reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Ja poki co mam zapisana wizyte 16 wrzesnia pozniej jakos polowa października i poczatek listopa i koniec ale pewnie 16go teraz sie dowiem jaki jest plan dalszy. To bedzie 30tc... jeszcze mysle prywatnie przeplywy zrobic bo na nfz mi sie nie należy :/ ale pogadam z moja dr i zobaczymy co i jak.

kleopcia rozumiem co czujesz :tak: ja tez czekam na koniec wakacji by moj wrocil do przedszkola, tam ma kolegow, zajecia, lubi przedszkole. Ze mna w domu czasem sie nudzi, chociaz staram sie mu jakies atrakcje zapewnic, zawsze podworko, do kuzyna odwiedzic , czy basen u kolezanki , zapisany byl tez na takie zajecia 2 razy w tyg , wiec jakos ten czas mu lecial. oczywiscie nie zawsze ja mialam sily i checi , wiec ogladal i bajki i gral na x boksie ....
ale dobrze ze te przedszkole za sie zacznie, w koncu czas na pranie prasowanie musze was dogonic :-)

ja chodze co 3 tyg na nfz i dodatkowo na usg. Dzisiaj bylam i moja corcia jest mala, zas mniejsza o ponad tydzien 1161 gr a to 29 tydz 0 dz. ostatnio tez tak bylo, musimy kontrolowac przyrost wagi na usg a ja mam jesc wiecej nabialu i ryb. . Mam wyrzyty sumienia, bo rzeczywiscie malo nabialu jadam, do inki mleko czasem jakis jogurt do picia :zawstydzona/y: ale teraz bede sie pilnowac .

dodatkowo zas sie obrocila i ma polozenie miednicowe, jezeli sie to nie zmien i to chyba bedzie cc ? mam nadzieje ze wtedy nie karza mi rodzic naturalnie ??? bo nie dam rady

Jejku to nasz synu z tego co widzę najmniejszy jest, ale lekarz nic nie mówił że jest za mały.
Dddmała u nas tak samo położenie miednicowe i jeżeli do 35 tym. się nie obróci synu to czeka nas cc. Raczej watpię żeby kazali Ci SN rodzić jak dziecko jest tak ułożone, nie ma chyba nawet fizycznie takiej możliwości..

w takim czasie dziecko jeszcze się parę razy obróci. niektóre dzieci potrafią się jeszcze na parę dni przed porodem obrócić ;-) więc się nie masz co martwić....

U Nas dziś okropnie duszno. ciężki wieczór a ja zaplanowałam sobie na wieczór kiszenie ogórków. w dzień pomyłam słoiki itp... ale jednak wymiękam i zrobie je jutro bo ma przyjechać moja siostra to mi pomoże...

Ułożenie miednicowe u kobiet które już rodziły nie jest wskazaniem do cc ale spokojnie bo lekarze nie chcą sie męczyć i robią cc ale dziecko jeszcze moze sie obrucic pod koniec można robić pewne ćwiczenia żeby pomoc sie obrucic ja rozłożyłam kosz czuje oddech porodu na plecach wrzesmiowki tez już sie rozpakowuja

Dziewczyny słyszałyście może o przeprowadzaniu cc pod narkozą??? Ciekawa jestem czy szybciej się dochodzi do siebie po niej niż po tym znieczuleniu podpajęczynówkowym...
U nas jest położenie poprzeczne ale do 35 tygodnia jeszcze trochę czasu:)

Moja w pierwszej ciąży do 35 tygodnia zmieniała ułożenie cały czas, potem przyjęła sobie miednicowe. lekarz twierdził, że do 36 ma czas się obrócić, a ona ostatecznie zmieniła pozycję z miednicowego na główkowe w połowie 37 więc późno mimo, że to była pierwsza ciąża.
Teraz córa też się obraca co chwile. Pewnie do ostatniej chwili nie będzie zdecydowana. W kolejnych ciążach ro nawet w dzień porodu dzieci mogą się obrócić.
Ja bym miednicowo nie rodziła, nigdy bym się na to nie zgodziła.

Moja córa też od wtorku idzie do przedszkola. Do tej pory chodziła do żłobka. Mam nadzieje, że nie będzie problemów.

reklama
przed tobą jeszcze parę tygodni więc na tą chwilę się nie stresuj :-)
ja się właśnie wykąpałam żeby sobie w tej duchocie ulżyć ale nie wiele to pomogło :-(
a co do znieczulenia pełnego przy porodzie to ja nie polecam. zanim się obudziłam moje dziecko na świecie było już 5 godzin. mam okropny żal do lekarzy za to że nie mogłam go przytulić w pierwszych chwilach życia....

Do góry