reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Sylka, taki ból mógł być od kupy. Ja też takie miałam, tyle, że ja zmagałam się z zatwardzeniem i nie mogłam się załatwić na początku ciąży i często mnie łapało. Lekarz mi powiedział, żebym w razie na prawdę takiego bólu mocnego i braku wypróżniania przez co najmniej 24h wziąć jeden espumisan i nospę albo czopki glicerynowe. Ja miałam taki ból raz albo dwa i mi pomogły czopki. No i mój narzeczony mi do tego masował delikatnie brzuch żeby jelita ruszyć do pracy.

Ostatnia edycja:
reklama
Chyba regularne ruchy powinny być od 22 tygodnia albo 24 tego pewna właśnie nie jestem. :-)

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Ja tez mam dni ze czuje raz lub dwa kopniecia strasznie mnie to martwi wtedy. A sa dni ze buszuje jak tylko usiade czy leze a nawet jak stoje sie zdarza. Czytalam dzis ze jesli przez dwie h lezenia nie kopnie to zle ale ja tak nie leze a jak juz sie poloze to zaraz zasne. Niby od 28 tyg trzeba juz liczyc .

umówiłam sie na połówkowe na srode pod wieczor...ale lekarzowi padła nagrywarka i nie bede miała filmu na płycie :/ troche lipa, bo ide bez meza(on wtedy siedzi z chłopakami) i moglby potem oglądnąć a tak nie da rady :/ no ale co zrobic, siła wyzsza... mam nadzieje, ze chociaz "na pocieszenie" dostane troche zdjec :/ buuuu

Mi lekarz powiedzial ze z lozyskiem na przedmiej scianie i jak dziecko lezy pleckami do brzucha to mozna i do 28 tygodnia nie czuc regularnych ruchow.

Mi lekarz powiedzial ze z lozyskiem na przedmiej scianie i jak dziecko lezy pleckami do brzucha to mozna i do 28 tygodnia nie czuc regularnych ruchow.
podobnie slyszałam. ja własnie tak mam, czuje je, ale słabe i baardzo nieregularne. w poprzednich ciazach juz dawno miałam super odczucia a teraz z tym łozyskiem tyle co nic...

No ja też mam. Dzień ze pół dnia czuje mala albo takie jak dzis ze narazie nic... W dzień usg tez nic nie czułam. Wiem ze główka w dół była ulozona no i łożysko na przedniej ściance

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
Sylka wiem jak boli taka kolka, bo sama miałam już kilka razy. Jak będę na wizycie u mojego gina to zapytam go co można zażywać w takiej sytuacji.

Dziewczyny widziałam ładne staniki do karmienia na stronie H&M, nie wiem jak wyglądają na żywo. Cenna jest bardzo atrakcyjna. Mam nadzieję, że są trochę usztywniane, a nie takie flaczki
Ja miałam bardzo mały biust, teraz jest większy ale jeszcze mieszczę się w staniki sprzed ciąży. Choć pewnie już niedługo. Przy moim 70B przed ciążą to do karmienia będę musiała chyba push up kupić :-)

U mnie też łożysko na przedniej ścianie. Teraz mała jest odwrócona plecami do brzucha, więc czuję taką żabkę w brzuchu, ewentualnie po bokach mnie gdzieś miętoli. Jak miała nóżki do brzucha to było czuć kopniaki

Ostatnia edycja:
Do góry