reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Powiem tak - gdybym wcześniej sprawdziła immunologie (i w ogóle wiedziała, że warto i jest sens, zamiast sądzić że mutacje w kierunku trombofilii załatwiają wszystko), może właśnie miałabym wielki brzuch, a za miesiąc bym rodziła, zamiast być pół roku po poronieniu.

My razem badaliśmy kariotypy, hla-c, cross-match i allo-mlr, a do tego ja kir i immunofenotyp.

Jeśli zdecydujesz się to sprawdzić, będziesz wiedziała, jak działać gdy/jeśli będziesz gotowa.
A możesz napisać, do którego immunologa chodzisz? Ja mam za dwa tyg wizyty u dwóch, bo nie mogliśmy się z mężem zdecydować - u Litmanowicza i u Malinowskiego. Po urlopie odbieram też kariotypy i mam przed tym niezły stres.

I pomimo, że starałam się na ciążę, to serce mi pęka, że jednak znowu nic z tego :( zrobiłam dzisiaj test I jest jaśniejszy niż wczoraj :(( ten po lewej jest dzisiejszy

Załączniki

• 20231110_062317.jpg
    20231110_062317.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 143
reklama
Dzień dobry w piątek,
@Bolilol 🤞 za dzisiejszą wizytę
@Avy jak u Ciebie?

Byłam w środę na kolejnym monitoringu (tym razem nie u mojego lekarza, a u lekarki, która go zastępowała) - i w sumie niewiele wiem. W jajniku był 14mm albo zapadnięty pęcherzyk albo tak wyglądające ciałko żółte, płyn w zatoce niby był obecny, wiec teoretycznie można przyjąć, że owulacja była. Przy tym jednak endo w porywach do 7mm, wiec słabo. Także nie nastawiam się na nic w tym cyklu. Dostałam duphaston, ale postanowiłam że we wtorek sprawdzę poziom progesteronu i wówczas zdecyduje czy go włączyć, czy nie.

Dzisiaj jedziemy na weekend do rodziców, a jutro planuje upiec rogale - macie jakieś sprawdzone przepisy na smaczne rogale?
Hej :) U mnie dobrze. Transfer dopiero w styczniu (tak chcieliśmy, bo musimy odpocząć), a w międzyczasie badania, histeroskopia.

Jak się czujesz po duphastonie? Mnie ostatnio strasznie bolał żołądek po nim.

Co do rogali: jakie chcesz? Takie a'la marcińskie? Czy coś zwykłego z czekoladą albo marmoladą? Masz thermomixa?

@Aksamitka28 chyba ostatnio pisała, że u niej pierwsze dziecko pojawiło się po 5 latach. U Ciebie skończyła się wola walki, ale czy nie jest możliwe żebyś miała dziecko? Nie da się jednoznacznie odpowiedzieć.
No teoretycznie uważam, ze jeśli ja mam macicę, jajniki i owulacje, a mój mąż ma plemniki w spermie to jest szansa. Co przyniesie życie - zobaczymy.

Powiedz to mojej mamie 😂😂😂 chyba dwa lata temu taka załamana na mnie patrzy i mówi "bo Ty mieszkasz na tym zadupiu, chcesz na wsi ...a ja tylko widzę te kalosze i widły...gdzie tu kobieta" 😂 I moje ulubione.. "maaaamuś kalosze i widły ale make up musi być" 😂
Wiecie jaki to jest dysonans jak jedno dziecko się wyprowadza do Warszawy, a drugie do 15 tys. miasteczka 😂 (budować się będziemy jeszcze pod tym miasteczkiem ) 🙈Ja tak marzę o porannej kawie na tarasie, z którego widać pasące się konie ... Takie mini wakacje codziennie. Oczywiście przy tym sporo pracy ale ja to kocham 😁.
Popraw swoją mamę, że to nie są kalosze tylko gumiaki 😂😂😂
Chciałam być kiedyś miastowa, bo ja całe życie na wsi i z grabiami i widłami. Teraz jestem na większym gospodarstwie, ludzie tu godają na całego i ja też się sobie taka "ciotko" co to chleb upiecze, krowie pomoże się cielić i chuścine założy do pola 😂🙈 był inny plan, ale jakoś to moje żyćko obecne bardzo mi odpada ☺️
Jeszcze są gumofilce 🤣

reklama
Mnie w ogóle porażają ceny w maczku. W sensie maczek nigdy nie był u nas tak tani jak w np. USA, ale teraz to się płaci za burgera w maczku prawie tyle ile za burgera w knajpie (może nie jakiejś top, ale jednak)
Ja lubię mączka, ale też mnie ceny wkurzają. Teraz drwal nawet nie wiem ile kosztuje. Nie ukrywam, że kupuje jak coś mal fajnego na kuponie w aptece xd

Do góry