reklama
Sylka87
Fanka BB :)
Ewel poryczalam sie przez ciebie! Co za artykuł ale fakt bylam na Madalińskiego z poronieniem przerazona bo kolezanki opowiadaly jak wszedzie mechanicznie traktują w takich sytuacjach. Mnie potraktowali tak cieplo ze wyszlam z tego szybko a wspomnienia nie sa az tak koszmarne. Mysleli i o moim stanie fizycznym i psychicznym. Zadbali o wszystko. I choc temat aborcji o chorob jest bardzo kontrowersyjny to kobieta która chce urodzić mimo wszystko i wszystkim nikt nie powinien miec prawa tego negowac. Powinien wspierac pomoc albo sie oddalić. Nikt tego nie jest w stanie pojąć do poki sam tego nie przeżyje.
Katarzyna92
Sylka prawda jest taka że owszem nikt nie będzie podważał decyzji matki ale może trafić na takich nie powiem jakich lekarzy którzy stwierdzą chcesz sobie urodzić to sobie radź sama
hej :-) sylka super że już jesteś po i że wszystko ok. nie nakręcaj się i nie szukaj dziury w całym.
ja dziś z Jasiem byłam nad jeziorem. opaliłam się ( nie bardzo rozumiem czemu wy uważacie że w ciąży się nie można opalać. przecież spędzając czas na słońcu pod skórą wytwarza się naturalna witamina D3 ) ja nie smaruję się filtrami bo sztuczne filtry niestety są szkodliwe i to bardzo.
Tu nie chodzi o przebywanie na sloncu ale o opalanie czyli przegrzewanie organizmu raz ze nasza skora jest bardziej wrazliwa a dwa przy przegrzaniu brzucha moze dojsc np do odklejenia lozyska. Pewnie ze mozna posiedziec chwile na sloncu ale raz ze z zakrytym brzuchem a dwa nie za duzo.
Cześć!
Dzięki za troskę
Lekarz miał opóźnienie 3 godziny!!!!!
Pierwszy raz mu się to zdarzyło. Podobno trafiło się kilka ciężkich przypadków i jedna pani była w gabinecie ponad godzinę.
On robi tylko prenatalne więc czasami tak bywa, że się przeciąga.
U nas jest w miarę ok. Wszystko dobrze jedyne co mnie marwi to, że nagle córa zrobiła się o 5 dni młodsza niż była.
Lekarza to nie martwi i ja niby też wiem, że na tym etapie dzieci już różnie rosną, ale z pewnych względów obawiam się hipotrofii więc już sobie wkręcam...
Ale wszytskie inne parametry super, serce też ok.
Dzięki za troskę
Lekarz miał opóźnienie 3 godziny!!!!!
Pierwszy raz mu się to zdarzyło. Podobno trafiło się kilka ciężkich przypadków i jedna pani była w gabinecie ponad godzinę.
On robi tylko prenatalne więc czasami tak bywa, że się przeciąga.
U nas jest w miarę ok. Wszystko dobrze jedyne co mnie marwi to, że nagle córa zrobiła się o 5 dni młodsza niż była.
Lekarza to nie martwi i ja niby też wiem, że na tym etapie dzieci już różnie rosną, ale z pewnych względów obawiam się hipotrofii więc już sobie wkręcam...
Ale wszytskie inne parametry super, serce też ok.
M
mama290
Gość
Malaja gratki a jaka waga ?
finkemma
Tez sie nie opalam nie ryzykuje w cieniu mi zle i goraco a na sloncu bym sie smazyla jak tylusty skwarek na patelni zreszta jeszcze kawal zycia przedemna zdarze byc brazowa w ciazy odpuszczam
Malaja gratki a jaka waga ?
300 gram.
Mama 290 Ty się znasz... napisz jak to jest w tym rośnięciem dzieci. Moja córka *ta co już jest na świecie) też była zawsze mniejsza i nadal jest mniejsza od rówieśników, ale w tej ciąży dziecko było 2- 3 dni do przodu a teraz już jest do tyłu w stosunku do om.
Czy to jest powód do niepokoju?
Tyje średnio 40 gram na tydzień.
M
mama290
Gość
Malaja nie widzę suwaczka twojego dokładnie w którym tyg jesteś ?
reklama
Malaja nie widzę suwaczka twojego dokładnie w którym tyg jesteś ?
20 i 2 dni, usg wyszło 19 i 4 dni