reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Hej ja dopiero po śniadaniu M zrobił taką pyszną jajecznicę że nie mogłam się oprzeć a teraz leżakuje bo jak on w domu to ja nic nie robię kazał odpoczywać to korzystam:D Zadzwonię dziś do przychodni zapytam się czy mi lekarka wypiszę a jak nie to pójdę do niej jakoś jak będą miały być wyniki bo wtedy bardziej będę męża potrzebować skoro mówicie że tylko 14 dni...

reklama
Body i pajacyk moim zdaniem :) A ja dzis jak moja corka do szkoly nie idzie zamiast korzystac i spac jednym snem do 12 to od 6:30 na obrotach. Sprzatam sobie porzadek na balkonie zrobilam kwiatki porosadzalam umylam wszystko jak lecialo, lazienke wydomestosowalam kuchne juz tez wypucowalam jeszcze corki pokoj ogarne podlogi umyje i czysciutko. Na obiad dzis placek po wegiersku od poltora roku nie jadlam praktycznie nic tak smazonego a dzis mnie naszlo :D

Anulk@ już miałam zrezygnować dziś z jagód i czereśni, ale dzięki Tobie ochota wróciła, więc z drodze powrotnej ze szpitala idę na rynek po owoce :-D
Sylka87 bardzo Ci współczuję, ja w tej ciąży nie mam żadnych atrakcji a takiego bólu jak Ty nigdy nie doświadczyłam, koniecznie włącz ten błonnik (ja kupuję w Auchan taki dla dzieci, super pyszna przekąska) i pij więcej
ewel87 wszystko zależy od tego jak ciepło masz w domu, ja mam bardzo ciepło, więc dziecko jest zawsze w 1 warstwie a nie dwóch, w czasie spania dodatkowo czymś nakryte, przegrzewanie dziecka to coś strasznego, zawsze sprawdzaj kark maluszka
Katarzyna92 masz rację, jeśli poradzisz sobie teraz sama zaczekajcie z tym zwolnieniem do wyników, ja wierzę, że Twój synuś jest zdrowiutki
Miłego dnia dziewczyny, ja idę do szpitala po receptę na tego koszmarnego paciorkowca a potem obejrzeć ceny łóżeczek, choć jestem pewna, że prawie wszystko w necie jest taniej i tam kupię łóżeczko

Faktycznie w necie jest dużo taniej.. Ja byłam w super Pharm normalnie głupia szczoteczka do włosów z grzebykiem z naturalnego włosia z canpol 19zl a na allegro 9.90 i tak. Jest z wieloma rzeczami...

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

hej,
a ja od dwoch dni mam klopoty z zasypianiem, mecze sie przekrecam z boku na bok, jakas masakra... na szczescie rano mojemu synkowi dalam platki i puscilam bahjki i jeszcze sie zdrzemnelam. troche to malo wychowawcze , ale korzystam juz duzy wiec czasem trzeba :-) a teraz ma wakacje, wiec i tak mnusze mu caly dzien wygospodarowac i na zabawe, jakas nauke szlaczkow czy kolorowanki no i troche bajek tez musi :-)
a ja wam zazdroszcze ze juz kompletujecie wyprawki, ja narazie to tylko cos na necie szukam , akle nic nie kupuje, jutro mam plenatarne polowkowe wiec mam nadzieje ze potem rusze ze wszystkim :-) a n ie bede tylko ogladac :-)

Faktycznie przezgrzewac nie mozna ja bede dwie warstwy zakladac bo u mnie raczej chlodno 20 st to listopad zaraz grudzien dziecko duzo spi musi miec cieplutko ale nie goraco ;) i karczek pilnowac zeby nie spocony i goracy :)

ewel87 ja w każdej ciąży prawie wszystko kupuję w necie, ewentualnie oglądam na żywo wcześniej i to naprawdę ogromna oszczędność :tak:
finkemma u mnie jest minimum 22 a często 25 zimą mimo zakręconych grzejników i wietrzenia ;-)

