reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

🍁🎃Listopadowe kreski - niech to będzie miesiąc radości i u każdej z nas bejbik zagości🎃🍁

reklama
Co w ogóle robicie w ten piątkowy wieczór?
Ja mam bunt przeciw światu, zamknęłam się w kuchni, szykuję farsz na kiełbasę słoikową i robię pizzę turecką na kolację (nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam kolację).
Byłam z dzieckiem u znajomych w odwiedziny, potem przyszło kilka osób z kubelkiem KFC. Od godziny grzecznie w łóżku leżę i zaczęłam czytać.
Miałam pytać o pizzę turecką ale pewnie gdzieś dalej jest odpowiedź.

Czesc wszystkim,
Na wstepie prosba o zapisanie na 13.11
Cos o mnie ? Czytam z ukrycia od czerwca tego roku, bo od tego czasu staramy sie ze starym. :) zupelna swiezynka jako ze jest to staranie o pierwszego dzieciaczka.

Ps. Nadrobilam wszystko w kilka godzin 🙈😅
Wow. Szacun za nadrobienie takiej ilości stron :D Witaj wśród nas, ale nie zasiedź się tutaj zbyt długo ;)

Byłam z dzieckiem u znajomych w odwiedziny, potem przyszło kilka osób z kubelkiem KFC. Od godziny grzecznie w łóżku leżę i zaczęłam czytać.
Miałam pytać o pizzę turecką ale pewnie gdzieś dalej jest odpowiedź.
Kurde... zeżarłabym kubełek 🙈 Chyba pms wjeżdża, bo jestem głodna jak wilk :D Pizzę znajdziesz za niedługo 🤣 A może nawet natkniesz się na jakiś wykresik ;)

Uczucia z ktorymi się teraz mierzysz, wyjaśnienia, ktorego szukasz ale nie znajdziesz oraz przyczyny, ktorą chcesz znać ale jej nie poznasz ... to naturalny stan w tej chwili... gdy beta spada i rozpoczyna się poronienie to nic tego nie zatrzyma i na pewno ten progesteron dodatkowy przy twoim dobrym nie miałby znaczenia i pewnie Ty sama to wiesz, ale chciałabyś znać przyczynę nawet najbardziej nieprawdopodobną jak każda z nas w takiej chwili...

Ja po poronieniu tysiąc razy myslalam o tym, że gdybym się domyśliła, że to przysypianie to ciąża, to bym bardziej o siebie dbała, gdybym wtedy nie przemierzała z ciężkim plecakiem km to bym nie poroniła, gdybym przeciwbolowych nie brała na tym etapie czekając na @ , to wszystko potoczyłoby się inaczej... z jednej strony wiem, że te rzeczy nie miały wplywu a z drugiej ta myśl uporczywie wraca od czasu do czasu od ponad dwóch lat...
Ja mimo, że usłyszałam od kilku lekarzy, że to trafiłam na puste jajo, to po zabiegu wyrzucałam sobie, że może to nie było puste jajo i może pozwoliłam na zabieg gdzie byłby w końcu zarodek. Szukałam w internecie powodów, wyjaśnień. Minął pewien czas i przyjęłam do wiadomości, że faktycznie mogło być puste jajo. Ale na początku to szukanie i dopytywanie to trochę forma obrony, walki własnej psychiki.

reklama
Narobiłaś smaka na mięsko ze słoika 😋
Siedzimy na kanapie i Starszy znów odpalił ranczo. Chłop ma jakiegoś fioła na jego punkcie, ogląda już chyba 4 raz 🤦🏻‍♀️ ja zazwyczaj czytam książkę jak on to ogląda, ale aktualnie cierpię na brak nowości.
Mój ranczo oglądal już z 10 razy... Ja tego z własnej woli nigdy nie oglądałam, tylko czasem słuchałam jak on oglądał. Bo ciągle coś nowego zauważa... Dostał zakaz oglądania puki nie skończy prac w domu.

Do góry