No ja wstepnie rzeklam w pracy ze gorzej sie czuje to niby uslyszalam zebym wiecej wstawala od kompa i chodzila ale to nic nie daje bo ja ktos cie wyprowadzi z rownowagi to dlugo nie moge dojsc do siebie. Musze wyluzowac. Teoretycznie u gina wizyte mam 22 lipca i wtedy myslalam zeby zwolnienie wziasc ale nie wiem jak on podejdzie do tego bo po zmianie prowadzącej jeszcze nie zdazylam go dobrze poznac. Nie wiem czy do 22 wytrzymam mozliwe ze w przyszlym tygodniu zachacze o interniste zeby chociaz na tydzien dwa juz wypisal zwolnienie.
reklama
ona_13
Fanka BB :)
Nie mam pojęcia na.jakiej podstawie dają wogole zwolnienia i od kiedy. Bo w pierwszej ciazy jeszcze się uczyłam w ostatniej klasie to się tym nie interesowałam. A teraz mam pracę bez umowy to zwolnienie mi.od lekarza nie potrzebne w sumie.
Ja ogólnie nie lubię horrorów bo się potem boje i spać nie mogę przez dłuższy czas, więc unikam ich ogladania. Bo ja z natury należę do osób strachliwych. I nawet będąc sam w domu czasem się przestrasze. Już nawet płukania do drzwi się nie raz przestraszyłam jak byłam na czymś innym skupiona
Ja ogólnie nie lubię horrorów bo się potem boje i spać nie mogę przez dłuższy czas, więc unikam ich ogladania. Bo ja z natury należę do osób strachliwych. I nawet będąc sam w domu czasem się przestrasze. Już nawet płukania do drzwi się nie raz przestraszyłam jak byłam na czymś innym skupiona
finkemma
Ja tez taka strachliwa pare horrorow w zyciu widzialam bo to maz patrzyl lub mama ale na drastyczne sceny to poduszka dobra nie lubie trilery juz lepsze ale tez zalezy. W pierwszej ciazy czytalam saga ludzi lodu i potem durne sny i nerwowa bylam bo to ksiazki jak dla mnie straszne w glowie mi siedzialo. A co do dziecka ze tak odczuwa emocjie tez czytalam ale czy az tak??? Ja jestem z natury lekko melancholijna a w ciazy to juz wogole mam te sumutki jakis plakac mi sie chce z byle powodu . I tez nerwowa bardziej sie zrobilam wiecej rzeczy mnie drazni to ja wspolczuje mojemu synowi jesli to odczuwa ostatnio jeden z yorkow doprowadza mnie do bialej goraczki tym tupaniem po panelach i szczekaniem jak sasiadka z psami idzie.
Moje ciąże prowadzi teraz inny gin. I ten i poprzedni od pierwszych tyg pytali czy chcę l4. Teraz z tym nie ma problemu. 24 mam wizytę i kończę pracę. Jestem rozkojarzona wolniej pracuje plecy bolą nogi puchna i czas odpocząć. Od wczoraj siedzę w domu bo jestem chora od tygodnia i te nogi tak nie puchna.horrorow unikam bo jestem strachliwa ☺.
Że zwolnieniem to jest tak ze są lekarze co uważają że kobieta w ciąży nie powinna pracować bo w dzisiejszych czasach jest tak samo traktowana jak każdy pracownik nie w ciąży... A są tacy co uważają że muszą być wskazania np wymioty bóle brzucha itp a kto w ciąży tego nie ma he.
Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka
finkemma
U nas ma byc dzis upal mialo byc zoo ale nie wiem czy mi sie chce chodzic w tym sloncu prawdopodobnie odpuscimy . dzis moj maz gotuje sobota wiec On zajmuje sie obiadem i pewnie jak zawsze bedzie obiad na miescie cwaniak
ona_13
Hejka, w końcu się wyspałam w końcu weekend mamy. Ja nie mam planów na dzisiaj żadnych. Słoneczko świeci, narazie zamierzam odpoczywać, może potem jakiś spacerek z córką.
Finkemma moja mama własne do mnie w kwietniu jak byłam w pl na urlopie zanim jej powiedzialm o ciąży to powiedziała tak: czułam że coś z tobą nie tak bo zrobiłaś się tak wybuchowa i na wszystko reagujesz zbyt nerwowo... i ciężko było się czasem ze mna dogadać, zresztą dalej czasem wybucham taka złością. Ogólnie jestem nerwowa ale może faktycznie czasem przeginam
Horrorów już dawni dawno nie oglądałam ale jak oglądałam kiedyś to nigdy nie oglądałam sama, zazwyczaj z kimś i często patrzyłam przez oczy zasloniete ręką i się śmiali ze mnie.
Finkemma moja mama własne do mnie w kwietniu jak byłam w pl na urlopie zanim jej powiedzialm o ciąży to powiedziała tak: czułam że coś z tobą nie tak bo zrobiłaś się tak wybuchowa i na wszystko reagujesz zbyt nerwowo... i ciężko było się czasem ze mna dogadać, zresztą dalej czasem wybucham taka złością. Ogólnie jestem nerwowa ale może faktycznie czasem przeginam
Horrorów już dawni dawno nie oglądałam ale jak oglądałam kiedyś to nigdy nie oglądałam sama, zazwyczaj z kimś i często patrzyłam przez oczy zasloniete ręką i się śmiali ze mnie.
reklama
hej,
a ja tez dzisiaj na 16 na urodziny od meza chrzesniaka.
maz poszedl z synem na plac zabaw a ja leniu****e , bo rano dokonczylismy porzadki, nastawilam zupe i mam luzik chwilowy :-)
a mnie ciagle stresuje , ze nie mam nic dla dziecka, mam nadzieje ze w przyszlym tygodniu juz sie dowiem kogo nosze i zaczynam porzadki w szafach.
chce z komody w sypialni wszystko wyciagnac i zostawic ją dla dziecka. Liste co musze kupic mam, powoli bede juz kompletowac rzeczy do szpirtala i dla dziecka juz sie nie moge doczekac :-) chociaz te wieksze rzeczy zamowie w sierpniu, ale rozglsdac sie i wybierac czas zaczac :-)
w poniedzialek mam usg u innej lekarki,mam nadzieje ze zechce podac plec, a jak nie to pozostaje mi czekanie na piatek na wizyte z moja lekarka. jak obie powiedza mi to samo to uwierze :-) chociaz jakos mam obawy ze zas nici z tego a to juz 23 tydz
a ja tez dzisiaj na 16 na urodziny od meza chrzesniaka.
maz poszedl z synem na plac zabaw a ja leniu****e , bo rano dokonczylismy porzadki, nastawilam zupe i mam luzik chwilowy :-)
a mnie ciagle stresuje , ze nie mam nic dla dziecka, mam nadzieje ze w przyszlym tygodniu juz sie dowiem kogo nosze i zaczynam porzadki w szafach.
chce z komody w sypialni wszystko wyciagnac i zostawic ją dla dziecka. Liste co musze kupic mam, powoli bede juz kompletowac rzeczy do szpirtala i dla dziecka juz sie nie moge doczekac :-) chociaz te wieksze rzeczy zamowie w sierpniu, ale rozglsdac sie i wybierac czas zaczac :-)
w poniedzialek mam usg u innej lekarki,mam nadzieje ze zechce podac plec, a jak nie to pozostaje mi czekanie na piatek na wizyte z moja lekarka. jak obie powiedza mi to samo to uwierze :-) chociaz jakos mam obawy ze zas nici z tego a to juz 23 tydz