reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Ale. Ja miałam. Tak samo na usg mała. Fikolki robila a ja nie czułam... Potem znowu dziś doktorka. Szukała tętna i mówi że mała. Kopie nozkami bo było słychać jak się rusza a nie czułam a mam 20t i 6dzien.
Wiem ze się kochana denerwujesz jeśli prywatnie jednak nie idziesz to musisz być spokojna może jutro czy pojutrze poczujesz dzidzie i się uspokoisz a jak nie do. USG całkiem. Blisko albo sobie kup ten dopler

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
Kinia sprawdź sobie dokładnie w papierach bo nie jestem pewna ale tętno sprawdzają wcześniej a nie masz numeru do szpitala na day unit ja bym zadzwoniła podkolorowla sytuacje i pojechała spokojnie sprawdza ci tętno ja na drugiej wizycie miałam tętno i w szpitalu tez mi dziewczyna sprawdziła a ruchy to dokładnie nie wiem idę do szkoły teraz jak wrócę to zerknę w kartę bo ja mam tam opisane dokładnie kiedy co ma położna sprawdzić troche ta twoja mało czuła ehhh

Ja tez bym coś sciemnila ze boli brzuch i się denerwuje.... Ruchów nie czuje i sprawdza pewnie :)

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Wiecie co ale maja problem ma wizyte i nie moze tetna posluchac co ja to kosztuje. Przeciez w 20 tyg spokojnie slychac juz serduszko ja na moim w 18 tyg znalazlam bez problemu a one z pewnoscia maja lepszy detektor niz taki dla mam rozowy

Chyba zadzwonie juz sama jestem glupia i nie wiem co robic. .. jak usiadlam po objedzir na sofie ponizej brzucha czulam takie uderzenie 2 x

Gratuluję udanych wizyt!
Kasiu cieszę się, że trafiłaś na kompetentnego lekarza, któremu zależy na zdrowiu i życiu maluszka. Jednak są na tym świecie lekarze z powołania, dla których liczy się przede wszystkim pacjent a nie tylko kasa.

A ja dzisiaj w ramach krótkiego spaceru poszłam do galerii i kupiłam 3 bodziaki za 21 zł w TAO i 3 pary skarpetek newborn za 22 zł w H&M. Myślałam, że uda mi się kupić fajny stanik w H&M ale mają beznadziejną rozmiarówkę i nie znalazłam nic dla siebie.
A tak w ogóle to w TAO są fajne wyprzedaże, ja te bodziaki kupiłam na -60%

Tak sie mowi ze kobieta przy kosci ruchy pozniej czuje ja uwazam ze to bzdura. Ja startowlam z waga 75 kg i ruchy czuje od 16 tyg w 14 czulam ale jeszcze pewna nie bylam czy to aby napewno maluszek. Z czasem coraz mocniej i coraz czesciej. Ale tez sa dni ze nie czuje prawie wcale ze dwa lekkie pukniecia a sa dni ze ciagle buszuje ten moj synu. Moja kolezanka o wiele szczuplejsza a pierwsze ruchy dopiero w 22 tyg.

Ostatnia edycja:
reklama
Kinia, moje dziecie zaczyna sie wiecej ruszac jak zjem cos slodkiego. Moze sprobuj doraznie? A jak nadal bedziesz sie niepokoila, jedz gdzie tam mozesz i jak radza dziewczyny, posciemniaj. Mojagin mi zawsze mowi ze lepiej pojechac do szpitala "na darmo" aby sprawdzic czy wszystko ok niz sie zadtanawiac: jechac/nie jechac. To samo mi mowili na szkole rodzenia.

Do góry