reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe brzuszki

reklama
Ładny brzusio Elusia ...
Dziewczyny czy Was też tak swędzi brzusio?? mnie zaczęło jakieś 4 dni temu ale to nie tak trochę jak wcześniej że tam mnie zaswędziało i przechodziło- teraz swędzi mnie na maxa non-stop.. juz zaczynam mieć tego dość.. wiem że nie powinno sie drapać.. ale jak swędzi?? smaruję fissanem i ziajką ale to nic nie daje może zna ktos lepszy sposób... albo ja poprostu mam uczulenie na coś?? w sumie cały czas smarowałam fissanem i było ok i w zeszłym tygodniu kupiałm ziajkę i się zaczęło.. spróbuję jakiś czas nie smarować... tylko oliwka i ewentualnie ten sprwadzony fissan .. ale jak któraś coś na ten temat wie to PROSZĘ O RADĘ!!!!!

To całkiem normalne że swędzi cię brzuszek. Skóra na brzuchu rozciąga się, co powoduje suchość skóry , no i swędzenie. Smarowanie oliwką lub krem jedynie łagodzi objawy. Ważne żeby się za bardzo nie drapać.

Cammi ja slyszalam o tym ze skora czasami moze swedziec w ciazy ale to cala i jest to wtedy zwiazane z watroba(macica uciska czy cos takiego)ale moze rzeczywiscie odstaw ziajke i poczekaj kilka dni.

ELUSIA bardzo ładny brzuszek !!!
(tak jakoś dziwnie podobny do mojego :) wydaje mi się ,ze wielkość brzusia mamy podobną

CAMMI co do swędzącego brzuszka to chyba jednak uczulenie na Ziaję...aczkolwiek z tego co słyszałam to brzusio sie rozciąga no i swędzi...

Wszytskie brzuszki sa śliczne, ale brzuszek Cammi wyglada mi dzwinie znajomo ;D Rośnie mi podobna piłeczka ;D jutro zaczynam 27 tydzień, hurra

reklama
tak,każdy brzuszek ma swój urok :) a że brzuszek swędzi to niteczka ma rację,że to z tego powodu że rośnie i się rozciąga więc jedyne to nawilżać i natłuszczać.
Madziunia ja używałam zajki ale nie miałam żadnych uczuleń ani nic .

Do góry