Ale mialam dzien zrobilam sobie z dziecmi i mezem bardzo dlugi spacerek siedzielismy nad stawem odpoczywalismy na kocyku dzieci karmili kaczki potem plac zabaw na koniec dnia rozno ze znajomymi teraz okapana weszlam do lozka i paadam hehe
reklama
Mam pytanko ja w obecnej ciazy mam pewna niedogodność a mianowicie poprzez rosnacy brzuszek gdzies powstal jakis ucisk na miesien i bardzo boli mnie prawa strona posladka ogolnie caly ten miesien czy ktoras z was ma moze podobnie?
angoba
Fanka BB :)
To może być nerw/rwa kulszowa. Miałam tak jak lezalam. Pomogły silne masaze posladka no i samo poruszanie się. Chodziło mi wówczas po głowie naklejenie plastra rozgrywającego ale doczytalam, że w ciąży nie wolno. Więc u mnie rozmasowywanie podzialalo.
Na rwe kulszowa plastry nie dzialaja i bol posladka to zaledwie poczatek i niestety sam masaz posladka rwy nie wyleczy. Walcze z ta cholera od lat i ulge daje blokada albo silne leki przeciwbolowe i przeciw zalapne ale w ciazy nie wolno nic jedyne co ci wolno to polozyc sie w pozycji odbarczajacej ale ilez mozna tak lezec. Mi poki co lapie dopiero do kolana i mam nadzieje ze nie dojdzie do stopy
Oj to jest bardzo meczoce boli mnie z tygodnia na tydzien coraz bardziej hmm trudno mi siadac wstac z lozka i krzesla nawet przy chodzeniu a dlugie spacery to koszmar trudno jest tez odwrocic sie na druga strone w lozku gdy spie to to jest tak klujacy rwiacy bol ze zawsze mnie przebudzi i sam fakt ze jyz ciaza uniemozliwia w miare wygodne spanie w ciazy to jeszcze to ale no coz hehe mowi sie trudno trzeba zyc dalej
kiniasw86
Ja mam czasami taki bol w ramieniu to jest poprostu masakra czasami az oddechu zlapac nie moge ... przed ciaza bralam na to codamol ale to jest bardzo silny lek po ktorym nawet jezdzic nie mozna ... teraz jak mnie zlapie to masuje i staram sie polozyc na tej stronie w lozku i wygrzewa
No masakra cokolwiek by sie nie robilo masowalo itd to i tak nic nie pomaga sa dwie opcje albo samo przejdzie i trzeba na to czekac albo trzeba sie nauczyc z tym zyc i tak poruszac sie aby nie sprawialo to bolu ja juz mniej wiecej wiem jak to robic hehe czasami chodze jak robot
reklama
finkemma
Monika wspolczuje tego bolu nawet nie umiem sobie tego wyobrazic . A ja spac nie moge Alex tak buszuje intensywnie ze nie pozwala mi zasnac . juz tak z dwie h z krotkimi przerwami no i dzis moj maz pierwszy raz poczul kopniaka na policzku ja oczywiscie sie poplakalam ze wzruszenia jestem mega emocjonalna