reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

No ja farbuje włosy mniej więcej od 6 lat i teraz trochę się przeraziłam bo moje odrosty już nie są w kolorze moim naturalnym i niestety też już są spore zastanawiam się też czy zafarbować szamponem czy poczekać jeszcze z dwa tygodnie ale szczerze już patrzeć nie mogę na nie

reklama
Ja tez rozjasniam ale teraz zrobie sobie olie albo jakas inna farba bez amoniaku ale jeszcze nie teraz poczekam
z 2-3 tyg

Kasiu współczuję Ci, że trafiłaś na lekarkę takiego gbura. Zapewne jakby było coś nie tak by poinformowała Cię, ale mimo wszystko powinna była chociaż o tych podstawowych parametrach Ci powiedzieć. A wiesz chociaż ile dzidzia mierzy? U nas na wyniki testu Pappa czeka się 2 tyg. Ja juz powinnam odebrać wyniki tego testu, ale w przyszłym tygodniu mam wizytę u lekarza to przy okazji odbiorę.

Nic mi nie powiedziała oprócz tego że będę miała ładne dziecko ale wytrzymam do poniedziałku do wizyty u mojego gina jego przynajmniej nie będę musiała prosić żeby mi coś powiedział ja właśnie podejrzałam to zlecenie na to badanie i było z Diagnostyki a że rano się tam wybieram spuścić trochę krwi to się zapytam ile trzeba czekać bo myślałam że na wizytę już będę miała wszystko a tu nic bez wyniku tego testu nawet opisu z usg mi nie dała choć mówiłam że w poniedziałek mam wizytę

Katarzyna92 współczuje. Mnie to wkurza coś takiego. Człowiek ciężko pracuje,płaci składki na zusy i inne pierdusy i niby ma ubezpieczenie a poziom tego leczenia czesto poniżej normy i jeszcze kolejki jak do księżyca.To nie normalne żeby kobieta w ciąży chcąc mieć normalną, miłą obsługę,opieke i szybką w dodatku to musi wydać kupę kasy podczas ciąży na prywatne badania.To po co to NFZ wogóle istnieje?
Tak na marginesie dodam, że wiem co to kolejki. Moja mama kilka dni temu była w przychodni i dostała najbliższy wolny numerek na USG tarczycy za 20 miesięcy!!! :baffled::baffled::szok:

To ubezpieczenie z NFZ jest trochę fikcyjne bo jeśli się poważnie zachoruje to i tak trzeba iść prywatnie bo do specjalistów lub na badania są tak odległe terminy ze szok...

Ewelisia85 ale sa ludzie ktorych nie stac chodzic prywatnie.... Do lekarzy glownie chodza starsze osoby ktore maja marna emeryture i nie wiek czy taka babeczka jest w stanie chodzic prywatnie...
Ja z ciekawosci dzw do przychodni do 5 zeby do gina na nfz o terminy zapytac wiece 2 msc miala m czekac.....Na szczescie mam ta prywatna opieke medyczna ale 2 msc w ciazy na wizyte a co w razie infekcjii jakiejsc czekac 2 msc? He smieszne

Fakt faktem że prywatnie wizyty sporo kosztują :( ale ja jak idę prywatnie to mam wrażenie że się lepiej mną zajmują i że dokładniej wszystko sprawdzają. Poza tym sprzęt do usg też mają lepszy. A dla mnie bardzo ważne jest żeby czuć że mam dobrą opiekę i że odpowiednio się zajmą moim maleństwem.

Ja ostatnio chcialam zapisac mame do mojej gin to w recepcji uslyszalam...listopad. Z tym ze ona jest taka ze jak sie do niej pójdzie i powie ze pilne to zapisuje na już. A kobiety w ciąży to w ogóle. Wiec ja super trafilam a oszczędność jest taka ze kupie za to wózek za 3 tys. Mam nadzieję ze i tak uda mi sie kupic uzywany;) Ale tak czy owak nfz to umieralnia powinni to skasować. Bo na wizyte u specjalisty faktycznie sie mozna nie doczekać. Jak tam w ogole dzis dziewczyny? Ja jeszcze glowy z łóżka nie oderalam to dobrze hehe. Tylko szwagier przyleciał z uk na wesele i go nocujemy i strasznieeee chrapie nic sie dzis nie wyspalam wrrr.

reklama
Do góry