reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

A miałaś odczyn Coombsa badany w pierwszej ciąży, że jednak była ta decyzja o podaniu przeciwciał podjęta?
Wydaje mi się, że jak już miałaś podane w pierwszej ciąży, to w kolejnych już nie musisz.

Ja miałam podaną immunoglobulinę około 30tc i potem po porodzie. Miałam robiony wcześniej odczyn coombsa. Koleżanka, która ma 3 dzieci, nie miała podanej ani raz. Ona jest - a mąż +.
Więc chyba dużo zależy od lekarza na jakiego się trafi. Moja doktor mówiła, że to ważne w kolejnej ciąży o ile dobrze pamiętam.
Też miałam robiony w 28 tc odczyn Coombsa i nie wykryto przeciwciał. Dobrze wiedzieć, jeśli się uda drugi raz zajść to muszę pamiętać, żeby to dopilnować. Dzięki ☺️

reklama
Jeszcze nas nie znienawidziłaś po ostatnich dwóch dniach? 🤣🤣🤣
Uwielbiam Was ❤️❤️

Kurwaaaaa, wiedziałam że tak będzie!! Taki piękny pik a ja gniję do wieczora w pracy zamiast tworzyć nowego człowieka 😤😤
Screenshot_2023-11-04-11-36-33-01_c117003b601ff3debd1e6b91429968c5.jpg
Dobrze, że chociaż wczoraj poszaleliśmy bo dzisiaj to już pewnie nie będę miała siły 😵‍💫😵‍💫

Dzień dobry 😁
Poszłam spać o 23 wstałam teraz, zaszalałam ! Ale 30 stron do nadrobienia czy wy śpicie? 🤣
Co do pytań i odpowiedzi 🕺💃
Mam małą zmywarkę nie wyobrażam sobie życia bez niej na naszą dwójkę starczy.
Pralkę i suszarkę mam również ale suszarkę używam tylko do suszenia dużych rzeczy i roboczych ubrań meża. Uwaga dziewczyny bo suszarki niszczą ubrania przy nagminnym stosowaniu blakną kolory,fason niszczeje.
A ja właśnie lubię filmy taka wspominała z dzieciństwa pamiętam że chodziłam do podstawówki jak wyszła pierwsza część chyba. A mnie czeka sobota jak co dzień praca ale tylko 4.5 godziny posprzątać pranie. A tak ogólnie wstyd się przyznać ale uwielbiam prasować i robić pranie bardzo mnie to wycisza 🫠☀️☀️ u nas w Stokholmie leje całą noc lało ciemno więc będzie cały dzień ciemno oczywiście o 14 już noc.
A tu moja dzidzia Lili 🪩
Czekam na śnieg 😅

Załączniki

• IMG_20231022_145555.jpg
    IMG_20231022_145555.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 75
  • Screenshot_2023-11-04-11-50-28-888_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2023-11-04-11-50-28-888_com.miui.gallery.jpg
    244,4 KB · Wyświetleń: 80
reklama
Do góry