reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Miniaaa domek super. Sama oglądałam ten projekt nie raz. Uwielbiam takie nowoczesne bryły, ale u nas dom z płaskim dachem by nie przeszedł niestety. Warunki zabudowy nie puszczają :(
Też mam projekt domku parterowego. Wydaje mi się praktyczniejszy niż piętrowy.
Nie wiem czy kiedykolwiek się wybuduje bo na razie tak jak Kasz wolę mieszkanie w bloku, ale może za dwa trzy lata...

W tym projekcie są super pokoje- idealne wielkości, jest spiżarka- to duży plus, duża szafa w przedsionku...
Brakuje mi tylko garderoby w sypialni. No i ja osobiście chciałabym garaż z wejściem do domu.
Ale projekt piękny...

Powodzenia na wizytach dziewczyny!!

Nattalkuś...sporo kobiet tak ma- tylko się ciesz :)
Ja mam brzuch naprawdę spory, dziecko rośnie jak należy a waga też stoi w miejscu. To dziwne bo po brzuchu to wyglądam na plus 5 kg :)

reklama
Kasz właśnie lekarz ani położna nic nie mówią, więc sie nie martwiłam, ale jak tak sobie pomyślę o tym wszytskim to wydaje mi sie to po prostu dziwne :)

Kasz właśnie lekarz ani położna nic nie mówią, więc sie nie martwiłam, ale jak tak sobie pomyślę o tym wszytskim to wydaje mi sie to po prostu dziwne :)
moj lekarz w pierwszej ciazy robil mi awantury, wg niego sie odchudzałam, bo takiego przypadku jeszcze nie mial hehe
przeprosil mnie po porodzie, jak urodzilam prawie 4kg klocusia. synek byl dobrze rozwiniety, duzy. w drugiej ciazy nic mi juz nie mowil, bo skoro tak mialam pierwszą to widocznie 'taka moja uroda". syn miał ponad 4kg :)
teraz zmienilam lekarke, ale ta bardziej wyluzowana, nic nie komentuje.

Ja sie waga nie przejmuje bo tyje mam koleżankę co w ciąży nic nie tyje i w dwa dni po porodzie wchodzi w swoje spodnie ja sie tak spiekalam ze mam całe czerwone przedramiona muszę czymś posmarować wczoraj pojechałam na car boot i zapomniałam sie posmarować kremem z filtrem i mam ja sie wychowałam w domu ciezko mi odnaleźć sie w w mieszkaniu jeszcze 17 dni do usg już sie nie mogę doczekać :)

Mama 290 ja też dwa dni po porodzie weszłam w swoje spodnie, ale przytyłam normalnie (13 kg) a waga wróciła do normy po dwóch czy trzech tygodniach od porodu.
Brzuch zrobił się płaski po miesiącu. (Może nie płaski, ale taki jaki mam zwykle )
Więc nie ma co się martwić tyciem byleby nie przegiąć :)

A jak wy czujecie ruchy dziecka? Bo ja czuję bardzo słabe i bardzo nieregularne.
Trochę mnie to martwi.

Ps. zrobiłam sobie dziś wolne i szykuję listę wyprawkową dla malucha

Malaja ja tam waga sie nie przejmuje zrzucę szybko jak zawsze jakoś przesadnie sie nie objadam a waga rośnie ruchy czuje rożnie tylko ja mam bardzo nisko dzidek mnie kopie po szyjce wieczorem czasem rano rożnie stram sie liczyć ale czasem zapominam czekam na prawdZiwe silne kopniaki :)

Ja tez zawsze mieszkałam w domu a teraz od paru lat mieszkamy w bloku w Krakowie. Ale na koniec sierpnia planujemy przeprowadzkę do mojego miasta rodzinnego bo moi rodzice mają duży dom z olbrzymim ogrodem wiec wyremontowalismy sobie dół i się przeprowadzamy. Zimą fajnie mieszka się w bloku bo nie trzeba się o nic martwić ale latem brakuje mi podwórka i tej prywatności bo w mieście to zawsze wszędzie pełno ludzi. Poza tym będę miała pomoc przy maluchu i dziecko będzie się miało gdzie bawić :)

Ja cale zycie w bloku w sumie w szerogowcu bo po 4 rodziny w bramie ale w fajnej okolicy pod laskiem przed domem ogrodeczek trawka itd przed slubem kupilismy kawalerke w centrum ale to nie dla mnie na 33m z synkiem i huskym bylismy i jak trafila sie okazja to ulice od moich rodzicow kupilismy wieksze mieszkanie wlasnie z mega trawnikiem ale to jeszcze nie to :) tak za 3,4 lata myslimy posprzedawac wszystko i kupic jakis domek ale raczej tez w szeregowcach :)
Jutro na 12 ide do swojego gin na usg a w czwartek mam wizyte juz sie doczekac nie moge :) moze w koncu sie dowiemy co tam siedzi :)
Co do zylakow i pajaczkow to nie mam ale rostepy wszedzie uda pupa nawet lydki i na dole brzucha .... u mnie dalej +6kg od lezenia przez pierwsze 2 miechy i stoi waga w miejscu ale mialam ponad 60 jak zaszlam w ciaze obym tylko do 30kg nie dobila jak w pierwszej ciazy :)

A u nas jutro pierwszy dzień budowy :-) Koparka rusza żeby zebrać humus pod fundamenty. Nasz będzie piętrowy ok 150m pow.użytkowej.
Też uważam, że parterowe są super ale w dużym mieście działki są bardzo drogie więc żeby mieć coś ogródka to musimy dom rozbudować w górę a nie na boki.

Co do chowania dzieci w blokach czy w domku to boimy się właśnie tego, że przy domu nasze dzieci nie będą miały gdzie się wybiegać. Między blokami są duże place zabaw, nasz synek ma już swoją ekipę kolegów a na takim przydomowym ogrodzie to chyba trochę nuda. Wiadomo, postawimy piaskownicę, huśtawkę, zjeżdżalnię ale to jednak nie to samo.

reklama
Ja cale życie w domu mieszkalam teraz mam od 4 lat mieszkanie mój tak samo jak ja i prze pierwszy rok ciężko było się nam przestawic . dni wydawały się takie puste bezrpbotne ;) Mój to z nudów chciał do okola bloku poodsniezac ;) Teraz juz jest ok ale szczególnie w lato tesknimy za ogrodem i często jezdzimy do rodziców.

Ja mam połówkowe za tydzień juz nie mogę się doczekać AZ znów podgladne ta moja wiercipięte :D

Do góry