reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Moj je wlasciwie wszystko. Oczywiscie z normalnych rzeczy, zdowych nie jakies syfy. Ostatnio uwielbia truskawki, wiec korzystamy poki sezon. No i zjadl pierwszy raz pomidora na kanapce. Tez mu smakowal.
Przesypia cale noce, w dzien jedna drzemka. Wszystko powtarza, rozumie ale nie zawsze sie slucha.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mój to lobuziak straszny nic nie słucha.Powtarza nowe słowa ale niewyraznie. Dziś sobie przypomniałam i uświadomiłam że pierwsze słowo przed mama i tata które zaczął świadomie i wyraźnie powtarzać jest "kawa". Rozumie zamiłowanie mamy do kawy [emoji477][emoji477][emoji6]. Sprawny jest bardzo i niestety z racji tego że nie słucha to nawet sekundę nie może być sam, bo nawet na stół wchodzić chce(i potrafi). Dziś w nocy się obudził i ponad godzinę płakał. W ogóle to sięga już do kuchenki więc tylko na tych palnikach z tyłu mogę gotować. A ostatnio u babci pranie włączył niewiadomo kiedy, ona zauważyła dopiero jak się wypralo. Jeśli chodzi o ubieranie to dopiero zaczynam go uczyc, jeszcze nie umie. Powiem Wam że gdyby nie Wy nie pomyślałam że już czas na to, taki człowiek zabiegany nie przeczyta nigdzie a to pierwsze dziecko.

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Jeśli chodzi o jedzenie to niestety nadal 0 wedlin, parowek kiełbas(nie chce i już). Poza tym warzywa wszystkie :rzodkiewke, papryke, pomidor, ogórek kiszony, szczypior;ser żółty, kaszka jaglana, manna, owoce, mm rzadko już, zupki, kotlet, kaszki gotowe,

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja to w ogóle widzę, ze mało młodego nauczyłam. Ale tak naprawdę dopiero od niedawna potrafi ze mną usiąść i np. Cierpliwie oglądać książeczkę a jak tata wraca tu mu pokazuje i powtarza co robił z mama :) Ubierać i rozbierać się nie chce. Czasem zakłada moje buty ;) umie mowic buty ale z zakladaniem już jest gorzej.
Uwielbia samochody i bieganie. Manualnie jest wg. Mnie fajnie rozwinięty. Sam je łyżeczka. Tylko jesc to on ostatnio nie chce. Ma fazy. Albo je co mu sięi da albo wybredny i nic nie chce.
MM mało kiedy, jajko w każdej postaci ale najlepiej z plynym żółtkiem. Je raczej to co my. Ale na wedline, zolty ser czy warzywa inne niz zielone ciężko go namówić. Makaronu i pieczywa raczej nie odmawia. Lubi buraki. Kszotta, risottah uwielbia. Kasza z sosem. Najgorzej jest z surowymi warzywami i owocami. Owoce to je banana, czasem gruszke a reszta blenderem i do jogurtu/kaszy/serka. Ostatnio jadl szparagi i tez bylo zjedzone.
Ostatnio na blogu " szpinak robi bleee" był fajny plener posiłków i ogolnie fajny wpis o żywieniu dzieci. Polecam

Napisane na HTC One_M8 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas posiłki bez większych zmian ograniczam mocno kasze manne bo najprawdopodobniej od niej były zaparcia. Nad ranem pije mleko między 3-6 potem śpi do 8. Śniadanie na zmianę jajko smażone na maśle lub jajko na miękko zjada 2 z niewielką ilością chleba w ogóle ostatnio mało kanapek zajada rzadko po rowki raz na dwa tygodnie. Jeśli zdążę przed drzemka to jogurt z naszymi truskawkami twarogu nie chce jesc wcale. Potem zupa lub drogie danie je to co my nie raz dwa razy drugi z mężem. Wieczorem druga zupka lub jakiś makaron lub kaszka z owocami. W między czasie tylko jabłko truskawki lub nektarynka ewentualnie paluszki. Uwielbia chodzić w moich ciapach i buzia się nie zamyka ciągle gada całymi zdaniami , , Mamus chodź tu bo Nadia chce bardzo, , ,, Nadia chce budyń i mleko,, ostatnio ,, Mamus nudzi mi się,, - zaczyna mówić o sobie , ja , ale w większości Nadia to Nadia tamto... liczy palcem do pięciu sama najchętniej moje włosy na głowie...

reklama
Trampolina mam z firmy Neo... z tego co pamiętam 315 cm średnica wystarczająco... super zabawa skacze z reguły sama lub z dwulatka myślę że jak ma sie coś niemiłego przytrafić to trampolina do tego nie potrzebna.
Polecam zakup kuchni dla dziewczynek super zabawa ciągle gotuje, piecze, smaży, robi kawę herbatę i daje do jedzenia. Na razie dostała taka plastikowa zwykła na dzień dziecka. Jak zrobię jej pokoik a już szukam mebli to zamówię jej drewniana żeby pasowała do reszty a ta kuchnia pójdzie na dwór na plac albo do domku drewnianego.

Do góry