reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

mieszkam w mieście żyjącym z turystyki więc mamy teraz nawał turystów, stoję wczoraj w supermarkecie w długaśnej kolejce i zastanawiam się czy dotrwam do kasy, aż tu nagle jakaś babeczka mówi niech \pani idzie na przó, wypycha mnie krzyczy "miejsce dla ciężarnej" ja,że nie zwyczajna to uśmiecham się gupkowato i dziękuje aż trafiam na sam początek, a tam gość kupuje z 10 tanich piw i ludzie"proszę przepuścić, pani jest w ciąży" a facet mętnym wzrokiem "a ja mam to w du*pie" hehehe ledwo wytrzymałąm żeby nie roześmiać się ;). ale tak pomijając to miłe to było, jak widać muszę się jeszcze wiele nauczyć ;)
miłego weekednu ciężaróweczki :)

reklama
Mnie to irytuja takie drobnostki ale jak czuje ze sie wewnetrznie gotuje i byle co mnie wpienia . Mowie do meza zeby nic do mnie sie nie odzywal i nie zblizal bo mam zle samopoczucie :D tak najlepiej po co mamy sie klucic o jakies glupoty . Jaga to jest fajne ze jest sie taka lekko uprzywilejowana osoba ale zarazem troche krepujace :D

fakt, że to są mieszane uczucia, ale mi zdarzało się kiedyś zemdleć w tłumie a teraz nie mogę sobie na tyo pozwolić więc uniosłam brodę, spaliłam buraka i ruszyłam do przodu ;)

Tak się domyślam Claudia, że w godzinę nie ogarnę porodu:) ale się bardziej obawiam, że mogę zacząć panikować, że to już, mąż przyjedzie i się okaże, że jednak niepotrzebnie, albo bardziej w drugą stronę, że zlekceważe i się okaże, że to już:)
Fasun ja jestem z Trójmiasta, ale słaba jestem w szperaniu w szmateksach. Jakoś się nie nadaje do tego i w większości mi śmierdzi. Wolę mieć wszystko ładnie wyłożone, albo najlepiej, jak by mi ktoś pokazał i ja wtedy sobie wybiorę:p Ale w Sopocie ostatnio zaszłam na Aleji Niepodległości tam jest taki duży szmateks prawie przy tych tunelach, to można tam trafić na coś fajnego i tam chyba już to jest poprane wszystko, to jakoś przyjemniej:)

Ja też mieszkam w turystycznym mieście i juz tłoczno się zaczyna robić, a za tydzień koniec szkoły w Anglii to dopiero będzie. Ale tak to jest wakacje, słonko, plaża :) lubię właśnie tu to ze czuje się w lato jak.na wakacjach nigdzie nie wyjeżdżając :)

Hej Dziewczyny! Nie zaglądałam wczoraj i tyyyyle nadrabiania.
Dziś dokonałam ważenia i mam +7 kg - w stosunku do poprzedniej ciąży, którą zakończyłam na +17 kg mam jeszcze 10 kg "zapasu" ale mam nadzieję, że nie dobiję do 17 kg. Tak czy inaczej - zrzucać będę po i koniecznie muszę coś z jędrnością zrobić bo się jakoś trzesę :( :baffled:

Dziś trochę boli mnie głowa więc funkcjonuję tak na pół gwizdka.

Fusun - też uwielbiam Nexta - śliczne i super jakość tylko czemu takie drogie? Zazwyczaj poluję na używki, ostatnio właśnie w szmateksie upolowałam sweterek dla starszej córki za 6 pln :)

Jeśli chodzi o seriale to i House of Cards, Grę o Tron, Breaking Bed uwielbiam. Wczoraj z mężem zaczęliśmy oglądać True Detective (dostępny pod tytułem Detektyw na HBO). Mocny.

Hej w weekend :) ja od wczoraj w gosciach zeby samemu nie siedzieć jak mąż na wychodnym ;) W ogole to ma urodziny i kupilam mu koszulkę "real men make twins" będzie dumnie nosił ;) a dla blizniakow znalazlam bodziaki ktore musze zamowic ctrl c i ctrl v hihi ojciec komputerowiec będzie zachwycony ;) Ja dzis bez energii znów wymiotuje od czwartku codziennie:/ te wszystkie seriale o ktorych piszecie to moj oglada ja jakoś nie wkrecilam się.

Karcia i dziewczyny nie bylo okazji zeby wam opowiedziec o moich porodach ale zaczne od drugiego a wiec tak :) mieszkalam wtedy jeszcze z mama bo ja z mezem bylam w trakcie zalatwiania mieszkania obudzilam sie w nocy ok 4:15 acha zeby bylo ciekawiej zaponnialam napisac ze w 8 miesiacu ciazy spadlam z dwóch schodow i zlamalam noge hehe akurat musze zaznaczyc ze z gipsem rodzilam ale do rzeczy obudzil mnie pierwszy skurcz ptaktycznie nad ranem 4:15 powiedzialam o tym mamie a ona mi na spiaco odpowiedziala zebym jeszcze sie okapala wygolila itd i mialam ja obudzic za 3 godzinki ok poszlam a raczej o kulach skakalam do lazienki az tu nagle kwestia 5 minut mialam skurcze tak mocne i trwajace co 30 sekund z krzykiem wolalam mame ze nie dam rady sie nawet spowrotem ubrac tak bol mnie sparalizowal z racji tego ze mialam noge w gipsie przyjechalo pogotowie i dotarlam na izbe przyjec lekaz dyzurujacy na spokojnie chcial ze mna przeprowadzic wywiad medyczny w tym samym momencie polozna sprawdzala na ile palcow mam rozwarcie hehe okazalo sie ze 9 lekarz z zaskoczenia upuscil dlugopis darowal sie tego wywiadu i natychmiast mialam bole parte od momentu dotarcia na izbe przyjwc urodzilam w 15 minut czyli obudzilam sie o 4:15 a urodzilam o 4:40 takie porody to kocham u kazdej zycze w tak ekspresowym tempie urodzic nasze pociechy w brzuszkach

Moni zazdrpszcze . ja jeszcze jak teraz mysle ze kazda kobieta ma prawo do znieczulenia tomaz mi sie plakac chce ze musze miec cesarke ale im blizej tym mniej sie boje a bardziej chce juz pazdziernika i urodzic

reklama
Claudia31 nie boj sie jak bylam na porodowce to poznalam kilka kobiet po cesarskim a ja to taka klachula jestem i naprawde mowily mi ze gozej sobie to wyobrazaly i jak juz mialy dzidzisie na raczkach to zapomnialy o wszystkim co zle trzeba isc z pozytywnymi myslami :) :) :) :) :)

Do góry