reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Sylka, taki ból mógł być od kupy. Ja też takie miałam, tyle, że ja zmagałam się z zatwardzeniem i nie mogłam się załatwić na początku ciąży i często mnie łapało. Lekarz mi powiedział, żebym w razie na prawdę takiego bólu mocnego i braku wypróżniania przez co najmniej 24h wziąć jeden espumisan i nospę albo czopki glicerynowe. Ja miałam taki ból raz albo dwa i mi pomogły czopki. No i mój narzeczony mi do tego masował delikatnie brzuch żeby jelita ruszyć do pracy.

Ostatnia edycja:
reklama
Chyba regularne ruchy powinny być od 22 tygodnia albo 24 tego pewna właśnie nie jestem. :-)

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Ja tez mam dni ze czuje raz lub dwa kopniecia strasznie mnie to martwi wtedy. A sa dni ze buszuje jak tylko usiade czy leze a nawet jak stoje sie zdarza. Czytalam dzis ze jesli przez dwie h lezenia nie kopnie to zle ale ja tak nie leze a jak juz sie poloze to zaraz zasne. Niby od 28 tyg trzeba juz liczyc .

umówiłam sie na połówkowe na srode pod wieczor...ale lekarzowi padła nagrywarka i nie bede miała filmu na płycie :/ troche lipa, bo ide bez meza(on wtedy siedzi z chłopakami) i moglby potem oglądnąć a tak nie da rady :/ no ale co zrobic, siła wyzsza... mam nadzieje, ze chociaz "na pocieszenie" dostane troche zdjec :/ buuuu

Mi lekarz powiedzial ze z lozyskiem na przedmiej scianie i jak dziecko lezy pleckami do brzucha to mozna i do 28 tygodnia nie czuc regularnych ruchow.

Mi lekarz powiedzial ze z lozyskiem na przedmiej scianie i jak dziecko lezy pleckami do brzucha to mozna i do 28 tygodnia nie czuc regularnych ruchow.
podobnie slyszałam. ja własnie tak mam, czuje je, ale słabe i baardzo nieregularne. w poprzednich ciazach juz dawno miałam super odczucia a teraz z tym łozyskiem tyle co nic...

No ja też mam. Dzień ze pół dnia czuje mala albo takie jak dzis ze narazie nic... W dzień usg tez nic nie czułam. Wiem ze główka w dół była ulozona no i łożysko na przedniej ściance

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
Sylka wiem jak boli taka kolka, bo sama miałam już kilka razy. Jak będę na wizycie u mojego gina to zapytam go co można zażywać w takiej sytuacji.

Dziewczyny widziałam ładne staniki do karmienia na stronie H&M, nie wiem jak wyglądają na żywo. Cenna jest bardzo atrakcyjna. Mam nadzieję, że są trochę usztywniane, a nie takie flaczki
Ja miałam bardzo mały biust, teraz jest większy ale jeszcze mieszczę się w staniki sprzed ciąży. Choć pewnie już niedługo. Przy moim 70B przed ciążą to do karmienia będę musiała chyba push up kupić :-)

U mnie też łożysko na przedniej ścianie. Teraz mała jest odwrócona plecami do brzucha, więc czuję taką żabkę w brzuchu, ewentualnie po bokach mnie gdzieś miętoli. Jak miała nóżki do brzucha to było czuć kopniaki

Ostatnia edycja:
Do góry