reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
Ja melduję z 5:30 rano porażającą biel i w sumie sprzed 30min już 🩸. Idę w poniedziałek na FSH, lh, dheas i estradiol. Ma znaczenie o której godzinie robi się badanie i czy kawa przed badaniem ma jakiś szczególny wpływ na wynik? Zapisałam się na 10.30.
Jak robisz o takiej godzinie, to dobrze dołączyć też prolaktynę, bo to akurat dobra pora na zbadanie jej. Tylko wtedy na czczo, bez kawy i z zachowaniem higieny tego badania.

Dzień dobry w piątek,
@Bolilol 🤞 za dzisiejszą wizytę
@Avy jak u Ciebie?

Byłam w środę na kolejnym monitoringu (tym razem nie u mojego lekarza, a u lekarki, która go zastępowała) - i w sumie niewiele wiem. W jajniku był 14mm albo zapadnięty pęcherzyk albo tak wyglądające ciałko żółte, płyn w zatoce niby był obecny, wiec teoretycznie można przyjąć, że owulacja była. Przy tym jednak endo w porywach do 7mm, wiec słabo. Także nie nastawiam się na nic w tym cyklu. Dostałam duphaston, ale postanowiłam że we wtorek sprawdzę poziom progesteronu i wówczas zdecyduje czy go włączyć, czy nie.

Dzisiaj jedziemy na weekend do rodziców, a jutro planuje upiec rogale - macie jakieś sprawdzone przepisy na smaczne rogale?

Myślę czy nie pójść w poniedzialek zbadać progesteron - myślicie, że jest sens jak to będzie prawdopodobnie 8dpo (lub 9)? Są jakieś godziny w których najlepiej robić badanie? 🤔

Załączniki

• 20231110_092723.jpg
    20231110_092723.jpg
    1 017,1 KB · Wyświetleń: 91
reklama
Ja odkąd robią swoje fastfoody i moje cieniutkie frytki z moich ziemniaczków, to cały MD może dla mnie nie istnieć. Pizzerie mam jedną, która robi mega pizze, ale dawno tam już nie była bo jak chce wbić z znienacka to nie ma miejsca 🤷🏻‍♀️ na szczęście moja mi też dobra wychodzi, planuje nawet zakupić kamień. No i zamówiłan u męża grillo pięć na zewnątrz bym mogła robić pyszna chleby, a przy okazji pizze 🙂
Mam kamien szamotowy do piekarnika, polecam, pizze wychodzą obłędne😁❤️

Do góry