reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

U mnie dzisiaj spadek temp i deszcz popadał w końcu wczoraj jeszcze wiecOerm byliśmy z psem nad zatoka bo taki gorac zby sie zmoczyl oczywiście moj pies otwieram bagażnik leci na złamanie karku woda i pływanie :) mnie od wcieraj tak głowa boli ze myślał że oszaleje tabletka działa na chwile tylko ciśnienie mam w normie ja nie wiem skąd ja mam te bóle umówiłam sie na podwiązanie jajowodów przy cc :( szkoda nie chce ryzykować bo juz teraz mam 75% szans na roEjscie sie blizny zdrowie ważniejsze zamykam fabrykę

mama290 też bym pewnie na twoim miejscu podjęła taka decyzję. Musisz też dbać bardzo o siebie bo masz naprawdę dla kogo żyć :-)

reklama
nie wytrzymałam i wpisałam się na prywatna wizytę na 7 lipca :-) to będzie 19 tydzień i 4 dzień chybe nie za wczesnie jak na połówkowe co?

także już za pare dni.....i ja startuje

mam pytanie jeszcze a te przepływy to zawsze powinni robic przy połówkowych czy to jakies dodatkowe badania i czy się je robi wtedy jak sa jakies wskazania czy zawsze się powinno?

Mama z tymi przepływami to rożnie bo nawet dziewczyny na wątku bliźniaczym kiedyś pisały ze nie miały robione ale ja myśle ze jednak lekarz powinien sprawdzić bo z serduszkiem może byc coś nie tak wtedy łatwiej zareagować wcześniej i przepływy w pępowinie tez sa ważne bo to jednak policzenie z łożyskiem u mnie teraz w szpitalu przed usg dawali kartkę z wytycznymi co dokładnie będzie mierzone
Co do podwiązanie wel sterylizacji ale nie lubie tego określenia przecież nie jestem kotem :) tylko nie wiem jaka metodę mi zastosują ale ja juz ostatnio miałam ryzyko usunięcia wszystkiego wiec wole zachować moja cenna macice :) i podwiązać chciałabym więcej dzieci ale jak nie mogę to jakoś to przeżyje innego wyjścia nie mam

moniqqq a czemu mialas amnio ? rozumiem ze wszytko jest ok ?
twoja mala mila pepowine ale ulozenie tez tylkiem czy z perzodu ?

lotka to cos pomieszalam hehe to bedziesz taka rodzyneczka w rodzince :-D ale beda o ciebie dbac Ci Twoi mezczyzni :-D

kasdia o ty pisz nawet jak masz smytny nastroj od tego mamy forum by sie wyzalic, posmiac ponarzekac

Miałam zły wynik testu PAPP-A i dlatego zdecydowałam się zrobić amnio dla świętego spokoju. mimo, że na usg wszystko było dobrze.
Moja ułożyła się przodem, ale niestety obwinięta pępowiną :) no ale już teraz wiem wszystko, i fajnie, że będzie córka, bardzo chciałam dziewczynkę :)

Mi doktorka przepływy serduszka robiła na tym usg w 12 tyg teraz już nie i przepływy między lozyskiem a pepowina pow ze robi się w 3 trym chyba że są wskazania do tego by robić je już ale jeśli dziecko na polowkowym przybiera dobrze na wadze mieści się w normach itp to nie ma potrzeby tak powiedziała :)
Szukałam o tym w necie i faktycznie jest napisane że. Badanie przepływów między pepowina a lozyskiem robi się w 3 trym jeśli nie ma. Wskazań.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

w takim razie podpytam jeszcze na tej wizycie prywatnej jak to wygląda czy musze mieć robione kto takie badanie robi itp. Może jak dokładnie zbada i wszystko będzie ok to nie będzie koniecznosci, jeszcze sobie poczytam o tym.

No tak trzeba dbac o swoje skarby:) mam na myśli macice:)
Mama290 fajnie dużo dzieci masz to i pewnie wnuków trochę za x-lat się rozmnoży:-) rodzinka wesoła będzie:-)

Gratuluje udanych wizyt:) Mi jednak przesunęło się usg na wtorek gdyż idę niby do najlepszego gina w Krakowie a on niestety ma dużo pacjentek nie chce wam tu smutać więc wybaczcie jak czasami nie będę nic pisać... Czekam na to usg jak na wyrok i chyba zdecyduję się na konsultację w szpitalu w Bytomiu gdzie jedna pani doktor przeprowadza operację dzieci z taką wadą w łonie matki a jutro jadę do laboratorium może przyśpieszą mi ten wynik amino bo on też będzie mi potrzebny na konsultacje...

Kasia oby wszystko było dobrze, pisz do nas kiedy masz ochotę, po to jesteśmy by się wspierać :)
A poza tym to będziesz u mnie w mieście, zobaczysz ten piękny Bytom :p
Ja wynik amnio dostałam dokładnie po 20 dniach, nie wiem czy można to przyspieszyć, dzwonili prosto z laboratorium, więc chyba to musi tyle trwać

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekamy na dobre wieści dziewczyny :tak:
mama290
najważniejsze, że masz dzieci a przecież Twoje zdrowie i życie jest dla dzieci najważniejsze, więc podjęłaś rozsądną decyzję
Katarzyna92 zawsze pisz, nie znamy się, ale każda z nas Cię wspiera i trzyma kciuki z całych sił
Ja przepływy miałam robione już dwukrotnie, moja pani dr jest super dokładna, usg trwa u niej bardzo długo i jestem zadowolona
Pogoda cudna, ciepło, ale nie upał i wieje lekki wiaterek, cudnie :-D

Kasia jak masz ochotę to pisz ja tam nie mam nic przeciwko tutaj forum nie jednej dziewczynie pomogło lepiej niz terapia ja tez miałam dość zadka patologie w ciazy i tez sie bardzo martwiłam i znalazłam pare dziewczyn tutaj które to miały odnośnie przepływów to ja miałam wskazanie bo dzieci było dwoje a łożysko jedno wiec musiał byc dość silny monitoring mało tego bo jak przepływy w pępowinę wyszły złe to te w całym oragnizmie tez do tego stopnia ze chodząc co 2 tyg na usg szlam z dusza na ramieniu a Wogole sie nie poprawiało było tylko gozej ciaza została rozwiązana bo sensu nie było dłużej ciagnąć ale co ciekawe ostanie usg pokazywało wagę dzieci około 1 kg a urodzili sie troszkę ponad pózniej miałam dwa łożyska ale przepływy sprawdzali i teraz tez bo inaczej to bym z tamtąd nie wyszła i tak wczoraj gadałam ze swoim ze j sie nigdzie do tego 2 nie wybierAm 24 h przed mam miec podane sterydy i tyle w pon idę rodzę i w środę rano juz jestem w domu taki mam plan :)

reklama
Dziewczyny gratuluję udanych połówkowych, a za te które mają dzisiaj trzymam kciuki :)

Niby taki upał zapowiadali, a u mnie ciepło ale pochmurno

Robię listę rzeczy potrzebnych dla małej i zastanawiam się gdzie ja to wszystko zmieszczę na tych naszych 40 metrach :-D

Do góry