reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe brzuszki

reklama
Ładny brzusio Elusia ...
Dziewczyny czy Was też tak swędzi brzusio?? mnie zaczęło jakieś 4 dni temu ale to nie tak trochę jak wcześniej że tam mnie zaswędziało i przechodziło- teraz swędzi mnie na maxa non-stop.. juz zaczynam mieć tego dość.. wiem że nie powinno sie drapać.. ale jak swędzi?? smaruję fissanem i ziajką ale to nic nie daje może zna ktos lepszy sposób... albo ja poprostu mam uczulenie na coś?? w sumie cały czas smarowałam fissanem i było ok i w zeszłym tygodniu kupiałm ziajkę i się zaczęło.. spróbuję jakiś czas nie smarować... tylko oliwka i ewentualnie ten sprwadzony fissan .. ale jak któraś coś na ten temat wie to PROSZĘ O RADĘ!!!!!

To całkiem normalne że swędzi cię brzuszek. Skóra na brzuchu rozciąga się, co powoduje suchość skóry , no i swędzenie. Smarowanie oliwką lub krem jedynie łagodzi objawy. Ważne żeby się za bardzo nie drapać.

Cammi ja slyszalam o tym ze skora czasami moze swedziec w ciazy ale to cala i jest to wtedy zwiazane z watroba(macica uciska czy cos takiego)ale moze rzeczywiscie odstaw ziajke i poczekaj kilka dni.

ELUSIA bardzo ładny brzuszek !!!
(tak jakoś dziwnie podobny do mojego :) wydaje mi się ,ze wielkość brzusia mamy podobną

CAMMI co do swędzącego brzuszka to chyba jednak uczulenie na Ziaję...aczkolwiek z tego co słyszałam to brzusio sie rozciąga no i swędzi...

Wszytskie brzuszki sa śliczne, ale brzuszek Cammi wyglada mi dzwinie znajomo ;D Rośnie mi podobna piłeczka ;D jutro zaczynam 27 tydzień, hurra

reklama
tak,każdy brzuszek ma swój urok :) a że brzuszek swędzi to niteczka ma rację,że to z tego powodu że rośnie i się rozciąga więc jedyne to nawilżać i natłuszczać.
Madziunia ja używałam zajki ale nie miałam żadnych uczuleń ani nic .

Do góry