reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
Ja też @ jakoś czwartek/piątek myślę przyjdzie. Dzisiaj mi się 2 razy śniło, że wysikałam 2 kreski. Jak wstałam to aż zrobiłam test, ale wyszedł tak rażąco biały, że oślepłam 🤦‍♀️
Mi się kiedyś śniło że dostałam okres pod prysznicem, wstaje i myśle „dzizas na pewno jestem w ciąży!!!”, oczywiście dostałam małpy jak zawsze w zegarku🤣 głupi łeb

Ja też @ jakoś czwartek/piątek myślę przyjdzie. Dzisiaj mi się 2 razy śniło, że wysikałam 2 kreski. Jak wstałam to aż zrobiłam test, ale wyszedł tak rażąco biały, że oślepłam 🤦‍♀️
ej mi w nocy też się śniło i że wysikałam dwie kreski, że miałam brzuszek nawet i wstałam z myślą że potworze dzisiaj test (@ się spóźniła) a tu wizyta w toalecie i @ już przyszła. Ogólnie często mam takie sny i potem przygnębiona się budzę że to tylko mi się przyśniło 🥲🥲🥲

ej mi w nocy też się śniło i że wysikałam dwie kreski, że miałam brzuszek nawet i wstałam z myślą że potworze dzisiaj test (@ się spóźniła) a tu wizyta w toalecie i @ już przyszła. Ogólnie często mam takie sny i potem przygnębiona się budzę że to tylko mi się przyśniło 🥲🥲🥲
Mi się w październiku śniło 7 małych kotków 🤷 wg. Sennika czas na powiększenie rodziny i szczęście 🤣 no ciąża była, tylko coś tego szczęścia zabrakło 🤔

Ja mam końskiego obornika pod dostatkiem 😂 tylko jeszcze ogródka brakuje 😂😂😂 i całej reszty 😂 ale jak to mówią, od czegoś trzeba zacząć 🙈 zresztą kiedyś lepili chatę z gówna i słomy 😎 także nadzieja umiera ostatnia 🤣
Wszystko przed Tobą ☺️ ja obornik biorę od teściów, a oprócz tego z resztek robię własny kompost 🙂 na różne dziejszy mam trochę małe i wspomagam się czasem w granulację, no ale z każdym rokiem na naszej działce przybywa drzewek ozdobnych, krzewów owocowych ☺️ w tym tyg mają mi odzyskać 3 sadzonki winogron ☺️

Ja też żyje nadzieję że wkoncu musi się udać.
I tak już 1.5 roku odwlekam decyzję o zmianie pracy że w końcu musinsie udać bo szkoda mi umowy na czas nieokreślony.
I tak to człowiek naiwny i tak czeka.
Ale mam nadzieję że wkoncu i do mnie się los uśmiechnie

Jasne, że prawidłowa waga jest ważna i pomaga często w uniknięciu niektórych schorzeń czy wahań hormonalnych, które mogą mieć wpływ na powodzenie w zajściu, ale mi się nie podoba jej skupienie wyłącznie na Twojej wadze. Znam wiele dziewczyn, u których stwierdzono np. IO a są chudzinami! Albo chudzin którym nie udaje się zajść z innych powodów. Więc to żaden argument.... Jeśli czujesz chęć/potrzebę kontunowania diety to super! Ale ja uważam, że nie powinnaś odbierać sobie szansy i czasu na dalsze starania w tym czasie. :)
Zgadzam się. Ja się nawet zastanawiam czy moja waga nie jest problemem, chociaż od miesiąca jest bliska wagi sprzed ciąży i jakby się tak udało zająć, to bym trochę zwaliła winę na wagę. U mnie to było w tą druga stronę, w najgorszym momencie było 48kg 😬

Ja też żyje nadzieję że wkoncu musi się udać.
I tak już 1.5 roku odwlekam decyzję o zmianie pracy że w końcu musinsie udać bo szkoda mi umowy na czas nieokreślony.
I tak to człowiek naiwny i tak czeka.
Ale mam nadzieję że wkoncu i do mnie się los uśmiechnie
właśnie nie umiem pojąć że tam gdzie są chciane to te dzieci nie mogą się rodzić, a rodzą się w patologii, wśród nastolatek a potem jeszcze je zabijają…. Mnie i mojego chłopa ostatnio dobiło, że jego kuzyn uzależniony od narkotyków będzie mieć zaraz drugie dziecko 🥲

reklama
Wszystko przed Tobą ☺️ ja obornik biorę od teściów, a oprócz tego z resztek robię własny kompost 🙂 na różne dziejszy mam trochę małe i wspomagam się czasem w granulację, no ale z każdym rokiem na naszej działce przybywa drzewek ozdobnych, krzewów owocowych ☺️ w tym tyg mają mi odzyskać 3 sadzonki winogron ☺️
U dziadków mojego męża jest rewelacyjny winogron 🥰 nawet robiliśmy sadzonki i wieźliśmy do moich rodziców przez pół Polski 🤣

Do góry