reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Dobrze ze przeczytalam to o zusie po powrocie bo bym sie stresowala na wczasach;) caly vzas jestem na zwolnieniu a bylam teraz w lebie. Nie podawalam innego adresu. Paranoja zeby nie mozna bylo z domu ruszyc, przeciez nikt nie biega maratonow ani nie podejmuje innej pracy.. spacer na swiezym powietrzu czy herbatka u sasiadki tez na zwolnieniu jest zakazana.. Ja mam prace siedzaca ale strasujaca i chcialam zwolnienie zeby dziecka nie narwicowac a nie zeby lezec 9miesiec plackiem..

reklama
Kasz takie mają zasady i nic nie zrobiimy... Wiec wg nich powinnaś być po adresem. Który wskazujesz oni uważa że zwolnienie to niezdolność do pracy a nie ze praca stresująca to masz być na L4 bo pracodawca na ten czas powinien Ci stworzy warunki żebyś w ciąży mogła bez problemu wykonywać ta prace... A ciekawe gdzie taki jest he. Z nimi to jest masakra....

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Rozmawiałam dzisiaj na ten temat z moją brygadzistką to ona się uśmiała bo mówi że jak by mnie na produkcji kierownik z brzuchem zobaczył to szybko bym w domu wylądowała bo u nas w firmie jeszcze nie było takiej osoby która jako pracownik produkcji miała by zapewnioną inną pracę bo oni nie mogą sobie dać takiej osoby do biur... A to by była jedyna opcja...

Hej a ja dzis rano z siuskami pobieglam a później po galerii handlowej polatalam chciałam kupić sobie cos nad morze ale dupa. Dorwalam wyprz dziecięca i dokonalam w sumie pierwszych zakupów. Troche po omacku bo nie wiem na co patrzec co bedzie niezbędne ale zaraz wrzuce w odpowiedni wątek to mi powiecie :)

masakra z tym zusem, ja dzisiaj bylam w mojej pracy z l4 i odwiedzic kolezanki :-):-):-) dziwnie mi bylo po rownych 3 miesiacach tam jechac, pozmienialo sie troche, ale moje biurko nadal puste , moja prace porozdzielali na 2 inne osoby , tak jak bylo zaplanowane :-) moj synek pokrecil sie nawet na moim starym fotelu , ale to kwestia dni i maja przyjsc inne osoby , wiec naestpnym razem juz bedzie na nim ktos siedzial
z tego wszystkiego moglam zapytac w kadrach , jak wyglada z tym zusem , ale jakos nie pomyslalam, bylam troche skrepowana jednak po takim czasie na starych smieciach czulam sie troche glupio,,,,

a mi codziennie rano dretwieje prawa reka, po kilka razy, musze ja masowac , potem przechodzi i za chwile zas lapie bol :-:)-( nogi mi przez weekend pierwszy raz spuchly, ale na szczescie narazie w nogach nie mam zadnych skurczy, ale podejrzewam ze to kwestia czasu

Wróciłam z badania i tak jak miałam nadzieję, będzie dziewczynka ! :) jesteśmy bardzo szczęśliwi. Waży pól kilo, serduszko pięknie pracuje, w brzuszku wszystko dobrze, główka też w porządku. Nie zobaczyliśmy jedynie profilu buźki i rączek, bo ułożyła się do mojego kręgosłupa i zasłonięta była troszkę.

reklama
Do góry