reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Tak Was czytam i zaczynam się zastanawiać nad tą betą przyznam się że nie robiłam jej ani w pierwszej ciąży ani teraz. Może powinnam zrobić ale mój gin nawet o niej nie wspomniał. Najbliższą wizytę mam w wtorek.
Co do objawów to raczej ich nie mam oprócz zmęczenia w dzień bym spała a w nocy nie mogę, a co do pracy to mam nadzieję wytrwać do września. Mam nadzieję że mi się uda.

reklama
jaagan jak Twój lekarz mówi że to wystarczy to tak jest nie ma co się nakręcać teraz potrzebny jest nam spokój przede wszystkim a co do pracy to niestety liczyłam się ztym że tam może być bo w moim środowisku pracy kobiet jest naprawdę mało a już na takim stanowisku jak ja tojuż naprawdę niewiele ale w sumię wolę to niż nudne siedzenie za biurkiem- do takiejpracy to wogóle się nie nadaję niestety

Jasiu śpi więc na mnie też już pora. dobrej nocy Wam życzę :-) a i odpuście sobie te stresy to ani Wam nie pomaga ani małym kruszynką które w Was rosną... więc głowy do góry i dużo pozytywnego myślenia :-)
a ktoś mi powie ile płaciła za zrobienie badań na niedobór witaminy d3????

Caly dzien mnie nie bylo i nadrobic Was to wyzwanie.
Pytalam o ksiazki bo ja duzo czytam wiec szukam pokrewnych dusz na pazdzierkiku 2012 mamy fajna grupe 7 osob ktore sie utrzymaly po urodzeniu i codziennie sobie piszemy na zamknietej grupie na fb do tego tylko z dwiema mamami sie jeszcze nie widzialam a tak to sie odwiedzamy.

Natka ja tez nie rozumiem szalu z tymi betami ja nie robilam i nie bede robic zrobilam jeden test poszlam do gina wczesnie bo mam hashimoto i balam sie o ciaze. Teraz czekam do nastepnej choc fakt mysli czasami nachodza mnie nieziemskie. No ale coz latac na ta bete nie zamierzam.

U mnie u lekarza jest pielegniarka wazy, mierzy cisnieniei na miejscu pobiera krew do badan.

Dzisiaj caly dzien spedzilam w rozjazdach. Najpierw z malym do przedszkola potem do Lidla potem zamowic stol, potem poszukac butow dla mlodego i na sam koniec znow bo dzieciucha. Obiad jedlismy o 19 :o

Znow opuscilam z musu popoludniowa drzemke choc jak polozylam sie na chwile po tym maratonie to przysnelo mi sie na pare minut. Jutro znow odstawka do przedszkola i do endo na wizyte

Ja zrobiłam betę, bo się naczytałam, że jak blade kreseczki na teście, to dobrze zrobić betę. Poszłam zrobić raz i więcej nie zamierzam, chyba, że będzie mi kazał lekarz. Niestety, taka jestem, że panikuję czasami i o tak wychodzi :-D

Co do pielęgniarki/położnej to u mnie w gabinecie jest jakaś babeczka, ale kim ona jest to nie wiem. Rejestruje, wypisuje recepty i inne świstki. Zobaczymy, czy jak będzie potwierdzona ciąża, to będzie mi mierzyć cisnienie, ważyć itd.
A no i pochwalę się jeszcze, że trafiłam na super ginekologa. Byłam u niego pierwszy raz, bo moja lekarka poszła na macierzyński i wahałam się długo do kogo pójść. Dodatkowo facet przyjmuje na nfz, i pokuszę się o stwierdzenie, że jak bardzo byłam zadowolona z poprzedniej babeczki, tak on chyba jest od niej lepszy. Zwłaszcza w podejściu do pacjentki.

Ja też robiłam betę dwa razy Ale dlatego że to mnie uspokaja. Myślę ze to indywidualna sprawa i decyzja każdej z nas jak ktoś chce niech robi kto nie chce niech czeka do usg:-)
Ja już nie śpię... Jadę do lekarza dziś bo mnie piecze wiecie gdzie;) wolę skonsultować to z lekarzem szczególnie ze nie wiem co mogę na to w ciąży a czego nie. Wszystko za zgoda lekarza:-)

Cześć dziewczyny. Justyna widzę że perspektywy w pracy masz nie do pozazdroszczenia... ja na szczęście mam zupełnie odwrotnie. Mój przełożony sam mnie męczył że to już najwyższy czas na drugie dziecko i że nie mam na co czekać :-) Co do badań to przyznaje że czytając Wasze posty zaczynałam już mieć wyrzuty sumienia. Ja zrobiłam tylko test, witamin jeszcze nie biorę jedynie kwas foliowy. Ale mój lekarz mówi że na tym etapie to wystarczy :-)

Ja też czytając o tych wszystkich badaniach i witaminach się trochę zmartwiłam, że ja oprócz testu i kwasu foliowego nic nie robie ;) ale mam w sumie dobrego gin i mu ufam. Wiem, że przed wizytą mam zrobić tsh i glukoze. Nie wiem dlaczego akurat to ;p

Bo te bety to robia staraczki zwykle ktore sie staraja i staraja i nie potrafia doczekac do terminu@ i robia wczesniej testy wychodzi cien cienia wiec zeby sobie nie robic zludnych nadzieji leca na bete i maja czarno na bialym. Ja bylam staraczka i wlasnie tak zrobilam. :-) :-) teraz tez robie tylko to co mi gin zleca i jem tylko kwas foliowy. Za tydzien na wizyte serduszkowa nie moge sie doczekac. Mam jakis taki stres bo nie mam zadnych objawow procz bolacych piersi nie ma mi nic to takie zastanawiajace mam nadzieje ze wszystko z fasolka ok i ze fasolka tam jest

Za witaminę D 3 płaciłam 90 zł.
Mam pytanie, czy to normalne, że piersi mnie mniej bolą, a czasem nawet wcale?Boję się, że to zły prognostyk;-(

reklama
Claudia mam od kilku dni podobnie czuje się nie ciążowo he mdłości miałam 2 dni a czasami piersi bolą ale nie ciągle :-) w pachwinach Jeszce czuje ciagniecie... Ale na pewno jest ok:-) musimy się wspierać. Ja usg serduszkowe mam za 2 tyg może przesune 2 dni choć mój mąż nie chce:-) bo ma już wolne na wtedy...
Betę też robiłam bo jestem po poronieniu i jakoś mi tak lepiej jak widzę ze Przyrasta ładnie...

Do góry