reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Chyba masz racje mama32 ty tez masz polowkowy w przyszlym tyg a zrobilas prv wczesniej? Ja juz nie wiem co robic czy czekac czy nie ?

Kiniasw ja się wybieram na urklop w przyszłym tygodniu i musiałabym wizyte w luxmed przelozyc nawet na później a prywatnie poszłam bo wraz z mężem przed urlopem chcieliśmy już na 100% wiedzieć czy wszystko ok czy może należy zostać i cos działac. Poza tym ostatni na prywatnym badaniu w 13 tygodniu ta babeczka o wiele dokładniej mi wszystko opowiedziała i pokazała niż w luxmed na tym samym badaniu dlatego poszłam żeby nic nie przeoczyć. Na szczęście mój mąż uważa że jak jak ja uważam że lepiej pójść prywatnie i że lepiej będę się z tym czuła to nie ma nic przeciwko. Oczywiście nie przeginam z prywatnymi wizytami tym bardziej ze za luxmed w pracy tez costam mąż za mnie płaci ale w te najważniejsze badania uważam ze warto czasem zainwestować. Jeżeli ty jestem bardzo niespokojna to tez uważam ze wizyta wczesniejsza może być zasadna no i prywatnie pewnie dokładniej zbadają i pytaj ich o wszystko to ci powiedzą.

Zusia Karcia gratuluje Wam udanych wizyt

Jeśli chodzi o te dziury w sercu to koleżanki córeczka okazao się po porodzie ze ma dwie o łącznej dł. 7 mm ale ogólnie z nią wszystko dobrze jest pod nadzorem kardiologa (znaczy chodza na wizyty) i podobno albo maja się zmniejszyć albo całkowicie zaniknąć. A tak to mała swietnie się czuje i jest grzeczna bardzo wiec podobno to się zdarza tak mi kolezanka powiedziała.

reklama
On twierdzi ze mam usg w przyszly czwartek a nastepne 2 tyg po tym w pl i kolejne za kolejne 2 tyg i on sie boi ze to bedzie niebezpieczne dla dziecka bo tak nam kiedys polozna glupia powiedziala jak bylam w poprzedniej ciazy

Ddmala kupilam ta posciel co pokazywalam biala z szarymi wdtawkami ale jeszcze jej nie mam w de wiec nie wiem czy faktycznie taka dobra jakosciowo. Lozeczko kupilam najtansze na allegro za 119 zl biale plus materac kokos gryka pianka razem 250 zl z przesylka. I lozeczko jest proste biale bez bajerow i bez szuflady. Solidne jakos super nie jest porownujac do lozeczek za min 300 zl ale dla corki tez takie mialam i nic sie z nim nie dzialo.

Kasia, cieszę się, że masz takie podejście, życzę Ci dużo siły i wytrwałości. Wszystkie Kubusie to fajne chłopaki są :)

A ja byłam wczoraj na połówkowym. Mamy film 8 min mojej myszeczki i teraz co chwile go oglądam :) wszystko dobrze, serduszko sprawdzała 3 razy, myślałam, że może coś jest nie tak, ale pani doktor powiedziała, że chce się upewnić :) wszystkie narządy są na swoim miejscu :) moja księżniczka spała oczywiście :) ale potem się obudziła i nawet oczko pokazała przez sekundę widać na filmie :D zaraz wstawię fotkę z prt sc:)

Kasiu kochana - kamień z serca! :*
zobaczysz, jeszcze Kuba będzie zdrowym chłopczykiem :)

ja już też niedługo zamierzam wyprawke do szpitala dla siebie kompletować...
dziewczyny jak ten czas ciążowy leci!! :)

Angoba moja matka pracowała jakiś czas dla cateringu w szpitalu i oni Wogole nie mieli sztućców Wogole nawet plastikowych nic a jak trafisz do szpitala z ulicy w tym czym jesteś to co masz jeść rekami a ten papier to juz przegięcie ciekawe czy dyrektor tez ze swoim do pracy chodzi w torbie żenada

Wpadlam na chwile zeby zoabczyc czy Kasia cos konkretnego skonsultowala, a tu jeszcze zadnych wiesci nie ma....
Co do szpitali to ja na pierwszy porod poszlam z jedna torba a wychodzilam juz z dwoma bo wszystko mi musial maz przynosic, tak jak mowicie, widelce, kubki, papier toaletowy.
Wy juz wyprawke do szpitala macie, torby pakujecie...jejku jejku a ja nic kompletnie nie mam ani nawet jeszcze o tym nie myslalam.
Jak was tak czytam to mysle sobie ze chyba powinnam zaczac szukac chociazby podstawowych rzeczy:)

reklama
Przeliczajac na zl sa drosze :) korzystniej mi kupic wszystko w polsce a moi rodzice mi przyworza :)
Ubranka chyba sa tansze chociaz w sumie nie wiem nawet. Tutaj za 7 par body placilam 10 e ile w pl kosztuja? Lozeczko najtansze widzialam za 49 e w ikei a tak to okolo 100 e bez materaca.

Ostatnia edycja:
Do góry