reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

E to nie mas sie co martwić waga jest ok właśnie ja myśle ze obliczanie na kazdym usg wagi do tyg ciazy to głupota lepiej było by zobaczyć na którym centyla w danym tyg pasuje waga nie wiem czy zrozumiałaś moj wywód myślowy skoro ja w 19 tyg i 4 dniu miałam wagę 330 i byłam na 50 centyla na siatce to wszystko ok zreszta usg czasem przekłamuje coś lekarz zmierzy za dużo za mało i pózniej ta waga wychodzi orientacyjnie zaraz dziecko nadgoni i będzie w porzadku hipotrofie to ty sobie głowy nie zawracaj ! A moze porostu tak masz ze dzieci masz mniejsze drobniejsze taka twoja uroda nie ma co sie na zapas martwić kiedy teraz masz usg ?

reklama
Za tydzień (11 lipca) mam wizytę u mojego lekarza...
Ja myślę podobnie jak Ty, że przeliczanie na tym etapie do tygodnia ciąży mija się z celem i niepotrzebnie miesza w głowie, ale jednak już sobie problem wkręciłam i martwię się.

Grunt, że rośnie, a myślę, że dobry lekarz zauważyłby coś na usg jakby było nie tak.
No nic...trzeba iść spać...dzięki...

Malaja ciesz sie a nie wkrecaj :) moje tez rosna 40gr na tydzień. A to nie jest tak ze teraz juz sie nie patrzy tak bardzo na obliczenia tyg ciazy bo te wymiary maja dosc spore widelki? Eh widzę ze my to lubimy szukac dziury w calym ;)

Malaja skoro lekarz nie zauważył nic niepokojącego to nie ma co się przejmować tym, że mała jest mniejsza, gdyby za wolno przybierała na wadze to na pewno by Cię o tym poinformowano.

Moja mała tez teraz była o 3 dni młodsza byłam w 19t i 1dniu a wyszło z usg ze jestem w 18 i 5 dniu doktorka powiedziała ze do 3 tygodni mogą być różnice i są normalne bo dziecko rośnie swoim tepem i dlatego już nie podają długości. Nogi miała na 19 t i 1dzoen główka na 18t i 5dzien he ale patrzyłam na centyle i mieści się bez problemu w normie. Ważyła 262g.
O hipotrofii to można mówić gdy dziecko nie przybiera na wadze i jest poza centylami nie ma co szukać dziury w całym.
Sylka no nie chciałam żebyś płakała

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Ewel mnie teraz wzruszyć to nie problem :) wcześniej sam artykul pewnie by mnie tak nie wzruszyl ale w polaczeniu z Kasią moją wizytą na Madalińskiego i do tego ciazowe hormony i beksa gwarantowana:)

U mnie hormony tak działaja ze się drę hehe jak czuje ze boli brzuch bardziej ciągnie to krzyczę na męża bez powodu i jak nie mogę np czegoś dostać co wysoko to placze he bo na stołek nie wejdę

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
Ja tez mialam nerwowe te dwa dni co w nocy bole byly. Darlam sie w kolko na mame to powiedziala ze juz ze mna nie będzie gadać bo mi te hormony powariowaly. Ale faktycznie bylam poddenerwowana i do wszystkich mialam pretensje.

Do góry