reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Hej gratulacje pozytywnych wiadomości dziewczyny :)
Moniq trzymaj się i nie zamartwiaj, ja nie robiłam tego testu , bo własnie czesto tak on sie konczy, że nie potrzebnie straszy. Jak lekarz mowi zeby zrobić amniopunkcję, to chyba bym się zdecydowała, żeby się uspokoić, ale to już musi być Wasza decyzja. Pozzdrawiam i trzymam mocno kciuki.

Ja jestem na zwolnieniu od połowy marca i w sumie narazie nie narzekam na nadmiar czasu. Fakt, że akurat wtedy zmieniliśmy mieszkanie, więc trochę było na rękę, że miałam czas pozałatwiać trochę papierkowych spraw, pojeździć do banku, sądu itp. Na początku z resztą sporo spałam, więc pierwszy trymestr trochę przespałam. Teraz już mam energi sporo i narazie ambitne plany żeby zacząć ćwiczyć, ale zobaczymy, co z tego wyjdzie:)
Ja zwierzaków w domu nie mam, ale z tego, co widzę u znajomych to u większości zwierzaki szybko się przyzwyczajają do nowej sytuacji i są żywymi maskotkami później:) Teraz w sumie chciałabym mieć psiaka jakiegoś, ale niestety to spory wydatek i obowiązek więc raczej się nie zdecydujemy.
A ja własnie ogladam mebelki do pokoika dzieciaczka w Ikei, moja mama już fiksuje i ciągle coś wynajduje:) Szkoda, że babcie i dziadek są 200km stąd...

reklama
Sandi jutro przejdzie na 14tyd jasne ze chce wiedziec nie wytrzymalabym :) a ty nie chcesz wiedziec? Brzuchol mam jak w 6mcu zalezy co zjem jeszcze :) choc ostatnio wydaje mi sie ze zmal przez pierwsze 2 miesiace +6kg teraz -1kg :) a po tobie juz widac?

U mnie z moich obliczeń zaraz będzie 13 tydzień . Brzuch hmm prawie nic ;( czekam i czekam aż sie pojawi .ja juz sie nie mogę doczekać aby usłyszeć czy to chłopiec czy dziewczynka !!!:))) ale lekarz mnie trochę sprowadził na ziemie , mówiąc ze po 22 tyg sie dowiem ... Jednak jak będę w Polsce to napewno pójdę do. Lekarza i napewno wszystko będzie bardziej przejrzyste :D
A co do brzucha jeszcze to jest czasem taki jakby wzdęty , myśle , ze musze jeszcze poczekać żeby poczuć sie naprawdę w ciąży ;p :( ponoć Przy pierwszej widać mniej ?

Moniq a czy to inwazyjne badanie cos zmieni oprocz wiedzy o tym czy faktycznie złe prognozy się potwierdza? Ja bym chyba nie ryzykowala bo i tak nie usunelabym ciąży choć wiwm ze można morze łez wyplakac z obawy o dziecko.
Dziewczyny ja SOE pomyliłam i połówkowe mam za 4 tygodnie wiec to będzie koniec 21 tygodnia.
Ja nie moglam spać w nocy nie dość ze burza to jeszcze mnie jakaś bezsenność dopadła.

A ja w ogóle od tego tygodnia zaczęłam źle sypiać. Mam problemy z zaśnięciem i budzę się co chwila. Wcześniej jak tylko przełożyłam głowę do poduszki, to od razu smacznie zasypiałam.

Dziewczyny gratuluję dzisiejszych udanych wizyt. Ja jeszcze czekam bo wizytę mam o 16.40.
Dzis zadzwonił do mnie kuzyn, że podrzuci mi ciuszki po swoim dziecku wiec jestem bardzo zadowolona bo jeszcze nic nie mamy.

Hey dziewczyny. Ja mam dzisiaj fatalny dzień głowa mnie strasznie boli a miałam okna zacząć myć... Ta pogoda jest fatalna chyba ciśnienie trzeba kawą się wzmocnić a wy jak się czujecie?

Sylka, gratuluję wizyty i fikających maluszków :)

Ja jeszcze nic nie kupiłam dla Hani, sporo będę miała po córce tylko muszę wygrzebać kartony i zrobić przegląd tego co mam + zapewne dokupić kilka cieplejszych ciuszków + wózek + kocyk (bo mi się podoba :eek:) i jakieś higieniczno-kosmetyczne gadżety.

PS. Dziewczyny, macie problem z włosami? Bo mi wypadają jakoś znacznie bardziej..... Pamiętam, że w połogu strasznie mi leciały ale teraz??? Zakupiłam wczoraj zestaw porządnych odżywek... ale czy pomogą?

Ostatnia edycja:
reklama
A propo zakupów dla dziecka itd. To ja jeszce nie czuje potrzeby żeby to wszystko kupować myśle że zaczne koło 7-8 miesiąca i wybiore wózek łóżeczko i mebelki do pokoju dziecinnego a jak dzidziuś się urodzi to mąż wszystko kupi zanim ze szpitala wrócimy taką mam nadzieje... Na jakieś ubranka to nie mam co liczyć bo moja siostra też bedzie rodziła w listopadzie (tylko pod koniec) a koleżanki jeszcze dzieci nie mają... Jakos sobie poradzę....:-)

Do góry