reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Ale takie leżenie plackiem w ciąży gdy jest 30st to zdrowe nie jest wg mnie:) wysoka temp jest niebezpieczna w ciąży. Gdy ciało się tak. Nagrzewa ja opalać się opalam ale jestem ciut w cieniu ciut w słońcu a jak na słońcu to nie za długo

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
mama ja mam dwa polskie sklepy wlasnie ale maja takie przebicie cenowe w lekach czasem ze masakra...a zreszta w wiekszosci maja wszystko na zamowienie. Tyle razy mi ktos mowil ze przeciez mozna zamowic w polskiej aptece online a ja zawsze zapominam. Ale to najwyzej nastepnym razem , teraz wykorzystam fakt ze rodzice wysylaja siostrze paczke to mi wrzuca tabletki :)

Ona ja robię z regoly jakieś duże zakupy w tych aptekach ale moj często jeździ do Pl to zawsze coś kupi i teraz to nie wiem bo mi kupił nospe forte i nie wiem czy taka mozna brać bo zawsze brałam zwykła co do sklepów polskich to ja mam mnóstwo w końcu mieszkam w małej Polsce heheh 20% ludności tutaj to Polacy
Ja sie nie opalam biegam za moimi ale w te upały siedzimy w domu dopiero wiecOerm wychodzimy

Fakt będąc w southampton czulam sie jak w pl ;) gdyby te samochody jeździły jeszcze normalnie ;) mama jak szwagier za rok będzie dalej tam mieszkal to moze umowie sie z tobą na kawę ;)

Mama ta nospa forte różni się tym od zwykłej ze jest mocniejsza. Zwykła. Ma. 40mg forte 80mg ta. Forte można w ciąży tylko max 2 tabl. Dziennie albo dzielić sobie tabletki po połowie :-))

ja jestem ostatnia do leżenia plackiem ( umarłabym z nudów, nigdy nie byłam typem opalaczki ) ale posiedzieć, pochodzić w słoneczku czy pobawić się nad wodą super sprawa. Mineralne filtry są bezpieczniejsze bo one się nie wchłaniają tylko tworzą film na powierzchni skóry ale to wciąż chemia przemysłowa. dla synka mam ekologiczny krem z filtrem na naturalnych olejkach i jak będzie potrzeba to tym się nasmaruje.

Sylka gratuluję udanej wizyty, ale by było super jak by się potwierdziło, że będzie parka :)
Ja uwielbiam się opalać,ale w ciąży to jakoś tak trochę się boję wiec się nie opalam.

Kasia czekam na to twoje usg we wtorek jak na swoje za 2 tygodnie. Ty juz chyba wiecej niz 20 tygodni masz prawda bo ja nie widze ktory to twoj tydzien.
To faktycznie jest chore ze larmo o zarodki ktore jeszcze nie sa dzieckiem a tutaj dziecko ktore w zasadzie gdyby wczesniej sie urodzilo to mozna by juz prawie ratowac a oni pierwsza rada ze aborcja. Ja wiem ze dla nich kobieta w ciazy jest jedna z wielu ale dla tej kobiety to dziecko jest tym jedynym

No ja 20t1dz ale na usg za każdym razem o kilka dni starszy

Kurde dziewczyny znajoma mnie podpuściła zadzwoniłam do laboratorium okazało się że nie tylko ja dzwonię za swoimi wynikami więc babeczka powiedziała że w przyszłym tygodniu koło czwartku piątku już będą wyniki bo ze szpitala ich naciskają też ale wiadomo biologi nie przeskoczy każde komórki inaczej się rozmnażają

Ostatnia edycja:
ewel hehe wlasnie to samo chcialm napisac ze rozni sie tylko dawka :) Mi sie zdaje ze u nas czasem za duzo tych polakow , a co dopiero wlasnie w bristolu, southampton , bormouth ... Chcialabym wlasnie czasem mieszkac w wiekszym miescie, ale za to nie miala bym morza , plazy , cos za cos.

reklama
Kasia czyli będą szybciej kochana:) ja wierzę że będzie wszystko dobrze.

Do góry