reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Ja sie zastanawiał kiedy każą mi wstać bo w moim szpitalu to po paru godzinach a tu nic sie nie działo dopiero rano położna przyszła i mi mowię będziemy wysłać jeszcze na łożku odbezpieczyla mi cewnik i jak juz sie podniosłam nikt mi nie pomaga takie sa zasady sam sie dźwigam ale mam łóżko na wypasie i jak wstałam to juz miałam przygotowany fotel wiadomo troche sie w głowie zakręci bo sie długo leżało jak juz byłam w pionie to wyciągnęła mi cewnik umyła mi nogi i usiadłam założyłam sobie majtki i powiedziałam chwile jak juz sie lepiej poczułam to poszłam do dzieci tzn pojechałam na wózku wykąpała sie chyba wiecOrem jak moj prYjechal ale nie pamietam dokładnie w jednych szpitalach zmuszają zeby wstać i sie wykapać trzeba rozruszać krążenie zeby nie dostać zakrzepu w nodze od leżenia ale to rożnie bywa
No kurde gossik sie spytała to opisałam :)

reklama
Mi.w pl kazała wstać że jak nie wstanę w 12 h po porodzie siku i się umyć to mi cewnik założy. A ja ledwo wstałam i się do.łazienki doturlalam a pod prysznicem mi się słabo zrobilo. Miałam na.zmianie bardzo mało wyrozumiala polozna, mówiłam jej ze zle się czuje, słabo mi a ona musisz wstać i juz. Nawet rano ja wstałam i miałam przejść do innej sali to w końcu mnie przewiezli bo nie umiałam stać na nogach.

Tutaj w de dopiero na drugi dzien kaza wstac. W pl cesarka o 15:45 a o 22:00 koniec lezenia, stalam kolo lozka i darlam sie z bolu mowie ze kroka nie zrobie bo czulam jakby brzuch mi sie rozrywal dosz lam do umywalki bo trzeba i Ona mnie wymyla plecy pupe brzuch bo ruszyc sie nie moglam tylko to wspominam zle cala reszta jak dla mnie wporzadku.

Ona szczesta praktyka straszenie cewnikiem:) w Uk większy nacisk kładzie sie na naturalny poród bez lekow

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wiecie to ich widzimisie bo trzeba wstac nie biegac po schodach ale wstac na chwilke i znowu do wyra to dla naszego dobra a prawda taka ze gdyby nam nie kazano to to tak boli ze i przez tydzien bysmy dupy nie ruszyly bo przeciez boli. Ja przeszlam ciezko cc pamietam ze bolalo jak cholera ze dziecko na noe a nikt mnie na zawozil sama poszlam zaraz po wstawaniu i o malo nie padlam pod drzwiami. Trzeba to przezyc. Przy sn boli dupa przy cc brzuch przy sn bola skorcze a pozniej jest lepiej a przy cc nic nie boli przy porodzie za to pozniej w cholere cos za cos. Jeszcze troche i bedzie po wszystkim za chwile wejdziemy w 3 trymestr wszystkie i juz zleci

Czesc dziewczyny wczoraj po zakupach padlam i nie mialam sil nawet na otworze forum nogi to myslam ze mi wejda do d**** . Moj maz juz jest ubrany na wesele i poprawiny ja rowniez tylko nie mam butow i corka tez nie na butow no i oczywiscie dodatki ale jeszcze za tydz pojade po reszte rzeczy i juz koniec bo taki wyjazd plus wesele to mega wydatek... kupilam sobie fajna sukienke na poprawiny ale nie moge zalozyc stanika czg uzywalyscie tych silikonowych stanikow?

Ja urodziłam o 10.20 a o 18 przyszła pielęgniarka i kazała wstać umyć twarz i zęby a miałam o tyle dobrze że daleko nie chodziłam bo umywalkę miałam przy łóżku a na drugi dzień M przyszedł to poszliśmy do synka na 2 piętro bo samą bali się mnie puścić

reklama
mama290, a ja dziekuje za opis.. nigdy CC nie mialam, a mnie takie rzeczy zawsze ciekawią ;) w kazdej ciazy mam faze na oglądanie porodów, a to na TLC, a to na YT ;-) moze takie mam zboczenie, nie wiem heh

tak jak piszecie, tu i tu moga byc powiklania a moze i minąc szybko i gładko. mi obydwa razy bóle kończyły sie z momentem urodzenia dziecka. jedyny dyskomfort to mialam po paru dniach jak pojedyncze szwy mi ciagnely - niby rozpuszczalne a jednak bylo je trzeba wyjąć szybciej i wszystko było ok.
ciekawe co mnie spotka tym razem :)

Do góry