reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Hej ja dopiero po śniadaniu M zrobił taką pyszną jajecznicę że nie mogłam się oprzeć a teraz leżakuje bo jak on w domu to ja nic nie robię kazał odpoczywać to korzystam:D Zadzwonię dziś do przychodni zapytam się czy mi lekarka wypiszę a jak nie to pójdę do niej jakoś jak będą miały być wyniki bo wtedy bardziej będę męża potrzebować skoro mówicie że tylko 14 dni...

reklama
Body i pajacyk moim zdaniem :) A ja dzis jak moja corka do szkoly nie idzie zamiast korzystac i spac jednym snem do 12 to od 6:30 na obrotach. Sprzatam sobie porzadek na balkonie zrobilam kwiatki porosadzalam umylam wszystko jak lecialo, lazienke wydomestosowalam kuchne juz tez wypucowalam jeszcze corki pokoj ogarne podlogi umyje i czysciutko. Na obiad dzis placek po wegiersku od poltora roku nie jadlam praktycznie nic tak smazonego a dzis mnie naszlo :D

Anulk@ już miałam zrezygnować dziś z jagód i czereśni, ale dzięki Tobie ochota wróciła, więc z drodze powrotnej ze szpitala idę na rynek po owoce :-D
Sylka87 bardzo Ci współczuję, ja w tej ciąży nie mam żadnych atrakcji a takiego bólu jak Ty nigdy nie doświadczyłam, koniecznie włącz ten błonnik (ja kupuję w Auchan taki dla dzieci, super pyszna przekąska) i pij więcej
ewel87 wszystko zależy od tego jak ciepło masz w domu, ja mam bardzo ciepło, więc dziecko jest zawsze w 1 warstwie a nie dwóch, w czasie spania dodatkowo czymś nakryte, przegrzewanie dziecka to coś strasznego, zawsze sprawdzaj kark maluszka
Katarzyna92 masz rację, jeśli poradzisz sobie teraz sama zaczekajcie z tym zwolnieniem do wyników, ja wierzę, że Twój synuś jest zdrowiutki
Miłego dnia dziewczyny, ja idę do szpitala po receptę na tego koszmarnego paciorkowca a potem obejrzeć ceny łóżeczek, choć jestem pewna, że prawie wszystko w necie jest taniej i tam kupię łóżeczko

Faktycznie w necie jest dużo taniej.. Ja byłam w super Pharm normalnie głupia szczoteczka do włosów z grzebykiem z naturalnego włosia z canpol 19zl a na allegro 9.90 i tak. Jest z wieloma rzeczami...

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

hej,
a ja od dwoch dni mam klopoty z zasypianiem, mecze sie przekrecam z boku na bok, jakas masakra... na szczescie rano mojemu synkowi dalam platki i puscilam bahjki i jeszcze sie zdrzemnelam. troche to malo wychowawcze , ale korzystam juz duzy wiec czasem trzeba :-) a teraz ma wakacje, wiec i tak mnusze mu caly dzien wygospodarowac i na zabawe, jakas nauke szlaczkow czy kolorowanki no i troche bajek tez musi :-)
a ja wam zazdroszcze ze juz kompletujecie wyprawki, ja narazie to tylko cos na necie szukam , akle nic nie kupuje, jutro mam plenatarne polowkowe wiec mam nadzieje ze potem rusze ze wszystkim :-) a n ie bede tylko ogladac :-)

Faktycznie przezgrzewac nie mozna ja bede dwie warstwy zakladac bo u mnie raczej chlodno 20 st to listopad zaraz grudzien dziecko duzo spi musi miec cieplutko ale nie goraco ;) i karczek pilnowac zeby nie spocony i goracy :)

ewel87 ja w każdej ciąży prawie wszystko kupuję w necie, ewentualnie oglądam na żywo wcześniej i to naprawdę ogromna oszczędność :tak:
finkemma u mnie jest minimum 22 a często 25 zimą mimo zakręconych grzejników i wietrzenia ;-)

