

Jeśli zdecydujesz się to sprawdzić, będziesz wiedziała, jak działać gdy/jeśli będziesz gotowa.

reklama
Jej 😍 swojska dziewucha, wszędzie słyszę klacze 😉
Powiedz to mojej mamie 😂😂😂 chyba dwa lata temu taka załamana na mnie patrzy i mówi "bo Ty mieszkasz na tym zadupiu, chcesz na wsi ...a ja tylko widzę te kalosze i widły...gdzie tu kobieta" 😂 I moje ulubione.. "maaaamuś kalosze i widły ale make up musi być" 😂
Wiecie jaki to jest dysonans jak jedno dziecko się wyprowadza do Warszawy, a drugie do 15 tys. miasteczka 😂 (budować się będziemy jeszcze pod tym miasteczkiem ) 🙈Ja tak marzę o porannej kawie na tarasie, z którego widać pasące się konie ... Takie mini wakacje codziennie. Oczywiście przy tym sporo pracy ale ja to kocham 😁.

Do góry