reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Chyba masz racje mama32 ty tez masz polowkowy w przyszlym tyg a zrobilas prv wczesniej? Ja juz nie wiem co robic czy czekac czy nie ?

Kiniasw ja się wybieram na urklop w przyszłym tygodniu i musiałabym wizyte w luxmed przelozyc nawet na później a prywatnie poszłam bo wraz z mężem przed urlopem chcieliśmy już na 100% wiedzieć czy wszystko ok czy może należy zostać i cos działac. Poza tym ostatni na prywatnym badaniu w 13 tygodniu ta babeczka o wiele dokładniej mi wszystko opowiedziała i pokazała niż w luxmed na tym samym badaniu dlatego poszłam żeby nic nie przeoczyć. Na szczęście mój mąż uważa że jak jak ja uważam że lepiej pójść prywatnie i że lepiej będę się z tym czuła to nie ma nic przeciwko. Oczywiście nie przeginam z prywatnymi wizytami tym bardziej ze za luxmed w pracy tez costam mąż za mnie płaci ale w te najważniejsze badania uważam ze warto czasem zainwestować. Jeżeli ty jestem bardzo niespokojna to tez uważam ze wizyta wczesniejsza może być zasadna no i prywatnie pewnie dokładniej zbadają i pytaj ich o wszystko to ci powiedzą.

Zusia Karcia gratuluje Wam udanych wizyt

Jeśli chodzi o te dziury w sercu to koleżanki córeczka okazao się po porodzie ze ma dwie o łącznej dł. 7 mm ale ogólnie z nią wszystko dobrze jest pod nadzorem kardiologa (znaczy chodza na wizyty) i podobno albo maja się zmniejszyć albo całkowicie zaniknąć. A tak to mała swietnie się czuje i jest grzeczna bardzo wiec podobno to się zdarza tak mi kolezanka powiedziała.

reklama
On twierdzi ze mam usg w przyszly czwartek a nastepne 2 tyg po tym w pl i kolejne za kolejne 2 tyg i on sie boi ze to bedzie niebezpieczne dla dziecka bo tak nam kiedys polozna glupia powiedziala jak bylam w poprzedniej ciazy

Ddmala kupilam ta posciel co pokazywalam biala z szarymi wdtawkami ale jeszcze jej nie mam w de wiec nie wiem czy faktycznie taka dobra jakosciowo. Lozeczko kupilam najtansze na allegro za 119 zl biale plus materac kokos gryka pianka razem 250 zl z przesylka. I lozeczko jest proste biale bez bajerow i bez szuflady. Solidne jakos super nie jest porownujac do lozeczek za min 300 zl ale dla corki tez takie mialam i nic sie z nim nie dzialo.

Kasia, cieszę się, że masz takie podejście, życzę Ci dużo siły i wytrwałości. Wszystkie Kubusie to fajne chłopaki są :)

A ja byłam wczoraj na połówkowym. Mamy film 8 min mojej myszeczki i teraz co chwile go oglądam :) wszystko dobrze, serduszko sprawdzała 3 razy, myślałam, że może coś jest nie tak, ale pani doktor powiedziała, że chce się upewnić :) wszystkie narządy są na swoim miejscu :) moja księżniczka spała oczywiście :) ale potem się obudziła i nawet oczko pokazała przez sekundę widać na filmie :D zaraz wstawię fotkę z prt sc:)

Kasiu kochana - kamień z serca! :*
zobaczysz, jeszcze Kuba będzie zdrowym chłopczykiem :)

ja już też niedługo zamierzam wyprawke do szpitala dla siebie kompletować...
dziewczyny jak ten czas ciążowy leci!! :)

Angoba moja matka pracowała jakiś czas dla cateringu w szpitalu i oni Wogole nie mieli sztućców Wogole nawet plastikowych nic a jak trafisz do szpitala z ulicy w tym czym jesteś to co masz jeść rekami a ten papier to juz przegięcie ciekawe czy dyrektor tez ze swoim do pracy chodzi w torbie żenada

Wpadlam na chwile zeby zoabczyc czy Kasia cos konkretnego skonsultowala, a tu jeszcze zadnych wiesci nie ma....
Co do szpitali to ja na pierwszy porod poszlam z jedna torba a wychodzilam juz z dwoma bo wszystko mi musial maz przynosic, tak jak mowicie, widelce, kubki, papier toaletowy.
Wy juz wyprawke do szpitala macie, torby pakujecie...jejku jejku a ja nic kompletnie nie mam ani nawet jeszcze o tym nie myslalam.
Jak was tak czytam to mysle sobie ze chyba powinnam zaczac szukac chociazby podstawowych rzeczy:)

reklama
Przeliczajac na zl sa drosze :) korzystniej mi kupic wszystko w polsce a moi rodzice mi przyworza :)
Ubranka chyba sa tansze chociaz w sumie nie wiem nawet. Tutaj za 7 par body placilam 10 e ile w pl kosztuja? Lozeczko najtansze widzialam za 49 e w ikei a tak to okolo 100 e bez materaca.

Ostatnia edycja:
Do góry