reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Cześć! Słuchajcie mam lekkie obawy. 5 testów wyszło mi pozytywnych, beta hcg, robiona 5 dni po spodziewanej @ wyszła mi mała - tylko 22.4. Mimo to, wychodzi na wczesną ciążę. Ale jak czytam, że kobietki inne miały po kilkaset jednostek betki, niepokoję się. Powiedzcie mi, czy dzisiaj (ok. 4 tydzień) ginekolog zgodzi się zrobić mi usg dopochwowe, żeby sprawdzić, czy ciąża jest? Martwię się, byłoby to moje pierwsze dziecko i chciałabym, żeby wszystko było ok. :-(

witaj ;) myślę że nie powinnaśsię niepotrzebnie nakręcać zrelaksuj się i pomyśl że wszystko będzie dobrze a dziś lekarz raczej nie powie Ci nic konkretnego usg zrobi pewnie dopiero około szóstego tygodnia wg ostatniej miesiączki

reklama
hej dziewczyny :-) ja dziś w pracy z rana prawie orła wywinęłam tak mi się słabo i źle zrobiło. ja też biorę witaminę d3 2000 ju. a powiedzcie mi ile kosztuję badanie poziomu witaminy d3 bo muszę sobie i synkowi zrobić. Jasiu ma krzywe kolanka więc od roczku daję mu wigantol to jest witamina d3 właśnie kropelki na receptę.
witam nowe dziewczyny i mocno gratuluję :-)
co do małej bety to każda kobieta ma ją inną i u nie których ona zaczyna rosnąć jeszcze przed okresem a innym dopiero po i dużo wolniej. więc nie panikuj tylko powtórz po 48 godzinach.

Mi dzis caly dzien w glowie ten moj zab nieszczesny. Policzek mi trochę spuchl i boli :( fuck nie mialo kiedy mi sie to przytrafić. Podejde jutro do gina moze zaradzi czy jakis antybiotyk można czy wyrwać w cholerę :/ kurcze dbam o zęby a tu takie kwiatki :( gdybym wiedziala to bym odłożyła starania

Poczekaj z usg. Powtor hcg jesli rosnie nie martw sie na zapas bedzie ok u mnie przy becie ok 800 byl tyciulenki pecherzyk widoczny przy mega powiekrzeniu. Wczoraj bylam po 6 dniach i juz widac duzy pecherzyk z cialkiem zoltym. Kolejna wizyta za ok miesiac ;)

Byłam, wróciłam ! Lekarz zrobił mi usg i nic jeszcze nie widać :( ale powiedział również, że mam bardzo rozpulchnione endometrium i do tego @ spóźniający się, tkliwe piersi, więc wszystko wskazuje na ciążę. Co do beta hcg powiedział, że malutkie, ale podwyższyło się, co jest dobrą nowiną. Kolejna wizyta 9.04, więc z moich obliczeń wynika, że może to być już 7tc. Ale jestem ciekawa! Oby było wszystko w porządku :)

w 4 tyg jeszcze nic nie widać i szkoda pieniędzy na wizytę lekarską - wiem bo w pierwszej ciąży też poleciałam.
Jeżeli nie chcesz badać bety to rób test co dwa dni z porannego moczu-wtedy jest najbardziej realny.

W pierwszej ciąży przytyłam 20 kg i chce się teraz pilnować ale te mdłości mnie wykończą.Wydaje mi się że jak zjem to są słabsze.Cholerka znowu przytyje.Mąż mi pyszne winogrona kupił :)

ja nie mam w ogóle mdłości. raz za kiedy mi się zrobi niedobrze ale to tak przez 5 sekund. ja nie jem dużo a już nabieram wody i cycki już mam chyba o rozmiar większe. masakra.

Dziewczyny slyszala ktoras jak to jest z antybiotykami w tak wczesnej ciazy chyba u mnie bedzie kpnieczny. Bardzo die boje; (

Sylka są antybiotyki które w ciąży można brać. Nie martw się naprawdę. Nie Ty jedna potrzebujesz go:-) pełno takich kobiet.

reklama
Dziewczyny a jak wasze sapomoczucie? Mnie ciągnie w pachwinach i strasznie szybko się mecze tak że bym się walnęła do łóżka jak tylko coś zrobię:-)

Do góry