reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Ja torbę to na wrzesień spakować chce :) a co bierzecie do ubrania dla dziecka? Czy body z długim czy krótkim? I pajac na to oczywiście z długim rękawkiem.
Zrobiłam dziś pieszo z 8 km nogi mi do pupy wchodzą i narazie nic nie boli ani nie ciągnie. Kupiłam dziś ręczniki dla małej i prześcieradła dwa jedno w sowki moje ulubione:))

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

ewel87 ja też się właśnie zastanawiałam czy to z długim czy z krótkim, bo byłam w 5 10 15 przy okazji i też są jakieś wyprzedaże -70%, ale nic w końcu nie kupiłam

reklama
ciezko powiedziec teraz co ubrac, to zalezy jaka pogoda bedzie :)
jak wychodzilam 7 grudnia, ale nie byl mrozow, ubralismy body na krotki rekaw, bluzke zapinana z dlugim rekawem, cienki dresik, kombinezon i nakryty w foteliku kocem.
i tak w torbie mialam cos wiecej ciuszkow, a uberala mi go sama polozna - u nas jest taki zwyczaj ze na wyscie to polozna ubiera dziecko i juz w foteliku odnosi je pod drzwi wejsciowe. wtedy sie podpisuje papier ze dziecko opuscilo oddzial i mozna isc.

Taki mi tez moja corcie wyszykowali do wyjscia ze szpitala :D w De samemu sie ubiera malucha idzie sie podpisac wypis i do domu :) kiedy ten listopad juz sie nie moge doczekac :D

Body na dlugi rekaw i pajac. pieluszke do przykrycia buziakA. U nas też ubierają pielęgniarki. Mam swoją listę wyprawkowa i co do szpitala, mogę wkleić na forum wyprawkowe.

Ale w szpitalu ogólnie podczas pobytu to body z krótkim i pajac? Wklej kochana:)
KASIA coś dziś milczy

Ja się nic nie odzywałam bo u mnie po porannej wichurze do 17 nie było prądu a jak już włączyli to musiałam wszystko w domu zrobić więc dopiero teraz znalazłam czas żeby wejść na forum:)
W szpitalu szybko sprawnie załatwiłam wszystko nawet dostałam się na audiencje do kierownika neurochirurgi:)
Nie dowiedziałam się nic co bym wczoraj nie usłyszała tyle że prawdopodobnie znajdziemy się w 12% dzieci u których nie wystąpi wodogłowie bo u nas zmiany w główce są bardzo małe ale należy ją monitorować no i mamy dużą szansę że po operacji usunięcia przepukliny nie będzie żadnych defektów ale kazał się przygotować na to nie trzymanie moczu i kału a z czasem coś z tym zrobią z racji tego że pan Profesor się śpieszył na operację kazał zrobić listę pytań bo w 33tygodniu muszę znowu się u niego pojawić ze świeżym usg i wtedy nam wszystko dokładnie opowie jak będzie wyglądała operacja no i wszystko co będzie później...
Ja torbę zacznę pakować w przyszłym tygodniu ale tylko dla siebie a mężowi przygotuję dla Kubusia drugą ale to dopiero gdzieś we wrześniu chyba że każą wcześniej ale jak pojadę na drugą konsultację tam to wezmę sobie listę z oddziału co będzie potrzebne dla niego...

Kinia maja obowiązek od 16 tyg sprawdzać tętno zadzwoń i powiedz co ci jest dodaj ze cie głowa boli i masz mroczki powinni cie przyjąć spokojnie ja byłam w szkole na festynie myślałam ze babę ubije jedna co za naród to nie wiem gdzie oni sie chowają kultury za grosz czekam z córka w kolejce na malowanie twarzy i nagle przedemancypacyjna staje mała dziewczynka to jej grzecznie tłumacze ze kolejka kończy sie za mną poszła po matkę a ta mi tu ze sa dwie kolejki bo nauczycieli jest dwóch to jej tłumacze ze sie myli dodam ze w miedzy czasie je ciasto buzia z talerza jak pies i mi tu pluje okruszkami to ja grzecznie proszę zeby sie odsunęła odemnie bo mi niedobrze jak to widzę ona odp ze ja prześladuje bo ona muzułmanka tak sie zdenerwowałam a ze wypiłam przed wyjściem dwie szklanki Tymbarka bo mi dziś głowa pęka to mini wszystko podeszło i puściłam pięknego hafta na nią zaczęła skakać i poleciała do łazienki ja sie doprowadziłam domporzadku i mowię do chłopa co za mną stoi ze moze ślepa ale ja w ciazy jestem i nie będę tu stać spikojńie pół godziny na sloncu. Całe szczęście ze moja chciała minionka wiec szybko poszło juz pózniej wszyscy pilnowali kolejki bo sie chyba bali ze ich tez obrzygam :) wstrętne babsko myśli ze jak sobie głowę szmata nakryła to wszystko jej wolno ehhh

u nas sa szpitalne ciuchy. dziecko ma zazwyczaj kaftanik, pieluche i owiniete becikiem dosc mocno. ja swoich rozwijałam z tego kokonu zeby mieli luzniej, ale to dobre dla poczatkujacych matek, dziecko jest takie sztywniejsze, latwiej chwycic, do cycka przystawic itp. mozna miec swoje ubranka ale przy kapieli nikt nie mysli co czyje i wszystko by lecialo do jednego wora do pralni, wiec wtedy wiecej roboty bo trzeba tego przy kąpaniu pilnowac jak rozbieraja :)

Ja wole body na krotki rękaw bo minusie lepiej ubiera na wyjście body pajac do fotelika i kocykiem odkrywam na fotelik mam taki ochraniacz i tyle zreszta do samochodu i do domu ja w szpitalu sama ubieram ha w końcu czuje kopniaczka pod ręka :)
Lotka kapią dzieci jak sie leży po porodzie?

reklama
No to wezmę body z krótkim i z długim ale myślę że z krótkim będzie lepsze :))

Do góry