reklama
amusedxxx
Moderator
amusedxxx
Moderator
A ja kupiłam tanie z ikei i jestem zadowolona. No i nie muszę prasowaćFiranki niestety są drogie, ja na firanki do okna HS wydałam prawie 600 zł i zrobiłam największy fakap zamówiłam je tylko obszyne na około bez wszystej taśmy. Więc już nie klnę na to że trzeba je prasować tylko na to że mi się wypinają z żabek. Na dodatek jest to okno na taras więc co chwilę się wypina, przy ostatnim urwaniu firanek poddałam się i tak wiszą. Czekają aż ściągnę je do prania i zawiozę do mamy żeby mi wszyła taśmę.
Co do twoich to może spróbuj je powiesić na mokro, bo jest chyba kilka takich materiałów które da się tak ,,wyprasować ".
Motylkowa!
Fanka BB :)
.
Ostatnia edycja:
Aksamitka28
A o co chodzi z tymi burakami ? Bo chyba coś przegapiłam
koko.sanka
Heja! Ja kupiłam jakieś 3 miesiące temu nowe firanki tylko do kuchni, podobały mi się takie ze słonecznikami ale z racji tego, ze już jesień, to trzebaby pomyśleć nad nowymi, jakimiś zimowymi
Dzisiaj zapowiedziała się moja rodzinka, ze przyjedzie, od rana odgracamy dom
Pomyję wszystko z grubsza, upiekę babeczki, zrobię kawę i będziemy siedziec
Mąż już oczywiście mnie upomina i mówi: „halo, halo, jesteś 3 dni po zabiegu, mama się nie obrazi, jak będzie kurz na jednej szafce!” jestem perfekcjonistką i chciałabym mieć wszystko na tip top, ale wiem, że muszę odpuścić, żeby się zregenerować
Miłego dnia!
Dzisiaj zapowiedziała się moja rodzinka, ze przyjedzie, od rana odgracamy dom
Pomyję wszystko z grubsza, upiekę babeczki, zrobię kawę i będziemy siedziec
Mąż już oczywiście mnie upomina i mówi: „halo, halo, jesteś 3 dni po zabiegu, mama się nie obrazi, jak będzie kurz na jednej szafce!” jestem perfekcjonistką i chciałabym mieć wszystko na tip top, ale wiem, że muszę odpuścić, żeby się zregenerować
Miłego dnia!
amusedxxx
Moderator
Ja na codzień nosze dużo lnianych rzeczy, koszule itp. Wiec mam zasadę, ze po praniu nie chowam do szafy niewyprasowanych rzeczy, bo bez tego i tak ich nie ubiorę. No i tak zalegają czasami tygodniami i czekają aż się nimi zajmę a miałam przez jakiś czas fazę, że nawet chłopu na bieżąco prasowałam „wyjściowe” koszulki, spodenki materiałowe itp. Ale potem mnie wkurzał jak ubierał raz a potem rzucał w kat zwinięte w kulkę i od tego momentu przestałam.My właściwie się brzydzimy żelazka i prasowania. Jak trzeba to każdy prasuje swoje. Kiedyś luby pracował w koszulach, teraz się przerzucił na koszulki polo. Jak zakłada garnitury to koszule tylko z przodu prasuje.
Żelazko służyło np. do zdejmowania okleiny z mebli, albo przyklejaniu na gorąco.
Lwica1410
U nas dalej wiszą. Taki nowoczesny dizajnRaz zrobiłam jak Twój chłop i na drugi dzień wszystkie ścigałam i prasowałam
koko.sanka
Ah, No i zaciekawiłyście mnie tą parownicą! Poproszę o polecajki, przynajmniej pooglądam
reklama
ejżja89
My zmywarkę mamy dopiero pół roku - no nie powiem, duże ułatwienie pomimo tego, że tylko 45 cm się zmieściła Mimo wszystko gorsze niż brak zmywarki było jak przez remont 3 miesiące nie miałam u siebie w mieszkaniu bieżącej wody i ze wszystkimi brudnymi naczyniami musiałam piętro niżej do rodziców schodzić Ale mam np ulubione filiżanki do kawy z których codziennie piję i ich nie wkładam do zmywarki tylko myje ręcznie, żeby mieć zawsze czyste pod ręką Z resztą, wolę zmywać naczynia niż prasowaćA czy któraś z Was tak jak ja nie posiada zmywarki Przy dzieciach to już w ogóle ale jeszcze się nie dorobiłam
Dzień dobry
Na pewno podczas pierwszej ciąży miałam podane w 30 tc, po porodzie to nie wiem, ale koncowo córka ma moją grupę. Teraz przy poronieniu chyba nic nie dostałam Może dlatego, że to puste jajo było? Czy zawsze powinno się je dostać?Dzień dobry
Nadrobiłam Was!
Co do konfliktu serologicznego, przepraszam, że wracam do tak starego tematu, ale boję się, że u nas może się pojawić. Ja 0 rh-, mąż A rh+. Pomimo ciąży nikt mi nie podał w szpitalu przeciwciał, prawdopodobnie przez to, że dziecko miało moją grupę krwi, bo nawet sama się upomialam o immunoglobulinę, a oni mi powiedzieli, że pani jej nie dostaje.. :/
@drugi.bejbik my też hotel paradise oglądamy! Mąż niby nie chce ale ogląda xD
Do tego ślub od pierwszego wejrzenia i wersję australijską też.
Ja mam nadzieję, że w grudniu w końcu się wprowadzimy do nowego domu, po latach budowy już mi się to marzy Święta w nowym domu to byłoby coś pięknego. Kupiłam suszarkę i jak tak zachwalacie to pewnie nie będę żałowała tej decyzji, tak samo z parownicą Jakie jeszcze sprzęty polecacie? Coś pokroju iRobota może?
Ale dzień to paskudny dziś, a chciałam w końcu w samochodzie posprzątać na świeżym powietrzu, a tu leje cały czas
Dziewczyny wy za pik uważacie jak kreska jest już tego samego koloru co testowa czy jak jest ciemniejsza?