reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Ale. Ja miałam. Tak samo na usg mała. Fikolki robila a ja nie czułam... Potem znowu dziś doktorka. Szukała tętna i mówi że mała. Kopie nozkami bo było słychać jak się rusza a nie czułam a mam 20t i 6dzien.
Wiem ze się kochana denerwujesz jeśli prywatnie jednak nie idziesz to musisz być spokojna może jutro czy pojutrze poczujesz dzidzie i się uspokoisz a jak nie do. USG całkiem. Blisko albo sobie kup ten dopler

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
Kinia sprawdź sobie dokładnie w papierach bo nie jestem pewna ale tętno sprawdzają wcześniej a nie masz numeru do szpitala na day unit ja bym zadzwoniła podkolorowla sytuacje i pojechała spokojnie sprawdza ci tętno ja na drugiej wizycie miałam tętno i w szpitalu tez mi dziewczyna sprawdziła a ruchy to dokładnie nie wiem idę do szkoły teraz jak wrócę to zerknę w kartę bo ja mam tam opisane dokładnie kiedy co ma położna sprawdzić troche ta twoja mało czuła ehhh

Ja tez bym coś sciemnila ze boli brzuch i się denerwuje.... Ruchów nie czuje i sprawdza pewnie :)

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Wiecie co ale maja problem ma wizyte i nie moze tetna posluchac co ja to kosztuje. Przeciez w 20 tyg spokojnie slychac juz serduszko ja na moim w 18 tyg znalazlam bez problemu a one z pewnoscia maja lepszy detektor niz taki dla mam rozowy

Chyba zadzwonie juz sama jestem glupia i nie wiem co robic. .. jak usiadlam po objedzir na sofie ponizej brzucha czulam takie uderzenie 2 x

Gratuluję udanych wizyt!
Kasiu cieszę się, że trafiłaś na kompetentnego lekarza, któremu zależy na zdrowiu i życiu maluszka. Jednak są na tym świecie lekarze z powołania, dla których liczy się przede wszystkim pacjent a nie tylko kasa.

A ja dzisiaj w ramach krótkiego spaceru poszłam do galerii i kupiłam 3 bodziaki za 21 zł w TAO i 3 pary skarpetek newborn za 22 zł w H&M. Myślałam, że uda mi się kupić fajny stanik w H&M ale mają beznadziejną rozmiarówkę i nie znalazłam nic dla siebie.
A tak w ogóle to w TAO są fajne wyprzedaże, ja te bodziaki kupiłam na -60%

Tak sie mowi ze kobieta przy kosci ruchy pozniej czuje ja uwazam ze to bzdura. Ja startowlam z waga 75 kg i ruchy czuje od 16 tyg w 14 czulam ale jeszcze pewna nie bylam czy to aby napewno maluszek. Z czasem coraz mocniej i coraz czesciej. Ale tez sa dni ze nie czuje prawie wcale ze dwa lekkie pukniecia a sa dni ze ciagle buszuje ten moj synu. Moja kolezanka o wiele szczuplejsza a pierwsze ruchy dopiero w 22 tyg.

Ostatnia edycja:
reklama
Kinia, moje dziecie zaczyna sie wiecej ruszac jak zjem cos slodkiego. Moze sprobuj doraznie? A jak nadal bedziesz sie niepokoila, jedz gdzie tam mozesz i jak radza dziewczyny, posciemniaj. Mojagin mi zawsze mowi ze lepiej pojechac do szpitala "na darmo" aby sprawdzic czy wszystko ok niz sie zadtanawiac: jechac/nie jechac. To samo mi mowili na szkole rodzenia.

Do góry