reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

natalkuś jeśli dziecko rozwija się normalnie -czyli wszystko ma w normie to ty nie masz się czym martwić. Myśleć trzeba owszem ale tylko pozytywnie.Ja ciągle czytam w necie ,że nie ma normy dla tempa wzrostu brzucha.U niektórcyh dopiero po 20 tyg. podobno widać cokolwiek... Taka twoja uroda.Ja tam bym nie chciała tyć. A ty nadrobisz potem, może w szybszym tempie. ;-)

reklama
Natalkus nie masz sie czym martwic ja jestem dwa na minusie co najmniej. A moja kolezanka chudziutka to do 20 tyg byla chyba z 6 na minusie dopiero później zaczela sie zaokraglac i w 28 ma dwa na plusie od wagi z przed ciazy a w sumie plus 8. Wiec zdrowie dziecka to tylko usg pokaże na pewno brzuchem nie ma co sie sugerowac :) jeszcze bedziesz wielka :)

Ej ja wlasnie farbuje wlosy nie wiem czy wolno czy nie ale tak mi siwe zaczely wylazic ze wstyd jak cholera! Oczywiscie najpierw robie później myślę bo jak ta farba zaczela mi smierdziec to sie zastanowiłam czy oby na pewno to nie szkodliwe. Do tej pory unikalam farbowania ale nigdy nie mialam tylu siwych dziadów. A wy farbujecie?

W ciąży mozna farbowac ale .farbami bardziej ekologicznymi bez tych zapachow.... Raz ci nie zaszkodzi
Ja mie farbuje bo siwych nie mam;-) i moj maz lubi moj kolor bardzo

No ja farbuję. Nawet gorzej bo rozjaśniam.
Nie sama w domu tylko u fryzjera. Farby ma dobre i niby nie takie szkodliwe jak kiedyś.
Na pewno podczas farbowania dobrze jest porządnie wietrzyć żeby nie wdychać tej chemii.
Ja nie byłabym w stanie nie farbować 9 miesięcy. Moje samopoczucie by tego nie zniosło, a i pracę mam taką, że muszę wyglądać dobrze.

A jeszcze apropos tycia to do końca pierwszego trymestru chyba sporo kobiet nie tyje a nawet chudnie. Moja bratowa miała 10 na minusie, a na koniec wyszła na zero.
Ja na razie mam tyle co miałam, ale brzuch już widoczny.
Mam nadzieje, że przytyje do tych 12 kg i tylko w brzuchu. Spodnie kupiłam 34 rozmiar i mam nadzieje, że do końca się w nie zmieszczę :)

Sylka87 - ja noszę naturalny kolor wlosów pomimo 30stki i wiem, że to mało spotykane ale ja lubie swój kolor i strukturę włosa. Niestety w końcu zaczynją wychodzić mi siwe w coraj większej ilości więc pewnie zacznę farbować po urodzeniu. Może skuszę się jedynie na pasemka w trakcie ciaży. O szkodliwości każdy mówi inaczej. Ja ostatnio gdzieś czytałam ( sorki nie wiem gdzie) , że składniki farby nie przenikają do krwi i nie ma się czym martwić. Nie wiem czy wierzyć czy nie... :eek: Ale ja nie mam wiedzy na ten temat ani praktyki.raptem kilka razy pasemka miałam. Mi już tak bardzo nie śmierdzi jak wcześniej.

reklama
No kupilam jakaś niby dobra farbe. Ja mam swoj super kolor ale ostatnio te siwe mnie zdominowaly nie wiem moze stres na poczatku ciąży albo cos bo jest ich masa :( i farbuje na swoj kolor byle sie srebra pozbyc. Starosc nie radosc hehe

Do góry