reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Kasia ja zawsze opisuje pełna narkozę jakbyś dostała obuchem w łeb za przeproszeniem teraz Zzo jest już inny niż kiedyś dają mniejsza dawkę i jesteś świadoma i szybciej dojdziesz do siebie oczywiście w nagłych przypadkach podają pełne czasem organizm wogole nie reaguje czasem nie maja wyboru ale tak świadomie to bum sie nie zdecydowała nie wiem jak jest w Pl ale u mnie klient nasz pan i jak chcesz pełne to robią na pełnym co do ułożenia to i tak cięższe są przypadki niż miednicowe ja przez miednicowe ułożenie przekreśliłem sobie drogę do SN i teraz byłabym mądrzejsza i zaparla sie żeby urodzić miednicowo

reklama
Ogolne czy ja wiem dochodzi sie chyba tak samo ale lekarze nie lubia go robic bo ma duzo wiekszy wplyw na dziecko i dzieci podobnonrodza sie czesto wiotkie. Ja pytalam o to lekarza bo ja nie chcialabym slyszec odglosow operacjo ale powiedzial ze zdrowiej dla dzidcka jak bedzie w kregoslup wiec tak zostanie

Mama290, corcia mowi sporo. Zna duzo slow, uklada krotkie zdania i w zasadzie kazdego dnia jest jakis zauwazalny postep. Ale taki skok w rozwoju mowy trwa od miesiaca-dwoch, wczesniej szlo kiepsko i juz sie zamartwialam i zastanawialam czy logopedy nie szukac.Teraz juz jestem spokojna. Tylko po malych sukcesach z odpieluchowaniem robimy krok wstecz :(

Angoba z moim tez tak bylo ze juz ladnie sikal do ubikacji wolal a tu nagle znowu 10 par majtek na dzien bylo posikane ale samo przeszlo widocznie dzieciakimtak maja teraz ale ma juz 3 lata sam lata kupe i siku nawet nie powie ze idzie

Nie chcialabym pelnego znieczulenia podczas cc . Gdy corcie wyciagneli odrazu ja widzialam pokazali mi ja i moglam pocalowac ja w czolko. To bylo cudowne przezycie najlepsza chwila mojego zycia. Bylam taka szczesliwa. A teraz drugi raz to przezyje :)

Dziewczyny słyszałyście może o przeprowadzaniu cc pod narkozą??? Ciekawa jestem czy szybciej się dochodzi do siebie po niej niż po tym znieczuleniu podpajęczynówkowym...
U nas jest położenie poprzeczne ale do 35 tygodnia jeszcze trochę czasu:)

Dzisiaj położna mówiła o tym na szkole rodzenia, że nie robią cc pod narkozą, bo to gorzej dla dziecka. Jedynie miejscowe znieczulenie. Tak przynajmniej jest w szpitalu w Rudzie Śląskiej

reklama
Do góry