reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Aleali ja tez mialam mialam ten problem z lozyskiem i lekaez teraz mi powiedzial ze ja mam sie nie martwic tym przodujacym bo to taka anomalia ze raczej nie przytrafia sie 2razy ale niestety jesli chodzi o to starzejace sie lozysko to juz inna sprawa i to najprawdopodobniej przez to odkleilo sie w 34 tygodniu a nie przez to ze bylo przodujace.
Ja nie wiwm czy na zwyklym usg to widac czy trzeba prenatalne robic bo kurde ono juz nie jest refundowane i razem z wizyta duzo kosztuje

reklama
Wiesz Claudia ja mam super gin w tej ciąży i za nic nie płacę dodatkowo, mówię jej jakie problemy miałam w poprzednich ciążach i ona wszystko sprawdza lub zleca za free, więc jestem znacznie spokojniejsza
Starzenie nie ma nic wspólnego z tym przodującym łożyskiem

Wiem ale ja w pierwszej ciazy mialam i to i to i jakos zawsze martwilam sie ze w nastepnej ciazy tez moge miec przodujace a tym starzeniem jakos wcale sie nie przejelam i dopiero ostatnio uswiadomil mnie moje lozysko najprawdopodobniej odkleilo sie bo bylo stare a nie ze przodujace a starzejace sie lozysko czesciej sie powtarza niz przodujace

Tutaj w angli jesli na polowkowym jest ok to juz wiecej scanow nie ma wiec ja bede miala w pl i moze pojde na priv zobaczymy. ...

Wiesz Claudia ja nie wiedziałam nawet, że stare łożysko może się odkleić, myślałam, że jest problem z odżywianiem maluszka, niestety ani na położenie, ani na stopień dojrzałości wpływu nie mamy, ja z tym szybko starzejącym się wytrwałym w końcu w I ciąży do 42tc

No prosze moje zaczelo sie starzec juz na 2 prenatalnym wiec bardzo szybko a jak urodzilam cc i wyciagali je to juz bylo w takim stanie ze targalo im sie w rekach ale poki co w tej ciazy jest wszystko super ale sam powiedzial ze od nastepnej wizyty bedziemy sie widywali co 2-3 tygodnie zsby pilnowac czy wszystko gra.

Ja jeszcze nie umawialam sie na kolejne usg. Pewnie w polowie sierpnia bede bo jest jeszcze czas.
Co do ZUS i kontroli oraz wymogu udokumentowania, ze bylo sie w aptece np to paranoja bo przeciez nie ma nikt obowiazku gromadzic paragonow... No nie wiem jak to wyglada w praktyce ale we wczesniejszych latach ZUS skupial sie na kontroli zwolnien chodzacych sprawdzajac czy nie pracuje sie w czasie L4. Przeciez mozna chodzic na zajecia jogi/cwiczen dla ciezarnych, ktore maja kobiecie pomoc a nie zaszkodzic, nie mowiac juz o spacerach...

No i wlasnie jesli chodzi o zus to sprawa wyglada tak ze jesli nie jestes w stanie pracowac to na joge tez nie powinnas chodzic. Znaczy to ze cos twojej ciazy dolega i masz siedziec w domu a jesli mozesz robic rozne rzeczy to mozesz tez isc do pracy.
Oni chca oszedzac gdzie sie da i gdzie tylko mozna lapia za byle co byle nie placic. Poczytalam sobie i serio kurcze duzo dziewczyn mialo z tym spore problemy a nigdy wczesniej o tym nie kyslalam

Ja niestety słyszałam ale myslalam ze to jest latwiejsze do wyjasnienia. A to jest totalny absurd a co jesli sie serio jest w domu a np spi albo bierze kąpiel. Ale tak czy owak cholera jak mozna 8h pracy porownac do spaceru. Mnie w domu ciezko zastac mam nadzieje ze zadnej z nas sie kontrola nie przytrafi ale w razie co chyba po prostu bede sobie kombinowac jakies zaświadczenie o wizycie u lekarza. Tylko musze zacząć częściej do skrzynki zaglądać :/

reklama
No u mnie to samo jak mlody spi to ja wyciszam dzwonek np i co. Mam im napisac ze maja wolas na wszelki wypadek po oknem. A ja czesto jak mlody spi to tez sie klade i jak mam to udowodnic

Do góry