reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

Wiecie może czy po HSG jest zalecana jakaś wstrzemięźliwość? Jestem w 10 dc i mam zamiar od jutra majstrować dzidziusia🥹 i polecicie jakiś żel odpowiedni przy staraniach? Jak wyjdę ze szpitala to skocze do apteki

reklama
Cześć dziewczyny! Lecimy dzisiaj z mężem na urlop - prawie na dwa tygodnie! Ogromnie mi tego potrzeba 😊 ale niestety boje się latać, więc postanowiłam zrobić test, żeby na spokojnie wziąć waleriane. No i jakiś turbo słaby cień przebija. Jestem w 9dpo, jakoś słabo wierzę, że to prawdziwy cień, bo taki mialam już w poprzednim cyklu, a następnego dnia była tylko biel. Co o tym myślicie? Widzicie coś w ogóle?Przycpac walerianke, czy lepiej odpalić sobie jakieś medytacje na stres? 🤣😅 jak tak patrzę na to zdjęcie, to nic nawet nie widać 😅
Ja tez jak pierwszy raz spojrzałam to widziałam kreskę, ale potem jak się przyglądałam to wydaje się ze nic nie ma. Powtórz test :)

Cześć dziewczyny! Lecimy dzisiaj z mężem na urlop - prawie na dwa tygodnie! Ogromnie mi tego potrzeba 😊 ale niestety boje się latać, więc postanowiłam zrobić test, żeby na spokojnie wziąć waleriane. No i jakiś turbo słaby cień przebija. Jestem w 9dpo, jakoś słabo wierzę, że to prawdziwy cień, bo taki mialam już w poprzednim cyklu, a następnego dnia była tylko biel. Co o tym myślicie? Widzicie coś w ogóle?Przycpac walerianke, czy lepiej odpalić sobie jakieś medytacje na stres? 🤣😅 jak tak patrzę na to zdjęcie, to nic nawet nie widać 😅
Udanych wakacji! Gdzie lecicie?
Cień czy nie - jedna tabletka waleriany na pewno nic złego ciąży na tym etapie nie zrobi;) póki nie ma łożyska to wszystko co przyjmujemy nie przechodzi do zarodka, stad wiele kobiet pije alkohol i pali zanim dowiedzą się o ciąży i rodzą zdrowe dzieci🙂 na pewno wzięłabym testy na wyjazd żeby sprawdzić czy mogłabym winkować🤣

Wiecie może czy po HSG jest zalecana jakaś wstrzemięźliwość? Jestem w 10 dc i mam zamiar od jutra majstrować dzidziusia🥹 i polecicie jakiś żel odpowiedni przy staraniach? Jak wyjdę ze szpitala to skocze do apteki
Ja dostałam antybiotyk na 5 dni i zakaz starań w tych dniach. Owulacja wystąpiła kilka dni po skończeniu antybiotyku :)

Żel:
Conceive plus (drogi)
Feminum aktiv (tani)

Udanych wakacji 😁
Dziękuję 🥰
Udanych wakacji! Gdzie lecicie?
Cień czy nie - jedna tabletka waleriany na pewno nic złego ciąży na tym etapie nie zrobi;) póki nie ma łożyska to wszystko co przyjmujemy nie przechodzi do zarodka, stad wiele kobiet pije alkohol i pali zanim dowiedzą się o ciąży i rodzą zdrowe dzieci🙂 na pewno wzięłabym testy na wyjazd żeby sprawdzić czy mogłabym winkować🤣
Lecimy najpierw do Lizbony, a później na Madere :)))

Kiedyś w ogóle nie miałam problemów z lataniem i tak w pewnym momencie mi się jakieś stracholęki odpaliły 😅 uwielbiam podróżować, więc co chwila się z tym mierze, ale jest to dla mnie najgorszy moment urlopu. Muszę się na terapię wybrać, ale przez te starania już tyle kasy poszło na diagnostykę, to terapeuta ciągle spada na dalszy plan. Eh, a wy macie leki przed lataniem? Może macie jakieś dobre spodoby na radzenie sobie z tym?

Tak, z tego co wiem to zabieg ma być krótki. Z tym ze dostałam skierowanie żeby zrobić to w szpitalu.
Tzn, kwestia czy dadzą Ci znieczulenie jakieś, bądź przeciwbólowe, ponieważ mnie bolało samo wstrzyknięcie kontrastu, natomiast u mnie to trwało z 30 sekund, bo jajowody drożne, natomiast jak nie są drożne podobno boli bardzo.

reklama
Lecimy najpierw do Lizbony, a później na Madere :)))

Kiedyś w ogóle nie miałam problemów z lataniem i tak w pewnym momencie mi się jakieś stracholęki odpaliły 😅 uwielbiam podróżować, więc co chwila się z tym mierze, ale jest to dla mnie najgorszy moment urlopu. Muszę się na terapię wybrać, ale przez te starania już tyle kasy poszło na diagnostykę, to terapeuta ciągle spada na dalszy plan. Eh, a wy macie leki przed lataniem? Może macie jakieś dobre spodoby na radzenie sobie z tym?
Aaaaa byliśmy z mężem kiedyś na podobnej wycieczce tylko tydzień Porto tydzień Madera😍😍😍😍 Madera to najpiękniejsze miejsce w jakim byłam, zazdro totalne 🥰🥰🥰
Co do lęków przed lataniem nie pomogę, bo nie doświadczam, ale wiem, że niektórzy biorą po prostu małą dawkę leku uspokajającego żeby przespać lot (np alprazolam albo zolpidem w najmniejszej dawce możliwej). To są leki na receptę niestety. Sam lot z Lizbony do Funchal to będzie chwila, gorzej do Portugalii z Polski, mnie się dłużyło, ale bardziej z nudów.

Do góry