reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Kasz i Lotka gratulacje udanych wizyt :)
Lotka mój mały też tak samo ułożony jak Twój i też łożysko na przedniej ścianie, ale już od jakiegoś czasu czuję dość mocne kopniaki po lewej stronie cały czas. Chyba że się jakoś przemieścił teraz, ale dowiem się we wtorek na wizycie.
Mama fajnie że już znasz termin, też bym tak chciała z jednej strony.
Powodzenia dziś dziewczyny.
Kasia a za Ciebie we wtorek będę bardzo trzymać kciuki, musi być dobrze z Twoim synkiem.
ja nie wiem czy to mozliwe, ale wydaje mi sie ze z nerwów go nie czułam, bo bardzo dawno nie mialam usg(porownuje z poprzednimi ciazami, bo tam mialam regularnie co kazda wizyte) no i sie denerwowalam czy wszystko ok itp itd....... a nawet mialam glupie mysli, czy zaby napewno maly zyje i rosnie, skoro go nie czuje.
jak go wczoraj tak zobaczylam, powariowal na tym usg, to normalnie wieczor iw nocy nie dawal mi spokoju, to samo od rana, na dzien dobry juz pelno kopniakow z jednej str mam, czyli tam jak widzialam ze są nóżki :)

reklama
Duzo jest w naszej głowie te kopniaczki sa bardzo lekkie i latwo ich nie zauważyć a po wizycie jak sie zna ulozenie do tego zaczyna sie wczuwac to sie poczuje :)

Lotka ja tez mam zamiar byc świetna teściowa :)
Kinia mnie tak boli brzuch w jednym miejscu jak dotykam i wciskam ale nie mama zielonego pojęcia od czego to jest
Ja wczoraj jak czekałam na lekarza to mnie tak dziecko pokopalo ze aż nie mogłam wstać z krzesła a pózniej jedna dziunia nie umiała znaleść doplerem serca trochę sie zdenerwowałam

Hej Dziewczęta,

gratulacje Kasz i Lotka udanych połówkowych, trzymam mocno dziś kciuki za Sylkę i Malaję.
Znów dziś upał.Chyba jutro wolne wezme bo zmeczona jestem już tym tygodniem.

Cheetah
dzięki za info powiem ci, że przez przypadek właśnie trafiłam na USG do dr Gmyrka na Chmielnej jak było te prenatalne w 12 tygodniu i też byłam zadowolona bo robił mi USG i przez brzuch i dopochwowo dokładnie badał.
Teraz też jestem zapisana do niego na 15 lipca na połówkowe. Ale szczerze to mam jeszcze porównanie jak wyglądało te prenatalne w 13 tygodniu prywatnie to było jeszcze bardziej szczegółowe, wydaje mi się, ze m.in. dlatego że tam był właśnie lepszy sprzet i Pani dr dużo widziała i dużo opowiadała dlatego teraz tez z tego powodu chyba się zapisze prywatnie. A poza tym to od 11 stego szykuje mi się mały urlop i chyba wolałabym wiedzieć przed czy wszystko ok wiec podejrzewam ze pojde prywatnie 10 lipca a potem przepisze się na trochę później tak pod koniec lipca do Gmyrka, żeby sprawdzić czy dalej jest ok.

Kasia
smutaj tu ile tylko potrzebujesz, od tego tez jesteśmy żeby się wspierać bo samemu trudniej sobie radzić. No owszem jest mąż który bardzo się o Ciebie troszczy ale na pewno sa kwestie, które jednak bardziej kobietki rozumieją i potrafią czy doradzić czy pocieszyć także jak Ci jest źle to pisz. Tak te zycie ułożone że są wesołe i miłe wiadomości ale są też smutne i trzeba sobie w takich chwilach pomagać. :*:*:* Tak jak dziewczęta piszą tutaj jest taka nowa rodzina:) samych bab co prawda ale zawsze:)

U mnie dzisiaj spadek temp i deszcz popadał w końcu wczoraj jeszcze wiecOerm byliśmy z psem nad zatoka bo taki gorac zby sie zmoczyl oczywiście moj pies otwieram bagażnik leci na złamanie karku woda i pływanie :) mnie od wcieraj tak głowa boli ze myślał że oszaleje tabletka działa na chwile tylko ciśnienie mam w normie ja nie wiem skąd ja mam te bóle umówiłam sie na podwiązanie jajowodów przy cc :( szkoda nie chce ryzykować bo juz teraz mam 75% szans na roEjscie sie blizny zdrowie ważniejsze zamykam fabrykę

Ja widze po sobie ze jak bylam w pierwszej ciazy to bardziej wsluchiwalam sie we wszystkie objawy i tym samym szybciej czulam corke. Teraz przy zabieganiu przy 2-latce dopiero jak m chwile i klapne to czuje Hanie. W ciazy dnia to albo spacer albo inne lzejsze aktywnosci wiec maluszek ma duzo bujania. W dzien wiec sie bujamy a wieczorami kopniemy mame to tu to tam :)
Udanych kolejnych polowkowych!
Czas leci co? Dopiero co byly pierwsze bety i sikance a my juz w polowie.

reklama
hej dziewczyny :-) gratuluję dobrych wieści wczorajszym połówkowiczką :-) i życzę powodzenia dzisiejszym :-)

ja nie biorę witamin, wymiotuję co drugi posiłek a wyniki mam dobre. łykam kapsułki z olejem lnianym jak mi się przypomni ( smak tego oleju mi nie podchodzi więc wybrałam eko kapsułki z tym olejem )

co do upałów to u Nas pogoda jest piękna. Słoneczko daję przez cały dzień ale jest przyjemny wiaterek więc nie jest ani duszno ani za gorąco :-) więc ja super znoszę tą pogodę

Do góry