reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Ja od paru dni mam juz wyrazne smyranie, najczesciej jak siedze "po turecku". nareszcie, bo sie doczekac nie mogłam.

widze ze piszecie o karmieniu. ja teraz bez nakładek tez ani rusz. za pierwszym razem nikt mnie nie uswiadamiał co i jak, w spzitalu zero pomocy, tylko krzyk i wymuszanie karmienia. młody mi zmasakrował brodawki, lała sie krew i były wielkie rany, dopiero bepanthen(masc, nie krem) mnie uratował. za drugim razem od razu miałam nakładki ale okazały sie niepotrzebne, młodszy całkiem inaczej ssał, a moze i ja bardziej swiadoma co i jak. teraz nakładki wezme ale czy uzyje to sie okaze w trakcie. ja kupowałam baby ono w rozmiarze S, ale sa jeszcze M i L. fajne sa bo bardzo cieniutkie a spełniają swoją rolę.

reklama
Claudia
no w sumie jelita tak wysoko :p :p ale ja muszę poczuć tak na 100% a jeszcze tego nie jestem pewna no zobaczymy na pewno już nie długo odczuje kopniaka od mojego bąbla :)

Kurcze jak tak piszecie o karmieniu tych nakładkach to aż sie stresuje czy sobie poradzę nie mam w ogóle o tym pojęcia

Cześć dziewczyny, zapisałam się na amniopunkcję na 10.06. Jestem dobrej myśli, musi być dobrze.
Ruchów nie czuje jeszcze, a też czekam niecierpliwie na to, pewnie to cudowne uczucie :)
Pije już dzisiaj 7 herbatę z cytryną, mam nadzieję, że wkrótce wyzdrowieje, najgorszy ten wstrętny katar.. wrr

hej. ja dziś od rana zabiegana. dobrze się czułam. miałam dziś kanałowe leczenie zęba. bleeee.... trochę mnie boli teraz ale to raczej z wymęczenia :-) spałam w dzień 2 godziny i po tym spaniu trochę gorzej się czuję. ja na wakacje wybieram się do Niemiec do moich rodziców na parę dni. będę też leciała do męża w końcu fiordy latem są piękne :-)

ja czuję motylki w brzuchu :-) lekkie smyranko mojego małego pasożyta. już chyba od 2 tygodni. czekam na konkretne kopniaki :-)

ja trochę będę lata w tej ciąży w sobotę się wybieram do męża później w czerwcu i w sierpniu przeprowadzka też będę lecieć.

Nie dno macicy jest jest w polowie miedzy pepkiem a spojeniem a macica wielkosci wiekszego melona w 17 tyg wiec spokojnie ponad pepek siega szczegolnie jak siedzisz. :-) to wlasnie te ruchy na dole sa czesciej jelitami niz dzieckiem z mlodym tez tak czulam najwyrazniej nad pepkiem

Moniqq, super ze jesteś już spokojniejsza, trzymam kciuki o dobre wyniki.
My tez zmienilismy plany wakacyjne (miała być Hiszpania), a będzie Bałtyk, wyspa Wolin na początku sierpnia. Trochę daleka droga ale będziemy robić dużo przystanków. Myślałam ze nie będę się bala latać, może jak by nie miałam poronienia przed tym, to byłabym bardziej wyluzowana,a tak chucham na zimno.
Pytałam gina czy mogę chodzić na basen, on zalecił profilaktycznie stosować tabletki antybakteryjne dopochwowe przed basenem, chyba Lactovaginal. Dziewczyny, czy ktoś z was miała do czynienia z takimi lub podobnymi pigułkami w ciąży?

reklama
Lakto jest ok ale w ciazy niestety na mnie wcale nie dzialal kazde wyjscie na basen pozniej leczylam 2 tygodnie wiec teraz nie ryzykuje tym bardziej ze mam bialko w moczu to jeszcxze mi tylko jakiegos swinstwa brakuje

Do góry