No własnie to w Ujastku nagrywany program ehhh to się nie dziwie....lekarze wydają się tam w porządku ale to wiadomo przed kamerami chociaz ja wierze ze tak jest bo podejmujac sie takiego zawodu trzeba naprawde miec powołanie do tego.
reklama
stokrotka
Fanka BB :)
No wlasnie na poczatku ciazy chcialam rodzic w innym szpitalu ale poczytalam o Ujastku, zobaczylam "Moje 600 gramów szczęscia", dzisiaj wizyta i jestem zdecydowana na ten szpital.
To jest szpital ginekologiczny z bankiem krwii pępowinowej, z oddziałem neonatologicznym, i jak dzisiaj mowili to jak jest zly stan niemowlaka ktory rodzi sie w innym szpitalu w Małoposce to zawożą do Ujastka, a wiadomo roznie bywa w drodze.
Nie zaluje ze bylam dzisiaj na dniach otwartych
To jest szpital ginekologiczny z bankiem krwii pępowinowej, z oddziałem neonatologicznym, i jak dzisiaj mowili to jak jest zly stan niemowlaka ktory rodzi sie w innym szpitalu w Małoposce to zawożą do Ujastka, a wiadomo roznie bywa w drodze.
Nie zaluje ze bylam dzisiaj na dniach otwartych
M
mama290
Gość
Dużo osób ma mieszane uczucia odnośnie tego dokumentu i powiem ze ja tez to nie tak do końca jest pokazane jak my chcielibyśmy żeby było ja jestem dość aktywna w takim środowisku wcześniaków w Pl dla mnie to takie trochę barbarzyńskie zasady ze można tylko przez trzy godziny dziennie zobaczyć swoje dziecko zauważcie tez np krzesła na jakich matki czy ojcowie siedzą tam ujastek ma dobrych lekarzy tylko i tym nadrabiaja bo sprzęt tez nie do końca jest super i te niektóre piguły i położne jedna super fajna a dwie kolejne takie komunistyczne podejście brakowało tylko tekstu czego tu !
Fusun
Fanka BB :)
Mama, powiem Ci, że nie w każdym szpitalu tak jest. W gdańsku na klinicznej mogłam być ile chciałam. Rodzice (wszyscy) są wypraszani tylko jak maleństwa mają badania, zabiegi. A tak to można siedzieć ile się chce. Co do krzeseł to faktycznie była masakra. Było tylko parę takich stołków wysokich, składanych, twardych, bez oparcia. Dla kobiety, która dopiero urodziła jest to mega niewygodne. Ale siedziałam twardo. Czasem stałam, bo stołków nie było tyle ile inkubatorów (kto pierwszy ten lepszy). Wygodny fotel (jak na filmie) tylko do kangurowania maluchów.
reklama
Wcale nie jest przereklamowany ewel wiadomo że do telewizji wyglada te lepiej, ale jest to jeden z najlepszych szpitali w Polsce. Bardzo dużo dzieciaczków zaraz po porodzie zwożą na Ujastek, nawet z innych miast. Znam wiele kobiet które tam rodziły i są zachwycone opieką (lekarzami i położnymi). Byłam, widziałam i standard jest wysoki. Sale wyremontowane i sprzęt dużo lepszy niż w pozostałych krakowskich szpitalach. Jak dla mnie nie jest przereklamowany - szczególnie ze miałam okazje widzieć go na własne oczy od środka i mam opinie znajomych