reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Sprawnosciowo też super mówi moje imię , taty imię , 2 pieskow . Po swojemu dużo mówi ale mi chodzi o takie słowa już zrozumiałe . Doczekać się nie mogę :p

reklama
Ze zrozumialych to mama, tata,baba, no nie, no, dziadzia, reszte po swojemu.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nasz mówi dużo po swojemu ale tez mówi słowa które rozumiemy choć nie wypowiada ich dobrze. Nie które słowa wiemy że umie bo je wypowiedział w odpowiednim momencie ale tylko raz . On nie lubi powtarzać, tzn jak się mu mowi'ladnnie powiedziałeś powtorz' nie ma takiej opcji. Taki zlosnik. Wymawia: mama, tata, ula, alo(halo), hau(pies), IJa(koń), jest, tu, ma(nie ma), lala, kuku(kura),cicia lub miau (kotek), tiktak (zegar). Mnóstwo takich wyrazow. Już daje się z nim jakby porozmawiac. W weekend była moja siostra i powiedział do nie Jadzia , a na męża kiedyś Rafał.

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja odkąd skończyła rok rozgadala się i ciągle uwielbia powtarzać wszystko non stop... rano wstaje oczu nie otworzy i juz słyszę: mama tu śpi tata tu śpi Nadia chce mleko, zrób mleko, idź zrób mleko... itd mówi i powtarza wszystko niektóre trudniejsze wyrazy mówi po swojemu czyli pomija trudne sylaby np na hipopotan mówi hipotam itd. NON STOP gada i zaczyna całymi zdaniami.: babcia albo woli babus jest w pracy, Ada jest w szkole, kotek jest nygus i niestety mówi też jak chce żebym udawała ze płacze: Nadia nie kocha mamy. i śmiech...
Jak przyjdzie pora na gadanie nie zatrzymaćie swoich szkrabow... córka mojej siostry z 30 listopada mówi tylko ta zamiast tak i czasami mama i baba... wiec kolosalna różnica... ale na pewno nadrobi większość dzieci kolo dwóch lat dopiero zaczyna...

Propo sprawności fizycznej i pomysłów i ich realizacji to mój maż powtarza ze Nadia powinna się urodzić z siurkiem... non stop w ruchu raczej w biegu sama wchodzi do domku który jest dwa metry nad ziemią po drabinkach zjeżdża tyłem i przodem na trzy metrowej zjeżdżalni sama.., a co wyprawia z hustawka tkz bocianie gniazdem sama wchodzi sama buja sie i nawet wstaje w nim... pół minuty zwrócenia uwagi na co inne i juz Nadia ciągnie Kira za ogon przez podwórko z uśmiechem i mówi Nadia idzie z lobuzem na spacer lub zajada mrówki I mówi Nadia je małe mięso... mówi cześć i wyciąg ręce do wszystkich obcych a jak zobaczy starsza panią lub pana krzyczy babcia dzisdzius nie rzadko do zbyt młodych osób... każdego dnia komedia lub wręcz kabaret i ciągle bieg...

My jesteśmy w trakcie adaptacji w żłobku, mój szkrab dzis taki markotny, jak by wiedział co się święci od czwartku... czuje, ze to będzie ciężki dzień dla nas wszystkich :(

Napisane na HTC One_M8 w aplikacji Forum BabyBoom

Mam pytanie do mam dzieci żłobkowych. Jutro juz wracam do pracy. Mlody chodzi taki smutny, ze mi serce pęka. Czy Wasze dzieci mialy podobnie? Niby ladnie z dziećmi się bawi a w domu smutny :(

Napisane na HTC One_M8 w aplikacji Forum BabyBoom

Ktora mama jeszcze do zlobka dala? Chyba Malaja. Moj zostal z babcia wiec nie bylo problemu. Juz prawie rok przepracowany.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mój nie chodzi do żłobka ale jak na początku z babcią zostawał to też był ciągle smutny albo robił na złość. Teraz też czasem mu się zdarza że jest smutny.

reklama
Ale powiem Ci że ja i tak gorzej niż on znoszę te rozłąkę.

Do góry