Moja Sara jest tak aktywna, że aż nie mogę uwierzyć i rusza się znacznie więcej kiedy słucham muzyki (cudowne uczucie :happy:)

Hej ale mialam koszmarna noc! Obudzilam sie w nocy na siku, próbując się przekrecic i wstac zlapal mnie mega klujacy bol w pachwinach i bardzo nisko w podbrzuszu. Byl tak mocny az mi sie goraco zrobilo. Mąż mi podal dwie nospy i leżałam na boku wtedy nie bolalo. Do lazienki wstac musialam. Po nospie to ciagniecie rwanie czy klucie bylo slabsze ale dalej bylo. Caly czas sprawdzalam czy nie plamie... ale nic z tych rzeczy a bol byl zlokalizowany raczej nie tam gdzie dzieci. Stwierdzilam ze to pewnie wiezadla i staralam sie usnac. Jak lezalam na boku nie bolalo. Sen byl przerywany i nerwowy czy dalej boli czy plamie itd... obudzilam sie rano i bol dalej byl poszlam do łazienki. Zrobilam z wielkim trudem kupe (pierwsze zatwierdzenie bo po 3dniavh) i jak udalo mi sie to bol praktycznie ustąpił. Czyli ze ta kupa powodowala tak bolesny ucisk na dol brzucha i pachwiny? ?? Nic z tego nie rozumiem.

Taka noc chyba ja tez w nocy sie budzilam na siku chyba 5 razy i mialam jakies takie dziwne parcie na dol brzucha takie uczucie ze mloda zaraz wypadnie mi z brzucha. Tez ciagle sprawdzalam wkladke jak zasnelam to rano juz bylo spoko.

Ja mam problem z zatwardzeniami bo mam dwubiegunowy refluks i moje jelita troszke inaczej dzialaja. Blonnik pomoze przy lekkich zaparciach niestety jak sa mocne to syrop laktuloza ale on dopoero w 3 trymestrze. Jest jeszcze jeden nowy lek ale nie pamietam jak sie nazywa. Mi pomaga codziennie spora dawka szpinaku duzo wody i chodze tak raz na 3-4 dni bez twgo to tydzien bez toalety to norma

Ostatnia edycja:
Gratulacje kolejnych połówkowych i wiadomości o płci :) Już tak fajnie, jak się wie, kogo ma się w brzuchu. Niby bez znaczenia, oby wszystko dobrze było, a jednak fajnie:)
Mój synek chyba też się cieszy ze mną z tych dobrych wiadomości od Was, bo jak czytałam to tak mi fikał, że aż brzuch mi się do góry unosił, a jak przykładałam rękę to jeszcze mocniej. Śmieszne uczucie, aż takie mocne ruchy to mam pierwszy raz:) Bo łożysko mam z przodu, to niby mniej czuję, ale dziś to super. Bo już w weekend się zaczęłam stresować, bo jakoś nie bardzo mi się ruszał, przynajmniej nie bardzo go czułam. A od kiedy już powinno się czuć codzienne ruchy?
U nas w weekend był kumpel więc nie wchodziłam. I już okres wakacyjny się zaczął to pewnie teraz co tydzień będziemy mieć gości:) Za tydzień moja mama przyjeżdza na weekend a w niedziele tato z dziadkami, żeby zobaczyli nasze mieszkanko. Później teściowa. Jeszcze kuzynka z mężem w ostatni weekend i jeszcze znajomi mają dać znać kiedy mogą. Więc pewnie wakacje nam szybko tu zlecą:) Tak to jest jak się mieszka nad morzem:p
A co do piersi to w sumie mi za bardzo nie urosły są pełniejsze, ale 2 najnowsze staniki 65D mi odpowiadają, a byłam się ostatnio porozglądać za takimi do karmienia, to żeby ładne znaleźć to nie tak łatwo niestety, ale mam fajny sklep w Gdyni to pewnie w 8-9miesiącu pójdę i sobie tam kupię. A tych wielkich piersi to Wam współczuję. Wolę jednak te moje malutkie:)

reklama
Do góry