reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Katarzyna92 powodzenia!
Będzie dobrze angoba.
Ester84 ja też mam nadzieję, że już koniec ze złymi wiadomościami na tym naszym forum.
Ja wam powiem, że wcale nie myślę o genetycznych. Nie zależy mi na nich. Wierze że skoro pierwsze poroniłam to tym razem maleństwo będzie w pełni zdrowe. :-) Jak tam czytam od jakiegoś czasu to widzę że wszystki pomykacie na te badania i testy genetyczne. Ja chyba jedyna nie zamierzam na nie iść.

reklama
Angoba - nie lubie powtarzac opowiesci w stylu "a moja kolezanka" ale moge ci powiedziec ze znam osobiscie przypadek gdzie wszystkie badania wykazywaly wade letalna dziecka - wszyscy lekarza sugerowali terminacje ciazy. Mama zdecydowala sie urodzic dzidziusia bo wlasnie wyniki byly takie raz dobre raz zle, chociaz przewazaly te zle. I co sie okazalo? Dziewczynka jest w 100% zdrowa, zadnej wady nie ma. Tak wiec poki co nie martw sie, czekajmy i trzymajmy kciuki zeby malenstwo nadrobilo.

Z moja praca to jest w sumie ciekawie i nieciekawie.... to moja wymarzona praca, przez lata dazylam do tego zeby robc to co teraz robie. Umowe mam na czas okreslony i tylko dlatego troche boje sie o ciazy poinformowac szefa zeby nie pomyslal "tak marzyla o tej pracy ze jak tylko zaczela to w ciaze zaszla"
Czasem tak mysle ze faceci to maja lepiej pod tym wzgledem. Kariera, ciaza, male dzieci...nie ma tutaj zadnych zawirowan. A my czesto stajemy przed wyborem kariera-powiekszenie rodziny...

Cześć dziewczyny,
i ja chciałabym do Was dołączyć :-) To mój pierwszy dzidziuś, a termin mamy na 6 listopada. Jesteśmy już po pierwszych badaniach prenatalnych, na szczęście wszystkie parametry mamy w normie
Od 8 tygodnia jestem na L4 ze względu na krwiak podkosmówkowy, niestety walczę z nim cały czas, ale mam nadzieję, że już wkrótce się wchłonie. Tym samym mam sporo czasu wolnego, więc postaram się Was nadrobić.
Wszystkim mamusiom gratuluję i życzę spokojnej ciąży.
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona

Angoba wszytsko bedzie dobrze test papa nie wyszedl ci az tak zle moj mial tez zle przeplywy zadnej wady nie ma jest w 100% zdrowy rozrabia I rozwija sie jak kazde dziecko w jego wieku :-)leje brata az sie kurzy a dawali moj bardzo malo szanse ze wogole wyjdzie z tego
Wiolinka ten pierwszy scan ktory bedziesz miec juz bedzie badaniem prenatlnym czyli genetycznym mozesz odmowic pobrania krwi na test papa jak masz takie zyczenie
Ja zjadlam calego arbuza :szok:taki se byl w smaku ale chodzil za mna juz 3 dni :-)wiec musial zaspokoic swoje lakomstwo cale szczescie ze to tylko woda :-)

Dziewczynki tak piszecie o tych ciuszkach ciążowych w H&M tak więc weszłam sobie na ich stronę i mają tam rzeczywiście dość spory wybór jeansów ciążowych i do tego mają fajny krój, chyba też sobie zakupię choć jedną parę spodni dla ciężarówek, chodź nie miałam takiego zamiaru.
A jak już jestem przy temacie zakupów, to sprawdziłam tą gazetkę z Lidla i chyba się skuszę na te biustonosze do karmienia, wyglądają bardzo obiecująco.
Angoba, czyli jeszcze nic nie jest przesądzone skoro po za tymi przepływami które niepewnie wychodzą, pozostałe parametry są w normie. Najgorsza w Twoim wypadku jest ta niepewność, ale wierzę, że będziesz miała zdrowego dzidziusia.
Moniqq cieszę się, że i u Ciebie prenatalne wyszły prawidłowo, ale masz już duże maleństwo pod serduszkiem.
Reni witam Cię serdecznie w naszym gronie.
Katarzyna trzymam kciuki za Twoje dzisiejsze usg.
Ester, a Ty już po prenatalnych?

Chyba też się skuszę na ten biustonosz z lidla :) wygląda całkiem fajnie. Jeszcze te spodnie dresowe są interesujące, takie luźne po domu czy na działkę :) no i muszę wybrać się do H&M popatrzeć na ciuszki, o których piszecie. Szukam takiej koszuli-tuniki, coś bardziej eleganckiego, mam nadzieję, że znajdę :)

Witaj reni84. :-)
Dzieki mama290 za informację.Ja tam jestem zielona. Ja głownie zyję na owocach i warzywach ostatnio. Arbuzy są właśnie na liscie ale nie zdazyło mi się zjeść całego naraz, najwyżej pół np wczoraj.Też się pocieszam, że to tylko woda. :-) Mój ukochany twierdzi, że aktualnie powinnam mieszkać w warzywniaku tyle tego pochłaniam.

Dzieki Dziewczyny! Staram sie myslec pozytywnie przede wszystkim ze wzgledu na babla.

Podpisze sie pod dobrymi opiniami o jeansach ciazowych z h&m - mam kupione w poprzedniej ciazy i sa super. Poki co jeszcze leza w szafie bo mieszcze sie w zwykle jeansy.

reklama
Nikka ja mam usg jutro o 14:00. Ale jak czytam o Waszych pozytywnych badaniach to nabieram wiary, że najgorsze już za nami.

Co do pracy to u mnie w sumie też nieciekawa sytuacja była bo jak byłam w 9 tc to dostałam propozycję wyczekiwanego awansu. Awans szykował mi się już od kilku miesięcy ale z pewnych powodów się odwlekał. No i jak już było zielone światło to musiałam podziękować :-(. To by się wiązało ze zmianą działu, przełożonego i wymagało poświęcenia mi czasu abym nauczyła się nowych zagadnień. Tylko bym kwasu narobiła.

Do góry