reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Widzisz Ewel mówiłam, że to rosnąca macica, ale nie wolno niczego bagatelizować w ciąży, lepiej sprawdzić coś dwukrotnie niż wcale. Odpoczywaj jak najwięcej

reklama
Kasiu super wieści, tak się cieszę się, że w końcu uslyszalas dobre wiadomości. Jeszcze może będzie tak, że jak mały się urodzi to okaże się, że praktycznie całkiem będzie zdrowy :)
Ja dziś wieczorem mam wizytę u lekarza i już się nie mogę doczekać żeby zobaczyć małego.

Kinia moze coś zaradzi ja w starej przychodni miałam super jedna ale ona sama maila problemy z zajściem w ciąże i kierowała na badania zawsze do niej chodziłam i nawet mnie przed chłopakami wysłała na badanie progesteronu ale mi powiedział ze ma takie szczęście ostatnio ze kogo wysyła to w ciąże zachodzi i jak poszłam go robić to juz w ciazy byłam :) troche sie nadenerwowoalm bo wyników długo nie byłam zrobiłam test i ciaza :)

Kochana za tą upartość to nie raz M powiedział w żartach że mnie zabije ale ja niestety muszę postawić na swoim:p
Idz z tymi boleściami niech cię zbada bo nigdy nic nie wiadomo ja też jak pójdę na wizytę do szpitala muszę powiedzieć żeby mi na ranę popatrzyli bo czasami mnie pobolewa w środku...
A tak nawiasem powiedzcie mi kiedy robi ten test obciążenia glukozą bo mój genialny gin w poniedziałek wszystko mi wypisał ale z atrakcji nie powiedział kiedy to mam iść zrobić...
kasiu, ciesze sie ze w koncu trafilas na takiego lekarza i ze wiadomo wiecej. bede caly czas trzymac kciuki!
ja wlasnie wrocilam z wizyty i nastepna bede miala w 26tyg, i dopiero wtedy mam dostac skierowanie na to z glukozą.

a jutro na 11 mam podjechac do mojej lekarki do szpitala i na ich sprzecie mi zrobi dokladniejsze usg, bedize to troche trwalo, musze tam pojechac z chlopakami, no ale jak mus to mus :) juz sie nie moge doczekac takiego dokladniejszego podgladniecia malucha :)

Kinia, a moze jednak powinnas nieco zwolnic tempo i wiecej odpoczywac? Ja jak chodzilam do pracy to po calym dniu (8h +dojazdy) naprawde padalam na pysk, brzuch mi sie spinal, twardnial. Odkad jestem w domu i mam raz na jakisczas mozliwosc polezec i odpoczac jest znacznie lepiej.

Kurcze my tak panikujemy, a pomyśleć ze kiedyś nie było USG wcale :-)

Duszno dziś w pracy masakra....poszłabym stad najchętniej, chyba będę pracować do końca lipca a potem idę na wolne za bardzo mnie meczy te przesiadywanie przed kompem.

Ewel ja tez mam ostre bóle to pewnie przez to ze szybko mi ten brzuch tak nagle wywaliło nospe jak musze to tez biore czasem nospe. Nic się nie martw szyjka wporządku to super.

Kusi mnie po wczorajszych badaniach żeby wkoncu kupic ten pierwszy zakup ;-)

Gp nic mi nie powiedziala bo napewno wszystko jest ok skoro nie krwawie ruchy bede czuc troszke pozniej bo mam brzuszek i dala mi nadal zwolnienie na 6 godzin dziennie pracy .... jeny ja sie tak denerwuje

reklama
Mama kiedyś mieli trąbkę i słuchali tętna :) pytam sie mojej mamy jak ty dałaś radę bez usg sie śmieje ze biegała do lekarza co miesiąc na nawet ona nie słyszał bicia serca pluci nie znała a teraz to człowiek sobie nie wyobraża ciazy bez usg ale jak byłam w ciazy z córka to miałam dwa usg z czego na jednym nic nie widziałam heheheh a i tak przeczucie miała ze dzioszka będzie

Do góry