reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
Firanki niestety są drogie, ja na firanki do okna HS wydałam prawie 600 zł i zrobiłam największy fakap zamówiłam je tylko obszyne na około bez wszystej taśmy. Więc już nie klnę na to że trzeba je prasować tylko na to że mi się wypinają z żabek. Na dodatek jest to okno na taras więc co chwilę się wypina, przy ostatnim urwaniu firanek poddałam się i tak wiszą. Czekają aż ściągnę je do prania i zawiozę do mamy żeby mi wszyła taśmę.
Co do twoich to może spróbuj je powiesić na mokro, bo jest chyba kilka takich materiałów które da się tak ,,wyprasować ".
Próbowałam i na drugi dzień je ściągałam 🙈 i tak przymierzam się do zakupu nowych od jakiegoś czasu 😉 tylko u mnie wszystkie decyzje są długi dojrzewające 😉

Ja planowałam mieć w oknach plisy. Taniej mi wyszły firanki. Mam je tylko w salonie, który kiedyś robił za sypialnie i jakoś mi przeszkadzało, że nic w oknach nie ma. Zasłony nawet są, luby uszył 😉
Ja mam plisy, ale dla mnie było "łyso". W sumie to firanki mam w salonie, kuchni i sypialni, resztą pomieszczeń ma same plisy.

Ja zasłony mam tylko w salonie i sypialni, bo pozostałe to okna dachowe. Aż wstyd się przyznać, ale odkąd je powiesiłam (jedne z 5 lat, drugie 2 lata) to jeszcze ich nie prałam 🤣 Jakoś w ogóle nawet o tym nie myślałam - chyba wygraliśmy w konkursie na zasłonowych syfiarzy 😅
U nas to chyba wisiały 4 lata, były kupione, wyjęte z opakowań i od razu powieszone. Miało być tak tylko żeby sprawdzić czy pasują i jakoś tak zostało...

Ja zasłony mam tylko w salonie i sypialni, bo pozostałe to okna dachowe. Aż wstyd się przyznać, ale odkąd je powiesiłam (jedne z 5 lat, drugie 2 lata) to jeszcze ich nie prałam 🤣 Jakoś w ogóle nawet o tym nie myślałam - chyba wygraliśmy w konkursie na zasłonowych syfiarzy 😅
Ja piorę bo lubię zapach świeżych fieran, jeszcze jak użyje płynu do płukania to czuję że jestem w super czystym pomieszczeniu ☺️☺️

Ja właściwie mam w domu 3 okna. W jadalni mam firankę. No i mam drzwi balkonowe w salonie i tam też wiszą. W sypialni nie planuje ani zasłon, ani firanek. Kiedyś będą plisy.

Na pewno podczas pierwszej ciąży miałam podane w 30 tc, po porodzie to nie wiem, ale koncowo córka ma moją grupę. Teraz przy poronieniu chyba nic nie dostałam 🤔 Może dlatego, że to puste jajo było? Czy zawsze powinno się je dostać?
A miałaś odczyn Coombsa badany w pierwszej ciąży, że jednak była ta decyzja o podaniu przeciwciał podjęta?
Wydaje mi się, że jak już miałaś podane w pierwszej ciąży, to w kolejnych już nie musisz.

reklama
Ja miałam podaną immunoglobulinę około 30tc i potem po porodzie. Miałam robiony wcześniej odczyn coombsa. Koleżanka, która ma 3 dzieci, nie miała podanej ani raz. Ona jest - a mąż +.
Więc chyba dużo zależy od lekarza na jakiego się trafi. Moja doktor mówiła, że to ważne w kolejnej ciąży o ile dobrze pamiętam.

Do góry