reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe brzuszki

Myślę że to jednak ziajka.. ale co brzuszek to inne wymagania..hihi
no i takie drobne krosteczki zaobserwowałam .. zresztą to nie pierwsze moje uczulenie w czasie ciąży... jak sie przeszłam w pełnym słońcu na urlopie dosłownie 10 min to całe ramiona i rece mi spiekło i zrobiły się krosty takie swędzące.. wiec normalka nie?

reklama
a ja się cieszę w takim razie że mnie ziajka nie uczula bo ma atrakcyjną cenę ;) hihi
co do krostek,to mam trochę ale tylko na pleckach(bardziej w dolnej części),co mnie wkurza bo nie miałam wcześniej takich problemów,ale trudno.

Mnie się właśnie skończył krem i tak myślałam nad Dove albo Niveą. Czy któraś z Was ma jakiś specjalny krem na rozstępy? Jak na razie nic mi się jeszcze nie pojawiło ale nie będę ryzykować. W sumie ostatnio wyczytałam, że te wszystkie balsamy i tak tylko nawilżają i jeśli przed ciążą nie miało się wystarczająco elastycznego brzuszka to rozstępy pojawią się tak czy tak, brrr... No zobaczymy...

ja używam nivei ujędraniający Q10 (to chyba to samo co na rozstępy bo jak się ma jędrną skórę to nie ma rozstępów ;) ) i jest bardzo fajny,używam go niecałe 2 tyg,kupiłam tę większą tubkę,fajnie się rozsmarowuje i ładnie nawilża,co do ujędrniania to efekty po 2 tyg,więc za parę dni zerknę bardziej na ciałko i zobaczę :)

na rozstepy polecam fisan lub krem z "gerbera" kosztuja ok 26zł. ja stosuje od kilku miesięcy i w sumie jestem zadowolona.. Na brzuchu  i piersiach zero  ale niestety na bioderkach slad pozostanie..w sumie sie nie dziwię całe zycie ważyłam 45 kg a teraz prawie 60..

Nie wracam, już od marca jestem na L-4. Poza tym ostatnio pracowałam na zastępstwie, więc już w ogóle nie mam gdzie wracać. Za nowym miejscem pracy będę się rozglądać dopiero w przyszłym roku. Przynajmniej z maluchem dłużej posiedzę w domciu.

ja pracowałam do końca i miałam zamiar od września ale okazało się ze musiałabym brac urlop zaraz po powrocie wiec się to nie opłaca.. ide tylko 23 i 24 na poprawki no i na rozpoczęcie roku..moja klasa nie wie ze nie wracam ..a to ostatni ich rok wiec chce im to sama powiedziec..

reklama
Dawno jesteś w zawodzie? Ja już 6 lat. Do zeszłego roku pracowałam cały czas w jednej szkole (gimnazjum) ale niestety skończył się tam etat dla romanistki więc musiałam szukać. Trafiłam na fajną placówkę ale tylko na zastępstwo. I chyba dobrze mi to zrobiło. W poprzedniej szkole mieliśmy dość nerwową atmosferę wprowadzaną przez dyrekcję. A tutaj zero stresu i po 3 latach starań wreszcie zaszłam w ciążę. Koleżanki śmiały się, że to dlatego że siedziałam na miejscu dziewczyny którą zastąpiłam a ona poszła na macierzyńskie :)

Do góry