reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
Potwierdzam! Świat wygląda zupełnie inaczej szczególnie jak beta zniknie i reszta hormonów też wróci do normy. Moim zdaniem hormony ciążowe przy poronieniu to czysta tortura. Schodziłam z bety na poziomie ok. 50 tys. i już po krwawieniu było lepiej, a jak w końcu beta negatywna to jakbym psychicznie odzyskała siebie dosłownie.
Największą moc mi wróciła w okresie owulacji 😂 wtedy lekarz kazał nam zaczekać miesiąc, bo miałam owulację tydzień po zakończeniu poronienia. Czułam się jak kotka w rui 😂 a jaka byłam sfrustrowana, że mój mąż jest odpowiedzialny i chciał się zabezpieczać 🙈 Trochę mi to pokazało jacy przy tym mega rozwiniętym mózgu jesteśmy prymitywni i ile rzeczy nami rządzi 🙂 Z poziomu świadomości wszystko przeżywamy i możemy zablokować fizjologię ale zazwyczaj ona się rządzi swoimi prawami 🙂

Dziewczyny dziękuję bardzo! Nie dociera to do nas, mąż kilkanaście razy się pytał czy na pewno! Czy możliwe że test jakiś wadliwy i może pojedzie do apteki po kilka innych dla pewności. Martwi mnie tylko brak objawów takich jak ból cyckow czy sikanie co chwilę!
W donoszonej ciąży tak się bałam braku objawów, że od 6 tygodnia do końca 4 miesiąca spałam i wymiotowałam na zmianę 😂 także bądź cierpliwa 😘

@Żonkaa a na podstawie których badań kardiolog stwierdził ten otwór? Ja byłam ostatnio znowu na mr głowy+angio i wyszło coś z ułożeniem tętnic w głowie, że one mogą też powodować u mnie bóle migrenowe :(
Najpierw miałam EKG, coś Pani doktor w tym zapisie się „nie spodobało” i zapytała czy miewam migreny. Potwierdziłam. Potem miałam USG serca i robiła je strasznie długo, jakby czegoś szukała. Potem włączyła na USG te „przepływy” i widziałam że krew ma nie do końca prawidłowy obieg. Szukała aż znalazła. Potem mi wyjaśniła, że w moim zapisie EKG zobaczyła coś charakterystycznego właśnie dla tego otworu więc dlatego go szukała.

reklama
Do góry