reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Hej dawno mnie nie było :-) niestety odkąd wróciłam do pracy to ciężko z wolnym czasem. Moja dużo mówi ale np. Zrobiła się bardzo nieśmiała i boi się obcych. Na nocnik nie usiądzie. Je sama - całą kuchnia do sprzątania. Wszystko chce siama :-) najlepsze jest to że potrafi ściągnąć i założyć skarpetki. Albo zmienić spodenki :-) z bluzka ma problem. Uwielbia śmietanę i musimy chować.
Moja jest z babcia i na początku ciężko było bo tęsknila ale już jest ok. Teraz gorzej znosi rozłąkę 5 latek mój.
Pozdrawiam :-)

reklama
moja dziś złamała obojczyk :( nie ma gipsu ale ma podobno wystarczajace uszrywnienie za 2.5 tygodnia kontrol, któraś z Was miała już taka przygodę? może podzieli się jakimiś radami...

Biedna kruszyna. Ja dzisiaj musiałam intensywnie dmuchać kolanka po upadku na betonie aż tchu brakowało ale odbyło się prawie bez płaczu. Tydzień temu mała dostała trampolina najpierw były poważne problemy z równowaga a teraz skacze jak mały zawodowiec.

A my dzis w domu. Maly w weekend gorączka, kaszel i katar. W nocy bardzo zle spal. Także dzis zostałam z nim w domu i mamy lekarza. Dobrze pracy nie zaczęłam a tu już choroba. Jakoś od kilku tygodni nie może się wykurować.

Napisane na HTC One_M8 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny!

Moja mała po 5 tygodniach przerwy wróciła do żłobka i w sumie bez problemu. Ktoś pytało żłobek...
Moje dzieci (obie) bardzo chętnie chodziły do żłobka i szybko go zaakceptowały. Nie było płaczu i nie były też "smutne".
Na trampolinie moja też lubi skakać, ale ja mam ogromny lęk bo koleżanki córa złamała nogę jak miała prawie 2 lata skacząc na trampolinie więc raczej mojej małej ograniczam takie przyjemności.

reklama
Witam :)
My mamy małą trampoline z tesco PLUM kupiona w promocji na zimę :p.
W tym roku na ogródku jej rozloze.
Mała ma katar , mniej je i nie wiem czy to z zębów czy jakieś choróbsko się przyplatalo.
Też sama zakłada skarpetki, ogólnie umie sama się ubrac nawet , choć nie zawsze po dobrej stronie.
Waży nie całe 12 kg i ma 85 cm (ponoć)
Rozumna jest bardzo , o co poproszę i ma humor to wszystko przyniesie, poda, odlozy, pamięta gdzie co zostawiła i jak byłam gdzie to jest to to przyniesie , dużo takich rzeczy umie, powtarza alfabet do "i" później jej się już nudzi .
Ostatnio zauważyłam że po włożeniu lali do wózka daje jej buziaka :) i mówi ciii ciii ( jak ja jej do snu).
Części ciała pięknie pokazuje coraz więcej,
Pokazuje gdzie miała kuj kuj (krew do badania) , i jak byłam czy bolało mówi "niee".
Teraz ogólnie ma fazę na nie .
Mam problem bo nie je mi owoców :( makabra . Zazdroszczę że wasze jedzą serio :( .
No i tak jak wszystko oddawala, dzieliła się i w ogóle tak teraz nie chce oddać zabawek , ma ochotę bawić się tym co ktoś akurat ma a a jak dotknie jej to leci i zabiera . Oby to minęło .

Do góry