reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

No i ok dno nad spojeniem a macica wielkosci melona wiec jesli jestes mala siegac moze pepka ja to tak rozumiem zreszta niewazne.

Czytam o moim TIA bo tak jakos rozmyslam nad tym porodem sn i patrze czy jest szanasa ale chyba nie ma

reklama
A ja zapomniałam wam wspomnieć co mnie bardzo zaskoczyło poniewaz urosłam 2 cm zmierzyłam sie trzy razy hehehe już myślałam ze na starosc to sie maleje :)
Claudia u jednej będzie pod pępkiem u drugiej na wysokości pępka każdy jest inaczej zbudowany wiec pewnie u ciebie jest już wyżej i tyle jak byłam na grudniwkach to sie dziewczyny pokłóciły o ruchy bo ktoś wyczuł wcześniej bierzesz coś na TIA ?

Ja wczoraj wieczór poczułam jakieś smyranko ale zastanawiam się czy to może już być bobas wolała bym dostać pierwszego porządnego kopniaka żebym wiedziała że tam jest:)

Któraś dziewczyna pisała że będzie musiała szybko wrócić do pracy i będzie kupować laktator elektryczny jeśli mogę coś doradzić z własnego doświadczenia jeśli w pracy będziesz miała czas na odciąganie pokarmu co 2 lub 3 godziny to super ja nie polecam elektryka ja przez szpitalny medeli miałam tyle pokarmu że jak nie odciągam co 2 godziny to sam się wylewał...

Co do karmienia piersią nie było mi to dane więc na pewno spróbuje ale powiedziałam sobie że nic na siłe jak nie to będę odciągać i karmić z butli ważne żeby był to mój pokarm:)

A tak po za tym to witam wszystkie nowe mamy:)

Hey dziewczyny. Propo ruchów to ja coś czuję ale prawdopodobnie to nie to gdyz te kłucia i pukania pojawiają sie co 2-3 godziny sa takie krótkie szybkie lekko bolące i trwają jakieś 15 minut.... To moja perwsza ciąża ale wydaje mi się że to miesnie macicy mi wariują jak sie przejde troche al;bo wejde po schodach...

A ja karmienie wspominam miło. Pierwszego dnia córka tylko zrobiła mi malinki bo... niezbyt umiejętnie ją przystawiłam :) Po wyjściu ze szpitala miałam spotkanie z doradczynią laktacyjną (w szpitalu to tak jak piszecie - zero pomocy), która pokierowała i wyjaśniła wszelkie wątpliwości. Nakładek nie potrzebowałam, smarowałam tylko brodawki kremem i w zasadzie tyle.

Moniqq - trzymam mocno kciuki. Będziesz robiła FISHa przy okazji amniopunkcji?

Kurcze dziewczyny ale wy szalejecie? Nie sposob was nadrobic po calym dniu... ja chyba jutro zostane w domu nie chce mi sie isc do pracy zmeczona cos sie czuje

reklama
Do góry