reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Ewel ty jeszcze przed czy przegapilam wpis? Finkemma ale my mamy panikary :) ja do mojej dr sie smieje ze u niej jak na kozetce u psychologa ciągle płacze na szczęście w tej ciazy tylko ze szczęścia i mam nadzieje ze tak zostanie.

Cześć Dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć :)

Ja mam termin z @ na 28/11/2015 natomiast z USG na 24/11/2015.

Moniqq, aż się popłakałam, jak przeczytałam, jak bardzo się boisz. Głowa do góry! Nie mam doświadczenia w badaniach prenatalnych, ale czytałam na internecie, że są one mylące.

Dziewczyny, bardzo dużo piszecie i jeszcze nie przeczytałam wszystkich Waszych postów, ale nadrobię :) Ja teoretycznie nadal pracuję. Piszę "teoretycznie", ponieważ dostałam zwolnienie na 2 tygodnie z powodu uciążliwego i jednostajnego kłucia pod lewym żebrem. Mój gin powiedział, że nie może to być jeszcze od ciąży (w I ciąży miałam dokładnie takie same kłucie, ale 20 tygodniu, gdy miałam już spory brzuch) i dostałam skierowanie na USG tej części brzucha. Z USG do internisty i on wyda werdykt, co to jest.

Co do pieluszek jednorazowych lub tetrowych - wybieram mimo wszystko jednorazowe. Moja Mama ciągle powtarza, że ktoś, kto wymyślił jednorazówki powinien dostać Nobla :-D Ja się z Nią zgadzam.

Pozdrawiam Was Wszystkie

Wczorajsza wizyta to miód na moje serce. Przepływy, serduszko super - idealnie. Wszystko pozostałe też. Nie ma rozszczepienia wargi, łapki, nóżki, brzuszek, wszystko.... pięknie. Jestem bardzo szczęśliwa. I będziemy mieć córeczkę a nasza córcia siostrę - baaaaaardzo się cieszę. Będzie Hania :)
Jeszcze tylko niech odbiorę prawidłowe Nifty i będę skakać do nieba i w koncu cieszyć się ciążą. Aha... i krwiak się wchłonął :rofl2: Mogę się powoli pionizować i spacerować i zmniejszać dawki Duphastonu i Luteiny. Pięknie.... No i jeśli za miesiąc wszystko będzie tak jak wczoraj będę mogła nawet wrócić do pracy!!!

Moniqq - wiem, że łatwo pisać spokojnie ale serce matki wie swoje. W poprzedniej ciąży miałam zbliżony wynik - nie robiłam badan (amnio się bałam a nieinwazyjnych - Harmony czy Nifty nie było, na dziecko czekaliśmy wówczas długo i nie robiliśmy nic, córka zdrowa jak rydz). Teraz Pappa wyszła ok ale przepływy nie bardzo (niby) i ja dla spokoju zrobiłam Nifty. Może warto rozważyć? Duzo siły Ci życze

Katarzyna, ja mam mieć echo (choć po ostatniej wizycie to chyba tylko formalność - ale zrobię) najlepiej ok 22 - 24 tc bo podobno wówczas serduszko jest już na tyle rozwinięte, że można posprawdzać wszystko co trzeba.

Moniqq u nas wskazaniem do dalszych badań jest 1:150 zrób sobie jeszcze jedno badanie nie inwazyjne harmony ono się zwie? Jak on ci wyjdzie złe to dopiero amniopunkcja nie denerwuj się usg masz dobre może coś pomylili w labo
Ewel super ze wszystko w porzadeczku
Finkemma 116 g to już kawał dzieciaczka a który masz tydz
Ja mam połówkowe 25 i będzie to mój 20 tydz

Na to wyglada ... tak sie nie moge doczekac. .. wczoraj mialam usg i test krwi usg test usg wyszedl ok oby odnosnie krwi nie dzwonili ...

reklama
KasiaWaw witaj ja też mam klucia ale jak są po obu stronach zazwyczaj ale u mnie kolki jelitowe...
SYLKA jak po wizycie

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry