reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Ale chodzi o to gdzie dziecko sięga np. Nóżka czy ręką nie macica... Bo przecież jak. Ma. Głowke w dole to nogi wyżej taki 16cm babas juz ma je powyżej pępka wtedy.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
No ruchy jelit to wiem. Jakie są i nie da się na tym etapie ich pomylic z ruchami dziecka bynajmniej ja umiem rozróżnić juz. Owszem większość ruchów jest na wysokości pępka max ale czasami ciut wyżej tez

No tak, ale wyżej niż sięga macica nie sięgnie. Po za macicę nóżki nie wyciągnie ;)

Ale to nie ważne. Każda matka wie kiedy czuje swoje dziecko. A lekarze różne mają opinie...a większość z nich nigdy tego nie czuła...

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt :) a ktora ma jutro ze mna? Co do ruchow to moje sa w poprzek i jeden jest tuż pod pepkiem. Ale u mnie to inna historia:) dzis po pierogach z jagodami czułam kilka pukniec mniej wiecej po srodku macicy ale dalej pewności nie mam :)

Dokładnie każda czuje i wie czy to to czy nie na początku łatwo pomylic fakt ale na tym etapie to się czuje po. Prostu:-) i nie wiem jak to będzie potem bez ruchów w brzuszku jak dzidzia będzie na świecie he:)) to takie cudowne

Gratuluje udanych wizyt:) Mi jednak przesunęło się usg na wtorek gdyż idę niby do najlepszego gina w Krakowie a on niestety ma dużo pacjentek nie chce wam tu smutać więc wybaczcie jak czasami nie będę nic pisać... Czekam na to usg jak na wyrok i chyba zdecyduję się na konsultację w szpitalu w Bytomiu gdzie jedna pani doktor przeprowadza operację dzieci z taką wadą w łonie matki a jutro jadę do laboratorium może przyśpieszą mi ten wynik amino bo on też będzie mi potrzebny na konsultacje...

Kasia a jaki lekarz z Krakowa czy on nie pracuje w szpitalu Rydygiera?
Kochana jak masz chęć to pisz jak. Nie to rozumiemy ale. Zawsze możesz tu pisać my będziemy wspierały

reklama
Kasia a może właśnie powinnaś smutać tutaj bo od tego jest forum żeby też wspierać.
Amnio nie przyśpieszysz ale wiem, że jak podzwonisz popytać to może podadzą Ci wstępne wyniki hodowli. Czasami szybko już coś widać, ale czasami choćby nie wiem jak się starali nie przyspieszą nic...

A tą konsultację to pewnie po wtorkowym USG będziesz planować tak? Długo się czeka na taką wizytę?
Dobrze, że masz to usg bo może już wcześniej się okaże przed wynikami amnio, że jest dobrze.

A apropos tego co pisałaś wcześniej, ja w pierwszej ciąży też miałam dwa usg jednego dnia...

Do góry