reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Hejka ja tez czasami czuje takie lekkie smyranie ale mam wrazenie ze to jeszcze nie to :)
Z karmieniem pierwsze 3 tyg byly dla mnie straszne zaciskalam zeby a potem juz byla bajka :) moj do 8miesiecy jadl cyca pozniej juz sporadycznie bo wszystko inne bylo lepsze :) a jak skonczyl poltora roku to wogole od mleka go odrzucilo i nie pije do dzis - ma to po mnie bo mi na sam zapach gotowanego mleka juz nie dobrze :)
Ja sobie basen odpuscilam calkowicie bo u nas woda syf jak pojedziemy gdzies dalej i bedzie ozonowana to chyba sie skusze,
Strasznie zgaga mnie meczy masakra jeden ogien.... najgorsze ze nic nie pomaga....

reklama
Dziewczyny jak nad pępkiem czujecie smyranja skoro macica na tym etapie jest najwyżej 4 cm pod pepkiem
Claudia macica na tym etapie nie jest tak wysoko dopiero co siega powyżej miednicy

Ostatnia edycja:
No to dlaczego usg jak mi robil to na wysokoci pepka tez i wszedzie jest napisane ze dno macicy znajduje sie w polowie miedzy pepkiem a spojeniem ?

W życiu nie kieruje się usg . A co do wszędzie to pisze ze na tym etapie macica znajduje sie 4 cm pod pępkiem. Ja np podpieram się tutaj książka q Oczekiwaniu na dziecko.

Mamba jak stoisz ok ale jak siedzisz to juz nie koniecznie nie wiem jak tobue ale moj brzuch opada jak siedze i to nie moja pierwsza ciaza i nie jest to tzw smyranie motyle wiec juz potrafie odroznic dziecko od jelit

dziewczyny myślę że jednak łatwo jest odróżnić gazy w jelitach od ruchów dziecka. a wy nie czujecie w którym miejscu macie macicę??? moja jest cała na wierzchu :-) taka natura wyłazi mi na wierzch :-)

co do słońca to ja oczywiście nie namawiam ale trochę musicie ciało wystawić do słońca bo w końcu dzięki temu pod skórą wytwarza się naturalna witamina d :-) gdy się nasmarujecie to witamina się nie wytwarza. rozumiem twarz zeby plam nie było ale nogi czy ramiona trzeba zostawić nie posmarowane chociaż na 20, 30 minut dziennie

Wiesz co do tego pepka to kazdy jest inny niska osoba bedzie miala na innym poziomie niz wysoka a i u osob tego samego wzrostu pepek nie jest dokladnie w tym samym miejscu. Ja jak stoje (mam160cm) to koniec macicy mam na wys pepka bo jak ja wymacam to czuje a jak siedze to ewidetnie podchjodzi wyzej , wiec chyba kazda z nas najlepiej wie gdzie czume ruchy dziecka bo zna sama siebie

reklama
Do góry