reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
Ja melduję z 5:30 rano porażającą biel i w sumie sprzed 30min już 🩸. Idę w poniedziałek na FSH, lh, dheas i estradiol. Ma znaczenie o której godzinie robi się badanie i czy kawa przed badaniem ma jakiś szczególny wpływ na wynik? Zapisałam się na 10.30.
Jak robisz o takiej godzinie, to dobrze dołączyć też prolaktynę, bo to akurat dobra pora na zbadanie jej. Tylko wtedy na czczo, bez kawy i z zachowaniem higieny tego badania.

Dzień dobry w piątek,
@Bolilol 🤞 za dzisiejszą wizytę
@Avy jak u Ciebie?

Byłam w środę na kolejnym monitoringu (tym razem nie u mojego lekarza, a u lekarki, która go zastępowała) - i w sumie niewiele wiem. W jajniku był 14mm albo zapadnięty pęcherzyk albo tak wyglądające ciałko żółte, płyn w zatoce niby był obecny, wiec teoretycznie można przyjąć, że owulacja była. Przy tym jednak endo w porywach do 7mm, wiec słabo. Także nie nastawiam się na nic w tym cyklu. Dostałam duphaston, ale postanowiłam że we wtorek sprawdzę poziom progesteronu i wówczas zdecyduje czy go włączyć, czy nie.

Dzisiaj jedziemy na weekend do rodziców, a jutro planuje upiec rogale - macie jakieś sprawdzone przepisy na smaczne rogale?

Myślę czy nie pójść w poniedzialek zbadać progesteron - myślicie, że jest sens jak to będzie prawdopodobnie 8dpo (lub 9)? Są jakieś godziny w których najlepiej robić badanie? 🤔

Załączniki

• 20231110_092723.jpg
    20231110_092723.jpg
    1 017,1 KB · Wyświetleń: 97
reklama
Ja odkąd robią swoje fastfoody i moje cieniutkie frytki z moich ziemniaczków, to cały MD może dla mnie nie istnieć. Pizzerie mam jedną, która robi mega pizze, ale dawno tam już nie była bo jak chce wbić z znienacka to nie ma miejsca 🤷🏻‍♀️ na szczęście moja mi też dobra wychodzi, planuje nawet zakupić kamień. No i zamówiłan u męża grillo pięć na zewnątrz bym mogła robić pyszna chleby, a przy okazji pizze 🙂
Mam kamien szamotowy do piekarnika, polecam, pizze wychodzą obłędne😁❤️

Do góry