reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

GIle wy piszecie, tyle czytania miała po całym dniu hehe.
Ja zgagi póki co nie mam i w pierwszej ciazy też nie miałam.
Któraś tu o snach pisała to mi się ostatnio śnił poród że urodziłam chłopca a miała być dziewczynka, krzyczałam że to nie moje dziecko, oddajcie mi moje. Nie chciałam tego dziecka nawet wzias, jakaś masakra....

Kinia ile jeszcze będziesz pracować? Ja dzisiaj zrezygnowałam, dzisiejszy dzień dał mi tak w kość że powiedziałam dość :/ Leżę i nie mam siły, głowa mnie boli. Taka praca to nie na moje nerwy już i nie mam siły szczerze. Kinia a masz problemy z ciśnieniem?

Wkurza mnie ten ciągnący ból brzucha podczas chodzenia. Czasem kurde nie umiem normalnie iść i musze zwolnić albo wogole stanąć...

ona_13 ja cie w pelni rozumiem mi ostatnie dwa dni daly w kosc w robocie psychicznie i fizycznie jestem wrakiem mam dosc w przyszlym tygodniu ide po zwolnienie bo az mi żal ze moja dzidzia tak cierpi prze prace moją znaczy ja sie denerwuje to ona pewnie tez zle to odbiera tak se mowie:) przez caly dzien tylko jedna bułke zdazylam zjesc grrrr :(

reklama
tez lubie gre o tron. house of cards, borgiów polecam jeszcze Tudorowie. Damages o prawnikach
I milion innych np ja lubie kryminały takie krwawe ale z ciekawym wątkiem np. Dexter:-) jak cos sobie przypomne jeszcze to napisze

do dextera się przymierzam ale mąż mnie nastraszył że ten film to nie na ciąże że stresujący . Tudorowie nie oglądałam i skoro polecasz to zobaczę może akurat i mi się spodoba.

Ona ja jeszcze chce popracowac z 3 tyg i juz koniec a co do cisnienia to czesto boli mnie glowa i chce sobie sprawdzic. ..
Ona co ci szef powiedzial?

Mama 32 koleżanka wlasnie mi mówiła już.chyba z miesiąc temu żebym wkoncu odpoczela bo to wpływa wszystko na dziecko. I dzisiaj miałam już tak dość że po pracy powiedziałam że muszę na dłuższy okres zrezygnować z jakiejkolwiek pracy bo jestem w ciąży, usłyszałam tylko ok, pomyślimy bo.To była rozmowa telefoniczna, bo w pracy nie było właśnie nawet czasu na pogaduszki. Chciałabym.widzieć jego mine hehe. Myślę że dobrze mnie zrozumiał że w.pon już mnie nie bedzie.

W.ciąży niby nie powinno się oglądać nic drastycznego, jakiś horrorów tak mi mama mówiła w pierwszej ciazy. I nie raz coś oglądala takiego to mówila to nie dla ciebie, nie powinnaś na To patrzec....Ale czy to ma faktycznie jakiś wpływ, niewiem

Pewnie ze ogladanie horrorow ma wplyw na dziecko gdzie tylko sie da w ciekawostkach o rozwoju maluszka czytamy ze uczucia strach radosc smutek nerwy mozemy przekazac dziecku ogladalam rowniez kiedys taki ladny film dokumentalny o tym jak dziecko reaguje w momencie kiedy mamusia jest szczesliwa robione bylo miedzy czasie caly czas usg i kontrolowane jego serduszko tam akurat dali posluchac kobiecie piosenki ktore kochala szlo ze zdjec z usg w tym momencie zauwazyc ze dziecko sie usmiecha jest rozluznione i serduszko ladnie rytmicznie bilo a gdy mamusi dali posluchac piosenki ktore bardzo nie lubila szlo zauwazyc ze dziecko nawet placze w brzuszku co najciekawsze nigdy o tym nie wiedzialam ze jest to realne serduszko malutkiego szybciej zaczynalo bic i mial bardziej nerwowe ruchy bylo bardzo niespokojne tak samopoczucie mamusi moze udzielac sie dzidziusiowi

Ja swoim szefom z miesiac temu powiedzialam o ciązy ale chcialam tak do polowy sierpnia popracowac, jednak niestety ten tydzien dal mi w kosc moja praca polega częściowo na kontakcie z wkurzonym klientem i charakteryzuje sie terminowoscia.... a ja juz jestem dawno po terminach i ludziska sie wkurzają. Troche sie im nie dziwie a czasem to juz nie mam sil naprawde wiec musze odpuscic przynajmniej na troche bo nawet przez to nie mam czasu na cieszenie sie ciążą i planowanie jakiekolwiek. Kurcze wiem ze ciąża to nie choroba ale to stan wyjątkowy dla kobiety zarówno w zwiazku z drastycznymi zmianami w organizmie jak i czasem jaki powinny poswiecic na przygotowanie sie do macierzynstwa. Wiec powinno to byc jakos uregulowane ustawowo np do 3 miesiaca praca 4 godziny ale za place 100% a potem to juz wolne platne 100% heheehh ale mam fantazje:)

Kinia to rozmowa była telefoniczna i mówie że.chciałam z nim rozmawiać osobiście ale nie było na to czasu, że pewnie zadowolony nie będzie bo dużo osób na urlop jedzie ale ja potrzebuje na dłuższy okres czasu przerwać pracę i mi przerwał.i mówi ile potrzebuje i na jak długo i od kiedy. To mu mowie ze takie problem ze jak Najszybciej i na dość długo bo w.ciąży jestem.. On tylko ok pomyślimy i.na tym skończył rozmowę. Więc pewnie zadowolony nie.był. Ale ja nie miałam z nim umowy żadnej więc nie muszę mu się nawet tłumaczyć ale chciałam powiedzieć prawdę co i jak żeby na przyszłość może mieć jeszcze okazję tam wrócić.
To widzę że.też niedługo na odpoczynek kinia Idziesz. Myślę że już nam się należy trochę odpoczynku i spokoju. A zawsze miałaś problem z ciśnieniem?

Mama 32 stres źle działa też właśnie, ale tak to jest jak trzeba uzerac się z innymi ludźmi. A ty mama kiedy myślisz zwolnić obroty i iść na urlop już?

To mome biedne malenstwo ja cala ciaze taka nerwowa jestem. Teraz tez spiaca jestem taka a ta zgaga chce mnie wykonczych az mi sie chce plakac bo na to gowno za przeproszeniem nie ma lekarstwa

reklama
a ja ostatnio oglądałam horror : zbaw nas od złego, i nawet nie bałam się tak mocno :p ale ogólnie wole nie oglądać strasznych filmów, potem te sny zmiksowane mam z kilku:p

Do góry