Moja Sara jest tak aktywna, że aż nie mogę uwierzyć i rusza się znacznie więcej kiedy słucham muzyki (cudowne uczucie :happy:)

Hej ale mialam koszmarna noc! Obudzilam sie w nocy na siku, próbując się przekrecic i wstac zlapal mnie mega klujacy bol w pachwinach i bardzo nisko w podbrzuszu. Byl tak mocny az mi sie goraco zrobilo. Mąż mi podal dwie nospy i leżałam na boku wtedy nie bolalo. Do lazienki wstac musialam. Po nospie to ciagniecie rwanie czy klucie bylo slabsze ale dalej bylo. Caly czas sprawdzalam czy nie plamie... ale nic z tych rzeczy a bol byl zlokalizowany raczej nie tam gdzie dzieci. Stwierdzilam ze to pewnie wiezadla i staralam sie usnac. Jak lezalam na boku nie bolalo. Sen byl przerywany i nerwowy czy dalej boli czy plamie itd... obudzilam sie rano i bol dalej byl poszlam do łazienki. Zrobilam z wielkim trudem kupe (pierwsze zatwierdzenie bo po 3dniavh) i jak udalo mi sie to bol praktycznie ustąpił. Czyli ze ta kupa powodowala tak bolesny ucisk na dol brzucha i pachwiny? ?? Nic z tego nie rozumiem.

Taka noc chyba ja tez w nocy sie budzilam na siku chyba 5 razy i mialam jakies takie dziwne parcie na dol brzucha takie uczucie ze mloda zaraz wypadnie mi z brzucha. Tez ciagle sprawdzalam wkladke jak zasnelam to rano juz bylo spoko.

Ja mam problem z zatwardzeniami bo mam dwubiegunowy refluks i moje jelita troszke inaczej dzialaja. Blonnik pomoze przy lekkich zaparciach niestety jak sa mocne to syrop laktuloza ale on dopoero w 3 trymestrze. Jest jeszcze jeden nowy lek ale nie pamietam jak sie nazywa. Mi pomaga codziennie spora dawka szpinaku duzo wody i chodze tak raz na 3-4 dni bez twgo to tydzien bez toalety to norma

Ostatnia edycja:
Gratulacje kolejnych połówkowych i wiadomości o płci :) Już tak fajnie, jak się wie, kogo ma się w brzuchu. Niby bez znaczenia, oby wszystko dobrze było, a jednak fajnie:)
Mój synek chyba też się cieszy ze mną z tych dobrych wiadomości od Was, bo jak czytałam to tak mi fikał, że aż brzuch mi się do góry unosił, a jak przykładałam rękę to jeszcze mocniej. Śmieszne uczucie, aż takie mocne ruchy to mam pierwszy raz:) Bo łożysko mam z przodu, to niby mniej czuję, ale dziś to super. Bo już w weekend się zaczęłam stresować, bo jakoś nie bardzo mi się ruszał, przynajmniej nie bardzo go czułam. A od kiedy już powinno się czuć codzienne ruchy?
U nas w weekend był kumpel więc nie wchodziłam. I już okres wakacyjny się zaczął to pewnie teraz co tydzień będziemy mieć gości:) Za tydzień moja mama przyjeżdza na weekend a w niedziele tato z dziadkami, żeby zobaczyli nasze mieszkanko. Później teściowa. Jeszcze kuzynka z mężem w ostatni weekend i jeszcze znajomi mają dać znać kiedy mogą. Więc pewnie wakacje nam szybko tu zlecą:) Tak to jest jak się mieszka nad morzem:p
A co do piersi to w sumie mi za bardzo nie urosły są pełniejsze, ale 2 najnowsze staniki 65D mi odpowiadają, a byłam się ostatnio porozglądać za takimi do karmienia, to żeby ładne znaleźć to nie tak łatwo niestety, ale mam fajny sklep w Gdyni to pewnie w 8-9miesiącu pójdę i sobie tam kupię. A tych wielkich piersi to Wam współczuję. Wolę jednak te moje malutkie:)

reklama
Do góry